Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Εγκύκλιος για την έκτακτη εισφορά: Πληρώστε και μετά οι προσφυγές


Ενστάσεις, δηλώσεις επιφυλακής, ακύρωσης ή διαγραφής της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης που υποβάλλονται στις τράπεζες από τους φορολογούμενους δεν έχουν κανένα έννομο αποτέλεσμα διευκρινίζει με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών.

Στην ίδια εγκύκλιο επισημαίνεται ότι σε...
περίπτωση αμφισβήτησης του Εκκαθαριστικού Σημειώματος Εισφορών και Τέλους Επιτηδεύματος ο φορολογούμενος μπορεί να ασκήσει κατά του σημειώματος αυτού μόνο προσφυγή ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Πρωτοδικείου, χωρίς όμως να αναστέλλεται η καταβολή του βεβαιωθέντος ποσού.

Αυτό όμως δεν συνεπάγεται και αναστολή του ποσού της έκτακτης εισφοράς. Όπως σημειώνει το υπουργείο η προθεσμία άσκησης της προσφυγής ή υποβολής αίτησης για διοικητική επίλυση της διαφοράς, καθώς και η άσκηση της προσφυγής ενώπιον του αρμόδιου διοικητικού πρωτοδικείου, δεν αναστέλλει τη βεβαίωση και την είσπραξη της οφειλής.
πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρά?
Δηλαδή δεν μπορεί ο πολίτης σ αυτήν την "δημοκρατία" που ζούμε να διεκδικήσει το δίκιο του?
Πρέπει πρώτα να πληρώσει και μετά να κάνει κάτι για αυτό?
Τι λέτε κύριοι? Σε ποιά δημοκρατία γίνεται αυτό?
Σε ποια δημοκρατία επιβάλλονται διπλοί και τριπλοί φόροι και δεν υπάρχει το δικαίωμα έφεσης?
Οι ανθρωποι της χούντας είναι απίστευτοι.
Θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.
Εχουν κάνει κουρελόχαρτο το σύνταγμα αλλά ξεχνάνε την παράγραφο του συνταγματος που λέει ότι "όλοι οι Ελληνες δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο" σε όποιον προσπαθεί να το καταλύσει με την βία.

maria είπε...

Η ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ,ΩΧΡΙΑ!ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΛΑΟΣ,ΝΔ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΖΟΥΝ,ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΟΛΕΣ!