Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Στα τάρταρα η "νέα δραχμή" αν βγούμε από την ευρωζώνη


Υποτίμηση της δραχμής κατά 57,6% έναντι του ευρώ, σε ορίζοντα πενταετίας, προβλέπει η Nomura στο ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωζώνης.
Ο διεθνής οικονομικός ιαπωνικός οίκος Nomura, προβλέπει στην τρίτη κατά σειρά έκθεσή του πως σε περίπτωση διάλυσης της ευρωζώνης και επιστροφής στα εθνικά νομίσματα των ευρωπαϊκών κρατών, η υποτίμηση της "νέας δραχμής" θα αγγίξει το 57,6% έναντι του ευρώ.

Η ανάλογη υποτίμηση για τις υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας θα κυμανθεί μεταξύ του 25% και του 35%.
Όπως επισημαίνει ο ιαπωνικός οίκος, η ευρωπαϊκή κρίση χρέους συνεχίζει να προκαλεί σοκ στις αγορές, με τον κίνδυνο διάλυσης της ευρωζώνης ολοένα να αυξάνεται. Υπό αυτό το πρίσμα, προειδοποιεί τους επενδυτές να αρχίσουν να προετοιμάζονται.
Όπως τονίζει ο αναλυτής κ. Jens Nordvig, οι επενδυτές που έχουν στα χέρια τους σήμερα ευρω-assets, και υποχρεώσεις σε ευρώ, είναι ξεκάθαρα αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της μετατροπής αυτών τους των θέσεων, σε νέα εθνικά νομίσματα.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η "νέα δραχμή" θα είναι το ευρωπαϊκό νόμισμα που θα υποστεί την μεγαλύτερη υποτίμηση στη μετά το ευρώ εποχή. Όπως σημειώνει η Nomura, η Ελλάδα είναι η χώρα της της ζώνης του ευρώ που εμφανίζει τη πιο "σοβαρή λανθασμένη μετατόπιση της ισοτιμίας". Όπως εξηγεί, πριν από το ευρώ, ενώ το ελληνικό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών κυμαινόταν σε μέσο όρο στο 2,4% του ΑΕΠ με κορυφή το 3,8%, στην μετά ευρώ εποχή, ο μέσος όρος του εκτινάχθηκε στο 9,1% ενώ η κορυφή του άγγιξε το 14,6%.
Για τις άλλες χώρες εταίρους μας που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση η Nomura εκτιμά πως το νόμισμα της Πορτογαλίας θα πρέπει να υποτιμηθεί κατά 47,2%, της Ισπανίας κατά 35,5%, της Ιρλανδίας κατά 28,6% και της Ιταλίας κατά 27,3%.
Υψηλό κίνδυνο βλέπει η Nomura και για το Βέλγιο, του οποίου το νόμισμα θα υποτιμηθεί κατά 23,9% και στα 1,02 δολάρια, ενώ το νέο φινλανδικό νόμισμα θα χάσει μόνο το 6,7% της αξίας του, αγγίζοντας τα 1,25 δολάρια.
Τέλος, η Nomura προβλέπει πως το εθνικό νόμισμα της Γερμανίας όχι μόνο δεν θα υποστεί υποτίμηση αλλά θα ανατιμηθεί κατά 1,3%.Σε περίπτωση διάλυσης της ευρωζώνης και επιστροφής στα εθνικά νομίσματα των ευρωπαϊκών κρατών, η υποτίμηση της "νέας δραχμής" θα αγγίξει το 57,6% έναντι του ευρώ, σύμφωνα με τον οίκο Nomura
πηγη

9 σχόλια:

MacGyver © είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ, ΑΚΟΥΕΙ ΒΛΕΠΕΙ...

ΚΑΖΑΚΗΣ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.
http://www.youtube.com/watch?v=3gnhkgIZP0g&list=PL88EAB288B7BD1EE1&index=16&feature=plpp_video

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ. ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΑΣ.
AΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΕΒΟΣΑΣΤΕ, ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μηπως τωρα με ολα αυτα τα χαρατσια , τους φορους ,την ανεργια κλπ,δεν εχουμε φτασει σε αυτην την υποτιμηση και οντας μεσα στο ευρω? Η διαφορα ειναι οτι τωρα την υποτιμηση την πληρωνει μονο ο λαος, και επιπλεον δεν υπαρχει καμμια ελπιδα για ανακαμψη.

