Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Εφιαλτικό σενάριο επιστροφής στη δραχμή


Εφιαλτικό σενάριο επιστροφής στη δραχμή
anti-ntp.net: Εφιάλτης είναι να υπάρχει τραπεζίτης πρωθυπουργός σε μια χώρα που είναι υπό πτώχευση και ο δρόμος σωτηρίας της είναι η επιστροφή στην δραχμή.
Φυσικά οι δανειστές τους αφού φύτεψαν τον εκπρόσωπο τους παράνομα στην ηγεσίας της χώρας τώρα προπαγανδίζουν κατά του εθνικού νομίσματος μην τυχών και χάσουν τα λεφτά τους.
«Επειτα από εβδομάδες φημών, ο Ελληνας πρωθυπουργός αργά ένα βράδυ Σαββάτου θα ανακοινώσει ότι η χώρα εγκαταλείπει το ευρώ και επιστρέφει στη δραχμή».


Το εφιαλτικό αυτό σενάριο περιγράφει άρθρο των New York Times, βάσει του οποίου η επιστροφή στη δραχμή θα σημάνει μια αλληλουχία δυσάρεστων γεγονότων για την Ελλάδα, όπως η κατάληψη της εξουσίας από τον στρατό! Σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, το πρωί της Δευτέρας οι οργισμένοι Ελληνες αντί να.... κατευθυνθούν ως συνήθως στις δουλειές τους, θα σχηματίσουν ουρές έξω από τις κλειστές πόρτες των τραπεζών, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στις «παγωμένες» καταθέσεις τους. Η αξία της δραχμής θα υποτιμηθεί περισσότερο από 60% έναντι του ευρώ, οι τιμές των αγαθών θα εκτιναχθούν και λίγα μαγαζιά θα ανοίξουν εκείνη τη μέρα.
Οι διεθνείς πιστωτικές γραμμές της χώρας θα διακοπούν, αφού θα χρεοκοπήσει. Το άρθρο συνεχίζει λέγοντας πως καθώς η χώρα θα «βυθίζεται» στο χάος, ο στρατός θα πάρει τον έλεγχο από την κυβέρνηση. Ενδεχομένως αυτή η τρομακτική ακολουθία γεγονότων να μη συμβεί ποτέ, σημειώνει ο αρθρογράφος. Ο κίνδυνος ωστόσο εγκατάλειψης της ζώνης του ευρώ από την Ελλάδα ή κάποια άλλη προβληματική χώρα δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί.
Επίσημα, πάντως, οι «φύλαρχοι» της νομισματικής ένωσης αρνούνται να συζητήσουν δημόσια την πιθανότητα εξόδου ενός κράτους-μέλους από το ευρώ. Οπως το έθεσε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι: «Δεν θα ήταν συνετό να συντάσσουμε εναλλακτικά σχέδια, όταν δεν βλέπουμε πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο».
ethnos.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Makari na gyrisei I Ellatha piso sti thrahmi kai na paratisei mazi me to evro kai nomous tis evpopaikis enosis opos to nomo kata tou kapnismatos se horous thiaskethaseos kai kafeteries.Einai paralogo na ipoferei o kosmos kai oi times na einai sta ypsi.makari na proothithoun kai ta laika tragouthia kai na min akougetai afti i vromoamerikaniki mousiki.Kai se opoion then aresei na parei eisitirio gia ameriki horis epistrofi. Makari na xanagyrisei o kosmos stis ekklisies tis Orthothoxes kai na synehistei i Elliniki parathosei pou kontevei na exafanistei. Kali parea,kafes i krasi, kapnisma tsigarou gia aftous pou kapnizoun, Elliniki laiki mousiki,Orthothoxia, eleftheria, agapi erotas, hamiles times kai OXI stous nomous tou talmouth pou apagorevoun ta panta kai proothountai apo ti nea taxi pragmaton.

Ανώνυμος είπε...

γραφε ανθρωπε μου ελληνικα

prasinomatis είπε...

Οταν νιωθεις και αισθανεσαι ελληνας γραφεις ελληνικα.Για να φυγει ολη αυτη η σαβουρα πρεπει να ξυπνησουμε ολοι οι ελληνες απο τον ληθαργο και να τους κανουμε να φτυσουν αιμα στην κυριολεξια ομως οχι μονο με διαμαρτυριες, αυτοι δεν παιρνουνε αλλιως χαμπαρι και συνεχιζουν τα ιδια οπως βλεπετε.Αλλιως δυστυχως η ελλαδα μας ειναι καταδικασμενη και πιο πολυ τα παιδια μας.