Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΗΣΙΑΔΗ


Με ανάρτηση μέσω facebook επέλεξε καταρχήν να απαντήσει στην επιστολή του προέδρου της επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών Ευάγγελου Αργύρη, ο βουλευτής της Ελβετικής Ομοσπονδία Ιωσήφ Ζησιάδης για το θέμα των καταθέσεων ελλήνων...

βουλευτών σε ελβετικές τράπεζες. Παρότι τη σχετική καταγγελία ο κ. Ζησιάδης την είχε κάνει σε τηλεοπτική εκπομπή, στην παρούσα του επιστολή –απάντηση αποφεύγει να αναφέρει οτιδήποτε για καταθέσεις ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία, αλλά μέμφεται τις κυβερνήσεις από το 2005 και μετά ότι δεν προώθησαν τη διακρατική συνεργασία Ελλάδας - Ελβετίας για την πάταξη της φορολογικής απάτης, όπως τους είχε προτείνει η ελβετική πλευρά.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει ότι « η ουσία του ζητήματος που θα έπρεπε να απασχολεί τον ελληνικό πολιτικό κόσμο δεν είναι αν κάποιος έχει στην κατοχή του τραπεζικά στοιχεία – τα οποία δεν μπορεί να έχει με νόμιμο τρόπο-, αλλά γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) από το 2005 δεν ανταποκρίνονται στη συνεργασία που προτείνουν οι ελβετικές αρχές για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης.

Η επιστολή του κ. Ζησιάδη έφτασε στον Πρόεδρο της Βουλής αφού προηγουμένως είχε δημοσιοποιηθεί διαδικτυακά, ενώ σε αυτή αναφέρεται ότι και ο ίδιος μέσω διαδικτύου πληροφορήθηκε την πρόσκλησή του να καταθέσει την ελληνική Βουλή ό,τι στοιχεία διαθέτει για τυχόν καταθέσεις ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία.