Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί ο Γιώργος έβαλε τον Μπεγλίτη


Γιατί ο Γιώργος έβαλε τον ΜπεγλίτηΟ κ. Μπεγλίτης, βρισκόταν στο στενό περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, από τότε που εκείνος ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών.

Έπειτα, τον ακολούθησε στην Χαριλάου Τρικούπη –τότε έδρα του ΠΑΣΟΚ-, όταν το 2004 ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε την προεδρία του κόμματος μετά την αποχώρηση του κ. Κώστα Σημίτη.


Ο πρώην υπουργός Άμυνας αποτελούσε την «ήρεμη δύναμη» του περιβάλλοντος Παπανδρέου, ενώ πολύ συχνά εξέφραζε απόψεις αντίθετες με τη γραμμή που επεδίωξε να περάσει το περιβάλλον Παπανδρέου.

Την επιστροφή στο παρελθόν σηματοδοτεί για τον Γ. Παπανδρέου η τοποθέτηση του παλιού στενού του συνεργάτη, κ. Πάνου Μπεγλίτη στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Ένα παράδειγμα το οποίο είχε προκαλέσει πριν ένα χρόνο συζητήσεις, ήταν η διαφοροποίηση του κ. Μπεγλίτη στην επιλογή του κ. Παπανδρέου να χρίσει ως υποψήφιο περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο τον κ. Πέτρο Τατούλη (υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπεγλίτης εκλέγεται στο νομό Κορινθίας).

Ήταν ο άνθρωπος επίσης ο οποίος είχε αναλάβει «ειδική αποστολή» να επιβλέπει στο υπουργείο Άμυνας κατά την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης Παπανδρέου τον «επικίνδυνο» για τον παπανδρεϊσμό, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Σύμφωνα με κύκλους και των δύο ανδρών, η συνύπαρξή τους στο Πεντάγωνο ήταν άριστη.

Ύστερα, ο κ. Μπεγλίτης παρά τις παραφωνίες και τις αποχωρήσεις άλλων στενών συνεργατών του κ. Παπανδρέου, πάντοτε τα δύο τελευταία χρόνια παρέμεινε πιστός σε αυτόν, εκφράζοντας συχνά-πυκνά απόψεις υπέρ του Κράτους Δικαίου, εκθέτοντας πολλές φορές τον πρώην υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η επιλογή του σήμερα να αναλάβει το νευραλγικό πόστο του εκπροσώπου Τύπου ενός «παραπαίοντος» ΠΑΣΟΚ σημαίνει την τελευταία προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να ανακτήσει τις κοινωνικές δυνάμεις του κόμματος, που επί δύο χρόνια απεμπολούσε συστηματικά.

Ο κ. Μπεγλίτης χαίρει της αποδοχής, πέραν των παπανδρεϊκών και της βενιζελικής ομάδας αλλά και της «ομάδας των τεσσάρων». Εν δυνάμει, είναι ικανός να λειτουργήσει ως παράγοντας ισορροπίας μεταξύ των τριών τάσεων, να φτιάξει ένα πιο «σοσιαλιστικό» προφίλ στον φθαρμένο Γ. Παπανδρέου και να ανακτήσει τις σχέσεις του περιβάλλοντος του τέως πρωθυπουργού με δημοσιογράφους, οι οποίοι τα δύο τελευταία χρόνια συγκρούστηκαν ή απογοητεύτηκαν από τους στενούς συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού με έδρα το Μαξίμου.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aν κατάλαβα καλά πλέκετε εγκώμιο στον πρώην υπουργό άμυνας που ξήλωσε εν μια νυκτί την ηγεσία των Ε.Δ για να εδραιώσει την φούσκα του Γιωργάκη για πραξικόπημα;
Θα τα παίξουμε στο τέλος.Πρώην αυστηροί κριτές νυν υμνώντες,τί σκατά μυαλά κουβαλάτε;
H κωλοτούμπα εκτός από εθνικό σπορ θα καθιερωθεί ως σύχγρονη αντίληψη;