Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΥΠΕΡΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ


Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση του Ισραήλ αποδεικνύονται οι υπερορθόδοξοι εβραίοι. Ανοιχτή έκκληση στους πολίτες της χώρας της να αντισταθούν στην ακραία μειοψηφία τους, που επιθυμούν διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών έκανε ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας εναντίον...
τους.
Την Τρίτη χιλιάδες Ισραηλινοί κατέβηκαν στους δρόμους του Μπέιτ Σεμές, ζητώντας να μην περάσουν οι ακραίες απόψεις των συμπολιτών τους. «Απελευθερώστε το Ισραήλ από τη θρησκευτική καταπίεση» και «Μην αφήσετε το Ισραήλ να γίνει Ιράν» έγραφαν στα πλακάτ τους, αναφέρει το BBC.
Αφορμή υπήρξε η λεκτική παρενόχληση που υπέστη πριν από μερικές ημέρες ένα οκτάχρονο κορίτσι που πήγαινε στο σχολίου του. Μερικοί υπερορθόδοξοι φώναζαν και έφτυναν το κορίτσι, που λέει πλέον ότι φοβόταν να πάει στο σχολείο θηλέων όπου φοιτά.
Άλλες γυναίκες κατήγγειλαν και αυτές παρόμοια περιστατικά λεκτικής παρενόχλησης τους τελευταίους μήνες, μία είπε μάλιστα ότι οι υπερσυντηρητικοί (σε θρησκευτικά και ηθικά ζητήματα) Εβραίοι την έλεγαν «πόρνη» γιατί φορούσε κοντομάνικο μπλουζάκι και φούστα.
Οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι είναι το 10% του πληθυσμού της χώρας. Είναι μία δυναμική μειονότητα με υψηλό δείκτη γεννήσεων ενώ έχουν και κάποια προνόμια, όπως να επιλέξουν οι άνδρες αν θέλουν να υπηρετήσουν την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.
πηγή