Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ "ΕΚΠΟΜΠΗ Α.Ε" ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΙΓΜΕ!




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ
Α' ΜΕΡΟΣ
Με προβληματίζουν ιδίως οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Υφυπουργού (κ. Μανιάτη) για το πλήθος των διαγωνισμών που προωθεί στα θέματα του ορυκτού πλούτου της χώρας.
Πρώτον γιατί όταν ακούω διαγωνισμούς η σκέψη μου πάει στους στημένους μεγάλους διαγωνισμούς – φαγοπότια του δημοσίου, για όλα τα μεγάλα έργα, τις προμήθειες και τις ανεξέλεγκτες κομπίνες (δρόμοι, γέφυρες, προμήθειες νοσοκομείων, προμήθειες όπλων, κλπ), που παρά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας κανείς υπεύθυνος δεν πήγε ποτέ φυλακή.
Δεύτερον γιατί όλα τα λατομεία και τα ορυκτά της χώρας τα λυμαίνονται (εντελώς τυχαία;) μερικές οικογένειες συμφερόντων και ως παράδειγμα αναφέρω την πρόσφατη σκανδαλώδη ανανέωση άδειας λατομείου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος , στον αδελφό του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, κ. Κεγκέρογλου, όπως με στοιχεία δημοσίευσε στις 13.11.2011 η εφημερίδα Real News
Τρίτον γιατί ο εν λόγω Υφυπουργός φορτσάρει τελευταία τους εν λόγω διαγωνισμούς για τα φιλέτα του ορυκτού πλούτου, εν καιρώ μεγάλης κρίσης, σύγχυσης και χρεοκοπίας της χώρας και αυτό είναι επικίνδυνο, εν όψει των διεθνών συμμοριών που οργανωμένες καραδοκούν.
Τέταρτον γιατί το υπηρεσιακό «εργαλείο» που πατάει ο κ. Μανιάτης, όπως και οι προκάτοχοί του, είναι το αμαρτωλό ΙΓΜΕ και οι σχετιζόμενες με αυτό αμαρτωλές υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ (πρώην ΥΠΑΝ), όπου ως δείγμα στοιχείων αναφέρω μόνο μια περίπτωση πορίσματος ελέγχου στο ΙΓΜΕ από (22.4.2004 – 26.4.2004), που το βγάζει εκτός νομιμότητας αφού του καταλογίζει (εκτός των άλλων) τεράστια προβλήματα στην υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου, στον ελεγκτικό μηχανισμό για τις εγκρίσεις των πληρωμών, καθώς επίσης και στο σύστημα δημοσιονομικής διαχείρισης του έργου του !!! Τρανταχτό επίσης παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση παραβίασης και μη κατά νόμο εφαρμογής από το ΙΓΜΕ της υπ’ αριθ. πρωτ: ΓΔΦΠ/7008/30.12.2004 απόφασης του ΥΠΑΝ που αφορούσε ανάθεση ερευνών ύψους 1.179.000 ευρώ (Από κονδύλια του Γ’ ΚΠΣ). Παραβίαση που όμως παρέκαμψε και αποσιώπησε και ο κ. Μανιάτης, όπως φαίνεται από σχετικό έγγραφό του με ημερομηνία 8.6.2011 (αλλά και ο Νομικός Σύμβουλος), ενώ θα έπρεπε να είχε διατάξει ελέγχους (νομιμότητας, διαχείρισης) και όχι να αποσιωπά την υπόθεση για λόγους σκοπιμότητας, όπως φαίνεται.
ΣΟΥΣΛΩΦ Χ

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ
Β' ΜΕΡΟΣ (Συνέχεια προηγούμενου)
Πιστεύω οτι τα θέματα αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας θα πρέπει να τύχουν πλήρους διαφάνειας μέσα και από ΕΘΝΙΚΗ διακομματική διοίκηση και διαχείριση, γιατί τα παιχνίδια είναι πολύ μεγάλα και κάποιοι εμφανώς καραδοκούν να λεηλατήσουν τη χώρα μας, εκμεταλλευόμενοι την κρίση και την ανεπάρκεια των Πολιτικών μας.
Παράδειγμα:
Ο κ. Μανιάτης πιέζει και μάλιστα όπως φαίνεται αναρμοδίως, σε μια περίπτωση ορυκτού για να γίνει δημοπρασία (έγγραφά του 21.12.2010, 23.9.2011 & 21.11.2011), με βάση συγκεκριμένες μελέτες του ΙΓΜΕ, όμως σύμφωνα με από 30.11.2011 επιστημονική αξιολόγηση αυτών των μελετών του ΙΓΜΕ (επί των οποίων βασίζονται οι πιέσεις του εν λόγω Υφυπουργού για δημοπρασία), οι οποίες αξιολογήθηκαν από καθηγητές Πανεπιστημίου Τμήματος Ορυκτολογίας-Πετρολογίας-Κοιτασματολογίας (βάσει υπηρεσιακής εντολής: 7295/31.8.2011), το εν λόγω προς δημοπράτηση κοίτασμα (που ο Υφυπουργός προτείνει για δημοπράτηση) καταγράφεται από το ΙΓΜΕ τρομερά υποβαθμισμένο και ακατάλληλο. Να είναι τυχαίο ή μήπως για να το πάρει σε χαμηλή τιμή, προς εκμετάλλευση με μίσθωση ως λατομικό χώρο, κάποιος ημέτερος; Αυτή η υπόθεση, που μάλλον μυρίζει κακούργημα, κι αν είναι για κατεπείγουσα έρευνα – παρέμβαση Εισαγγελέα. Ζητούν δηλαδή να δημοπρατηθεί ένα υποβαθμισμένο και ακατάλληλο πέτρωμα – ορυκτό. Θαυμάστε τους !!!!
Όσο για το ΙΓΜΕ δεν με προβληματίζει τυχόν κλείσιμό του, ακριβώς γιατί έχω αντιληφθεί πως λειτουργεί σήμερα.
Για όσους δε κινδυνολογούν για το τι θα γίνουν τα αρχεία του, τους λέω το αυτονόητο, ότι αν τελικά κλείσει αυτό θα υπαχθεί στο αρμόδιο Υπουργείο, εκτός κι αν εκείνοι που σήμερα υπηρετούν σ’ αυτό και έχουν τις έρευνες και μελέτες στα χέρια τους προβούν σε λεηλασίες. Επ’ αυτού όμως μπορούν να λάβουν μέτρα περιφρούρησης οι αρμόδιοι Υπουργοί, τους οποίους πληρώνει ο Ελληνικός λαός.
ΣΟΥΣΛΩΦ Χ