Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ντροπή Νανά!


Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Η Μούσχουρη εναντίον της παλιάς πατρίδας της (έτσι αποκαλεί την Ελλάδα) που την δόξασε

Υπήρξε μούσα του Μάνου Χατζιδάκι, ερμήνευσε με τη χαρακτηριστική φωνή της Θεοδωράκη (τον «Επιτάφιο»), Ξαρχάκο σε ποίηση Γκάτσου, Ελύτη, Ρίτσου, Καμπανέλλη. Ηταν η αγαπημένη τραγουδίστρια του Κωνσταντίνου Καραμανλή
.

Εχει πουλήσει πάνω από 300.000.000 δίσκους και βρίσκεται στο top ten με τους πιο εμπορικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών. Διετέλεσε μάλιστα και ευρωβουλευτής της Ν.Δ. το διάστημα 1994-1999.

Ο λόγος για την παγκοσμίου φήμης Νάνα Μούσχουρη. Χθες 13 Δεκεμβρίου, μια ημέρα σημαδιακή για τον Ελληνισμό αφού πριν από 68 χρόνια στις 14 Δεκεμβρίου 1943 οι ναζί επιχειρούσαν να σβήσουν από τον χάρτη τα Καλάβρυτα (δολοφονώντας όλους τους άνδρες πάνω από 14 ετών), έκανε το μεγαλύτερο έως σήμερα φάλτσο της πολύχρονης καριέρας της. Ενα φάλτσο που αμαυρώνει τη μεγαλειώδη πορεία της και πληγώνει όλους τους Ελληνες που έχουν ζήσει με τα τραγούδια της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η κυρία Μούσχουρη στη γερμανική «Die Welt», σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τη Γερμανία (αυτήν την περίοδο δίνει -συμπτωματικά- συναυλίες εκεί), τα έβαλε με τη χώρα που τη δόξασε φτάνοντας στο σημείο να υπερασπιστεί ακόμη και το προκλητικό και ντροπιαστικό για την Ελλάδα εξώφυλλο του «Focus» με τη φωτογραφία της Αφροδίτης της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία.

Το άκρον άωτον των απίστευτων θέσεων που υποστήριξε η 77χρονη πλέον τραγουδίστρια ήταν η απάντησή της στο ερώτημα «τι είναι η πατρίδα για σας».

Ιδού τι είπε:

«Ζω στην Ελβετία, ως Ελληνίδα Ευρωπαία. Ετσι βλέπω και την παλιά πατρίδα μου».

Η κυρία Μούσχουρη, που από το 2004 έχει ξεκινήσει τις αποχαιρετιστήριες συναυλίες της, λέει κι άλλα εις βάρος της Ελλάδας:

-Σήμερα όλοι είναι δυσαρεστημένοι με τους Ελληνες, κάτι που καταλαβαίνω και το θεωρώ σωστό. Οι Γερμανοί και εγώ έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση! Με τους Ελληνες είμαι κακιά, κυρίως με τους πολιτικούς. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για τα προβλήματα.

-Οι Ελληνες πρέπει να μάθουν ότι πρέπει κανείς να εξοφλεί τα χρέη του. Τα τελευταία 30 χρόνια, από τότε που μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, ζούνε με ένα ψέμα σε μια ψεύτικη ευημερία… Η Ευρώπη έχει δίκιο να είναι εξοργισμένη.

Για το προκλητικό εξώφυλλο του «Focus» η κυρία Μούσχουρη είπε: «Καταλαβαίνω απολύτως την οργή των Γερμανών. Συμφωνώ με τη στάση της Ανγκελα Μέρκελ».

Στο ερώτημα, τέλος, αν κατανοεί τις αντιγερμανικές κραυγές στην Ελλάδα δήλωσε: «Γι’ αυτό το θέμα είμαι πραγματικά πολύ αρνητική. Ντρέπομαι. Αυτό το θεωρώ προδοσία. Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια, αλλά όχι δωρεάν».

Να σημειώσουμε ότι η κυρία Μούσχουρη έως τις 19 Φεβρουαρίου 2010 έπαιρνε σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους λόγω της θητείας της στην Ευρωβουλή, αλλά με επιστολή που απέστειλε στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ζήτησε να μην τη λαμβάνει ωσότου η χώρα εξέλθει από την οικονομική κρίση.
πηγη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα ποντικια φευγουν πρωτα οταν βουλιαζει το καραβι

Ανώνυμος είπε...

Για τις γερμανικες αποζημιωσεις που δεν δοθηκαν, δεν ντρεπεται, για λογαριασμο της Γερμανιας;Αλλα αν δεν υποστηριξει τους τεκτονες αφεντες που την προωθησαν....

Ανώνυμος είπε...

ΜΩΡΗ ΣΑΥΡΑ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ ΜΟΥΧΡΙΤΣΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΠΕΤΕΙΟ ΗΤΑΝ ΕΧΤΕΣ;ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΩΡΗ ΓΚΕΣΤΑΜΠΗΤΙΣΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΒΡΩΜΙΑΡΑ

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΑΙΜΟΝΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΘΑ ΤΗΣ ΕΔΙΝΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΙΑΝΗ Π........***ΣΚΙΑ***