Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Παπαρήγα: «Θα σε ρωτάνε: Έχεις άντρα;»


Παπαρήγα: «Θα σε ρωτάνε: Έχεις άντρα;»Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, εξαπέλυσε σήμερα η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.




«Θα το χαρίσουν σε αυτούς που είναι πεινασμένοι. Θα σε περνάνε από μία τριμελή επιτροπή, όπου θα κάθεσαι και θα λες όλα τα βάσανα σου, τα οικογενειακά σου. Και θα σε ρωτάνε αν έχεις άντρα, γιατί χώρισες και έμεινες μόνος, αν έχεις μάνα να σε βοηθήσει. Θα βγάζεις τα πάντα από μέσα σου σε μία τριμελή επιτροπή για να πουν “εσύ δεν πληρώνεις το χαράτσι, αλλά πληρώνεις το ρεύμα” που από 1η Γενάρη θα είναι αυξημένο», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.

Η διευκρινιστική εγκύκλιος για το «χαράτσι»

Στην εγκύκλιο που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή, εξαιρούνται ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων, ενώ όσοι βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής θα κάνουν αίτηση στην εφορία και μία τριμελής επιτροπή θα αποφασίζει για το αν θα εξαιρεθούν ή όχι από το νέο φόρο.

Παράλληλα, η εγκύκλιος προβλέπει ότι ακόμη και αν υπάρχει λάθος στον υπολογισμό το νέο τέλος ακινήτων θα πληρωθεί κανονικά και στη συνέχεια και εφόσον έχουν γίνει οι διορθώσεις θα γίνεται συμψηφισμός με μελλοντικές οφειλές.

Το υπουργείο Οικονομικών δίνει εντολή στη ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε όσους δεν το πληρώσουν αν έχουν παρέλθει 80 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμούς αντί για 40 ημέρες που ίσχυε με την προηγούμενη απόφαση.

Επίσης, δίνεται προθεσμία έως τις 20 Ιανουαρίου 2012 για να προσέλθουν οι δημότες στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου στον οποίο υπάγονται προκειμένου να διορθώσουν τα τετραγωνικά μέτρα, την τιμή ζώνης ή και την παλαιότητα.

Μετά τη διόρθωση του λάθος επιστρέφεται η διαφορά του φόρου από τη ΔΕΗ ή αφαιρείται από το φόρο του 2012.

ΠΗΓΗ: real.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟΡΙΕΣ.
Ε;
ΕΤΣΙ ΜΩΡΕ.
ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ.
...ΑΟΡΑΤΟΣ...