Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

«Αυτό το σχήμα θα κυβερνήσει για παρά πολύ καιρό»


«Δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση γιατί μας βρίσκει σε μια οδυνηρή θέση επεσήμανε ο Γιώργος Καρατζαφέρης για το θέμα της προσφυγής της ΠΓΔΜ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Μιλώντας στον Real fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. πρότεινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός αν συμφωνεί ή όχι με το όνομα που προτείνεται.


Ο κ. Καρατζαφέρης επέρριψε ευθύνες στα δύο μεγάλα κόμματα για το Σκοπιανό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε σε μια ήττα που οφείλεται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ» και τόνισε ότι για το θέμα της ονομασίας θα πρέπει «να βρούμε μια λύση που δεν θα προσβάλλει την ιστορία μας».

Παράλληλα, τάχθηκε ενάντια σε σύνθετη ονομασία, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι αν υπάρχει όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια, δεν μπορεί να μείνει στην κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας την απουσία του από το πρόγραμμα των συναντήσεων του Αμερικάνου Αντιπρόεδρου, Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, είπε ότι «δεν είμαι στο πελατολόγιο» και πρόσθεσε: «Φρόντισα να βγάλω εαυτόν έξω από το πελατολόγιο. Εγώ δεν πηγαίνω και δεν ήθελα να πάω».

Με αφορμή τη μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο, ο κ. Καρατζαφέρης προέβλεψε ότι «το παρόν κυβερνητικό σχήμα θα κυβερνήσει για παρά πολύ καιρό», ακόμη και μετά τις εκλογές, καθώς, όπως επεσήμανε, «δεν θα υπάρχει ούτε αυτοδυναμία ούτε αυτονομία».

Ακούστε τι είπε ο κ. Καρατζαφέρης στον real fm 97,8

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kαλά,κατούρα και λίγο...