Ανώνυμος είπε...

Αδέρφια ΜΗΝ τσιμπάτε στην "περισπούδαστη παπαριά" που δηλώνει το ένα ή το άλλο λαμόγιο υπηρετώντας τα συμφέροντα του αφεντικού του. Επίσης ΜΗΝ τα δέχεστε, διότι έτσι δίνετε ευκαιρία στην ΔΟΣΙΛΟΓΗ κυβέρνηση της πατρίδας μας, να υιοθετήσει την άποψη που εξυπηρετεί τους κατακτητές της πατρίδας μας. Να ξέρετε το εξής: Το τι ισοτιμία θα ορίσουμε στο όποιο νόμισμα αποφασίσουμε, θα την αποφασίσουμε εμείς. Ακόμη και το 1:1 είναι ΣΩΣΤΌ, με τοποθέτηση αποθεματικών που ήδη υπάρχουν κι ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν, για να μην έχουμε τίποτε.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 11:10.ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΤΟ 2001 ΤΗΝ ΟΡΙΣΕΣ 1 ΠΡΟΣ 340.ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΕΙΣ 1ΠΡΟΣ1.ΡΕ ΚΕΦΤΕ ΑΝΑΛΑΤΕ Ο ΑΠΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ Η ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;
ΣΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ,ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΩΤΕ.
ΕΧΕΙΣ ΙΣΧΥΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΙΣΧΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΙΣΧΥΡΟ;ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!

Νικος Χαρονυκτακης Καλλεργης είπε...

Την οργάνωση ειδικού γραφείου-επιτελείου από την ρωσική πλευρά, το οποίο θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την υποστήριξη των διατροφικών προβλημάτων του ελληνικού Λαού, τα οποία εντείνονται ολοένα και περισσότερο λόγω της οικονομικής κρίσης την οποία προκάλεσαν οι τοκογλύφοι οι νεοταξίτες και οι εκπρόσωποί τους, που κυβερνούν τη χώρα.
Δηλαδη κλειδωνουμε δραχμη με Κινεζικο Γουαν και Ρωσικο Ρουβλι,ενω ταυτοχρονα εχουμε την στηριξη της κεντρικης τραπεζας της Ρωσικης Κυβερνησης
H συμφωνια της ενταξης της Ελλαδας στην Ευρασιατικη Ενωση καθως και τα κρισιμα ωφελη του λαου μας που απορρεουν εγινε απο τον αδελφο μας Στρατηγο Καταδρομεων και Διεθνολογο Βιταλη.
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αμεση δημοκρατια τωρα www pamet.gr

Νικος Χαρονυκτακης Καλλεργης είπε...

Την έναρξη συζήτησης με το οικονομικό επιτελείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την προετοιμασία της διεθνούς προστασίας της δραχμής, με εγγύηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Ρωσίας, σε περίπτωση κατά την οποία οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί αποφασίσουν να «σπρώξουν» την Ελλάδα στη δραχμή, με υποτίμησή της, σε ανεξέλεγκτα επίπεδα.Δηλαδη κλειδωνουμε δραχμη με Κινεζικο Γουαν και Ρωσικο Ρουβλι,ενω ταυτοχρονα εχουμε την στηριξη της κεντρικης τραπεζας της Ρωσικης Κυβερνησης
H συμφωνια της ενταξης της Ελλαδας στην Ευρασιατικη Ενωση καθως και τα κρισιμα ωφελη του λαου μας που απορρεουν εγινε απο τον αδελφο μας Στρατηγο Καταδρομεων και Διεθνολογο Βιταλη.
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αμεση δημοκρατια τωρα www pamet.gr

Ανώνυμος είπε...

Προς 12:01
Τη δεκαετία του 50 το δολάριο ήταν 30 δραχμές (αναφέρομαι στο δολάριο γιατί είναι διεθνές νόμισμα ανφοράς) και ο μισθός ήταν 3060 δραχμές.
Λίγο πριν μπούμε στο ευρώ το δολάριο ήταν 330 δραχμές και ο μισθός ήταν 250000 δραχμές.
Η δραχμή είχε υποτιμηθεί 11 φορές.
Επειδή έχουμε γεμίσει πολλούς παντογνώστες περι ισοτιμιών νομισμάτων μπορείς να μου εξηγήσεις πώς εισάγαμε πετρέλαιο με την ξεφτιλισμένη δραχμούλα ή πώς οι Ιταλοί που λάμβαναν μισθό άνω του εκατομυρίου ξεφτυλισμένων λιρετών εισάγανε πετρέλαιο?

