Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

«Ο διαδηλωτής Λουκάνικος... νικητής»


«Ο διαδηλωτής Λουκάνικος... νικητής»Ο πιο διάσημος διαδηλωτής της Ελλάδας, σύμφωνα με το Time

Από την Ομόνοια, έως το Σύνταγμα, αντιμέτωπος με χημικά, δακρυγόνα, στο επίκεντρο της έντασης και πάντα στο πλευρό των διαδηλωτών.

Ο λόγος για τον Λουκάνικο, το «σκυλί της...
εξέγερσης», όπως αναφέρεται συχνά, το οποίο έχει γίνει διάσημο στην Ελλάδα από την παράδοξα συνεπή παρουσία του στις πορείες, που αν και αδέσποτο, τον έχει καταστήσει κάτι σαν σύμβολο για τους διαδηλωτές της οικονομικής κρίσης.

Τώρα, ο Λουκάνικος μπορεί να ονομαστεί και «τετράποδος διαδηλωτής της χρονιάς», μια που με αφορμή της ανάδειξης του «ανώνυμο διαδηλωτή», ως πρόσωπο της χρονιάς του ΤΙΜΕ, γίνεται ειδική μνεία για αυτόν στο περιοδικό, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις διαδηλώσεις, που σφράγισαν φέτος τους δρόμους της πληγωμένης από την κρίση Αθήνας.

«Το 2011, οι διαδηλωτές δεν εξέφρασαν απλώς τη δυσαρέσκειά τους: Άλλαξαν τον κόσμο», αναφέρει το περιοδικό, επεξηγώντας την επιλογή του για το 2011.





πηγη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ξέρετε που τα χει αυτά γραμμένα ο Λουκάνικος.

Το πλάσμα αυτό κατάγεται από Εξάρχεια μεριά. το λέω γιατί είμαι από τους "αλήτες" που δεν χάνουνε πορεία και διαδήλωση και συχνάζει στα άπλυτα σοκάκια .Το πλάσμα αυτό (σκύλο δε μπορείς να το πεις) κάθε βράδυ κυκλοφορεί σαν ένα φάντασμα στην πλατεία των Εξαρχείων .πάει πρώτα από τα πλάγια της πλατείας και μετά κατεβαίνει καρφί προς το άγαλμα να δεχθεί κάνα χάδι και λίγη ζέστη από τη φωτιά που ανάβουν οι άστεγοι.Περπατά με βήμα βραχύχρονο , σαν στρατηλάτης με νίκες . Δεν σκαμπάζει από σημαίες ,δηλαδή θα τον δείτε να κάθεται με διαδηλωτές που έχουν ελληνικές , αναρχικές, μαύρες σημαίες του είναι αδιάφορο . Αλλά δεν πάει τη στολή του μπάτσου . γίνεται αγρίμι στη θέα τους και όταν του δίνεται η ευκαιρία δαγκώνει κανέναν .Αγανακτισμένοι μπορεί πλέον να μην υπάρχουν (όπως υπήρχαν) ,αλλά η κοινωνία βράζει και το παρηγορητικό αυτό πλάσμα δίνει πάντα ελπίδα σε κάθε μορφής διαδηλωτές .(εκτός από τους χρυσαυγήτες ,γιατί σε αντιφασιστική που χα πάει όταν ξεκινήσανε οι συμπλοκές την έπεσε στους φασίστες).

Ανώνυμος είπε...

Τα σκυλιά είναι πλάσματα του θεού.
Αγνά και πραγματικοί φίλοι.
Και αμα λάχει επαναστάτες όπως ο λουκάνικος.
Ωραίο το σχόλιο του 11.51...

Anestis Zioulis είπε...

Είναι γνωστό πως οι βάρβαροι είναι κατώτεροι των υπολοίπων ζώων. Το έχουν αποδείξει πολλές φορές.
Γιά σου ρε λουκάνικε!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ!!!!ΑΥΤΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ(μιλω για το συνολο)ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!!!!!!!!