Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ο Φαύλος κύκλος της αποτυχημένης συνταγής της Τρόικα


Ο Φαύλος κύκλος της αποτυχημένης συνταγής της ΤρόικαΗ συνταγή του ράβε ξήλωνε καλά κρατεί από τα τζιμάνια στο υπουργείο Οικονομικών. Κόβουν από τους συνταξιούχους από τους δημοσίους υπαλλήλους για να καλύψουν τρύπες με τα γνωστά αποτελέσματα:

1) Μείωση τις αγοραστικής δύναμης και πρόβλημα στις επιχειρήσεις, όπερ και σημαίνει αύξηση στα λουκέτα και στην ανεργία.


2) Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

3) Αύξηση των ποσών που δίδεται για επιδότηση στους άνεργους.

Όταν ξεκίνησαν να εφαρμόζονται οι συνταγές του μνημονίου, δεν ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι κάποια στιγμή θα φθάναμε σε αδιέξοδο. Ωστόσο για να περάσει η Κυβέρνηση τα αντιλαϊκά της μέτρα έβαλε στο στόχαστρό της κοινωνικές ομάδες για να μας μπερδέψει και σε ένα βαθμό τα κατάφερε. Σήμερα μετά από 1,5 χρόνο το πρόβλημα είναι ορατό από όλους.

Μειώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές πλήττονται τα ταμεία , έτσι ως αποτέλεσμα είναι η επιπλέον μείωση των συντάξεων αλλά και η συνεχής συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας.

Τραβάνε κονδύλια από τον προϋπολογισμό ώστε να μπαλώσουν τις τρύπες που ίδιοι δημιουργούν με τις απώλειες από τις μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών

Ετσι λοιπόν μείωση και πάλι των μισθών και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.

Και η περιδίνηση καλά κρατεί και πάτος στο Βαρέλι δεν μπαίνει.

Και τελικά οι φωστήρες λένε να μας δίνουν μισθούς πείνας όπως στη Βουλγαρία, ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί.

Να ανταγωνιστούμε ποιους; Τις οικονομίες της Κίνας της Ινδίας ή της Βουλγαρίας; Ωστόσο η Ελλάδα δεν παράγει προϊόντα ανάλογα με τις χώρες αυτές.

Και για το καλό μας εφαρμόζονται μέτρα και πάλι μέτρα, πάντα βέβαια με την γνωστή λάθος συνταγή σε λάθος τόπο για λάθος σκοπό και με λάθος τρόπο.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του γιατί οι άλλοι το χώνουν πολύ βαθιά…

Έποψ

ΠΗΓΗ: topontiki.gr