Ανώνυμος είπε...

Ο "7 Δεκεμβρίου 2011 11:10" επανερχόμενος.
Τόσο τρομακτικές είναι οι απόψεις μου; Ο ένας (ο άσχετος 7 Δεκεμβρίου 2011 12:01 μ.μ.) έπαθε υστερία και διακρίνει (σε μένα) ότι είμαι προδότης του έθνους,και ότι όρισα μια ισοτιμία που δεν την όρισα βέβαια εγώ αλλά αυτοί που ψήφιζε. Και γιατί ρε φιλαράκι προσπαθείς με κραυγές(κεφαλαία γράμματα) και επιχειρήματα καφενείου να απαντήσεις; Εδώ ΔΕΝ μαλώνουμε. Άποψη λέμε. Ο άλλος φίλος ανησυχεί (και δικαίως) για τις εισαγωγές που όσο κι αν μας βολεύει οι άλλοι δεν θα δεχτούν να δίνουμε δραχμές αλλά κάποιο νόμισμα αποδεκτό για αυτούς. Λοιπόν έχουμε:
1) Επαναφορά σε τοπικό νόμισμα και με αποθεματικά εγγυήσεων περιουσιακά στοιχεία υπάρχοντα (περιουσία του κράτους που ΔΕΝ πρέπει να ξεπουλήσουμε)και μελλοντικά(πετρέλαια ή ότι άλλο).Κι αυτό γιατί τα αποθέματα χρυσού τα στείλανε Ελβετία (οι κόπροι) για "ιστορικούς λόγους όπως είπαν.
2. Αντικατάσταση των (όποιων) ευρώ των τραπεζών με το νέο νόμισμα, δέσμευσή τους για την κάλυψη των πρώτων αναγκών μας για εισαγωγές φαρμάκων και τροφίμων (με Άμεση επαναφορά σε εγχώρια γεωργία κτηνοτροφία)
3.Καταγγελία του Δουβλίνου 2, (καταλαβαίνετε τι εννοώ) και άδειασμα του "σπιτιού" μας από λαθραίους πάσης φύσεως. Δουλειά πρώτα οι Έλληνες και μετά οιοσδήποτε άλλος.
4. Άμεση Ανασύσταση των τελωνείων.(φορολόγηση εισαγομένων ΜΗ πρώτης ανάγκης με 5000%). Δεν μπορεί να έχουμε πρβλ και να εισάγουμε μερσεντές και χάμερ ή σκόρδα από Κίνα, ή μήλα καλοκαιριάτικα από Χιλή .Μέχρι ρίγανη από Τουρκία εισάγουμε. Βλακείες τέλος.
5.Απαγόρευση εξαγωγής συναλλάγματος (σε όποιον αρέσει) συμφωνίες με Ελβετία και τα κλεμμένα λεφτά μας πίσω, κι όσα δεν είναι δικά μας φορολογία.
6. Δίκες καταδίκες και δημεύσεις περιουσιών από τους πολιτικούς απατεώνες και καταχραστές.
7.
8.
9.
10.
Εγώ αυτά βλέπω.
Ίσως είναι κι άλλα.
Ίσως σε κάποια έχω λάθος.
Προτείνετε εσείς.
Αλλά υστερίες και άναρθρες κραυγές δεν αντέχω.

Ανώνυμος είπε...

Εαν ο λαός δε πάρει στα χέρια του την κατάσταση αργά ή γρήγορακαιο Παπαδήμιος και οι συν αυτώ μας πάνε στη δωσιλογική δραχμή και τότε μας πήρε ο δίάολος και μας σήκωσε.Μόνο μιά λα'ι'κή δημοκρατική κυβέρνηση βγαλμένη από τον λαό μπορεί να μας οδηγήσει σε έξοδο από τον ζουρλομανδύα του Ευρώ αρνηση πληρωμής χρέους και οικονομική ανάταση της χώρας μέσα σε λίγους μήνες.