Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Η δημοκρατική ομπρέλα του κ. Σταύρου Ψυχάρη, μας προφυλάσσει από τα σταγονίδια


Τώρα κατάλαβα γιατί εκεί, στο κάστρο της δημοκρατίας, την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, ο ράμπο του ΔΟΛ ανακάλυψε «σταγονίδια» στην σχολή ευελπίδων. Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας, μας δίνει μια πρόγευση για τις «αποκαλύψεις» των σκανδάλων της χούντας, και για ροζ ιστορίες που εξιστορούνται στο βιβλίο του κ. Ψυχάρη που θα κυκλοφορήσει προσεχώς, με θέμα την 21η Απριλίου 1967.
Είναι προφανές ότι πενία, τέχνας κατεργάζεται, εν προκειμένω όχι μόνον πενία υλική αλλά και πνευματική, αφού ο κ. Ψυχάρης «θυμήθηκε» με καθυστέρηση σχεδόν μισού αιώνα, να ρίξει άπλετο φως στην περίοδο των Απριλιανών. Η επιλεκτική μνήμη του κ. Ψυχάρη, σε συνδυασμό με την κακή λειτουργία της βραχείας μνήμης του, θα οδηγήσει όσους θελήσουν να διαβάσουν το βιβλίο, σε νέους φωτεινούς πνευματικούς και πολιτικούς ορίζοντες. Εμπρός λοιπόν κ. Ψυχάρη, μετά τα σκάνδαλα της χούντας, σας περιμένει πολύ δουλειά, γιατί έχουν μείνει ανεξερεύνητα, τα σκάνδαλα του Μεταξά και του Μακρυγιάννη. Ίσως μάλιστα με λίγη προσπάθεια, θα μπορέσετε να ανακαλύψετε και τα σκάνδαλα του Ικτίνου όταν ανέλαβε να σχεδιάσει τον Παρθενώνα, όχι με δημόσιο διαγωνισμό, αλλά με ανάθεση, την εποχή του Περικλέους.

Κύριε Ψυχάρη μας, σε κάθε περίπτωση, καλόν θα ήταν να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό γιατρό, ο οποίος θα σας βοηθήσει να ξαναβρείτε την βραχεία μνήμη σας, έτσι ώστε να θυμηθείτε και να γράψετε δυό λόγια και για τα σκάνδαλα της τελευταίας δεκαετίας, στα οποία εμπλέκονται τα πολιτικά πρόσωπα και το κόμμα που με τόση θέρμη στηρίξατε, με αποτέλεσμα να φθάσουμε σήμερα σε αυτή την κατάντια, όχι μόνον εμείς, αλλά και εσείς ο ίδιος. Γιατί περί κατάντιας πρόκειται, όταν για διαφημιστικούς λόγους, λίγες ημέρες πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο σας με τα σταγονίδια των σκανδάλων της χούντας, να «ανακαλύπτετε» χουντικά σταγονίδια στον στρατό.

Τάσος Καρ.

πηγη

1 σχόλια:

πολίτης είπε...

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο που το βασικό think tank της Μεταπολίτευσης —και το οποίο είναι το διαβόητο ΔΟΛ— είναι αυτό, το οποίο ανακάλυψε τα "σταγονίδια" στη Σχολή Ευελπίδων. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο, που έβαλαν εκπρόσωπο τύπου —και άρα υπεύθυνο επικοινωνίας της Χούντας Παπαδήμου— τον διευθυντή του ΔΟΛ. Αγωνιούν για τη Δημοκρατία οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι κάποτε συστεγάζονταν με τους Ναζί στη Λαδά. Αγωνιούν για τη Δημοκρατία οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι κάποτε —σε συνεργασία με τον Μητσοτάκη— προκάλεσαν την Αποστασία, η οποία έφερε τη Χούντα. Αγωνιούν για τη Δημοκρατία αυτοί, οι οποίοι έκαναν το face control για την ανάδειξη των "ηρώων" του Πολυτεχνείου. Αγωνιούν για την ευημερία της χρεοκοπημένης πατρίδας μας αυτοί, οι οποίοι καθ' όλη τη διάρκεια της "δικής" τους Μεταπολίτευσης την καταλήστευσαν ...μετά μουσικής.
Αυτοί οι μόνιμοι "πατριώτες" και επαγγελματίες "δημοκράτες", οι οποίοι κατά καιρούς έχουν συνεργαστεί είτε με ξένους Ναζί είτε με ντόπιες Χούντες, είναι αυτοί, οι οποίοι "ανησυχούν" σήμερα για την ασφάλεια της χώρας και βέβαια της Δημοκρατίας. Την Ελληνική Δημοκρατία δεν την απειλεί το "συγκρότημα" του αυθεντικά γκεμπελικού ΔΟΛ, το οποίο έχει "καταπιεί" εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε κλοπιμαία, αλλά τα εμβατήρια των εικοσάχρονων "σταγονιδίων" ...Τη χρεοκοπημένη Ελλάδα δεν την απειλεί ο Ψυχάρης, ο οποίος την "αρμέγει" οικογενειακώς και με όλα τα χέρια, αλλά την απειλεί ο κάθε θερμοκέφαλος νεαρός, ο οποίος μπορεί να είναι και "νοικιασμένος" από τους ίδιους.

"Σταγονίδια" στη Σχολή Ευελπίδων;
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/12/stagonidia-sti-sxoli-euelpidon.html