Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Πλήγμα για την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας


Την αντίδραση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, προκάλεσε η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας με την οποία καταργείται πλήρως ο όρος "εθνικότητα" από τις ληξιαρχικές πράξεις.
Το Δικαστήριο επικαλείται την προστασία προσωπικών δεδομένων και σύμφωνα με την απόφαση, οι διατάξεις του ληξιαρχικού νόμου του 2009 αντιτίθενται σε....

άρθρα του αλβανικού Συντάγματος.
Ειδικότερα, το άρθρο 20 προβλέπει ότι "τα άτομα που ανήκουν στις εθνικές μειονότητες δικαιούνται να εκφράσουν ελεύθερα, χωρίς να εμποδιστούν, ούτε να υποχρεωθούν την εθνική, πολιτιστική, θρησκευτική και γλωσσική ταυτότητά τους".
Επιπλέον, το άρθρο 35 αναφέρεται στην υποχρέωση για προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Με την απόφαση αυτή, στα επίσημα έγγραφα, δεν θα αναγράφεται η αλβανική, ελληνική ή οποιαδήποτε άλλη εθνική καταγωγή κάτι που θα καταστήσει απαγορευτική οποιαδήποτε διεκδίκηση αναγνώρισης εθνικής μειονότητας.
"Από εδώ και στο εξής, όποιος ζει στην Αλβανία πρέπει να ζήσει ως Αλβανός" δήλωσε ο Κρεσνίκ Σπαχίου, αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης της Αλβανίας και πρόεδρος της αλβανικής εθνικιστικής οργάνωσης Ερυθρόμαυρη Συμμαχία αναφερόμενος στην απόφαση.
Σφοδρές αντιδράσεις από την ελληνική μειονότητα
Η εθνική ελληνική μειονότητα αντέδρασε άμεσα τονίζοντας ότι στην Αλβανία, η νομική κατοχύρωση των μειονοτήτων δεν είναι καθόλου σίγουρη, λόγω του εθνικισμού που επικρατεί.
Καταγγέλλει ακόμα ότι εθνικιστικοί θύλακες αρνούνται την ύπαρξη άλλων εθνικών ομάδων και έχουν στόχο την καθιέρωση ενός καθαρού ομογενούς κράτους.
Οι Έλληνες βουλευτές στο Αλβανικό Κοινοβούλιο, Κώστας Μπάρκας και Βαγγέλης Τάβος σε κοινή γραπτή δήλωσή τους θεωρούν ότι η επίμαχη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου "βλάπτει την ακεραιότητα της εθνικής ελληνικής μειονότητας και ενθαρρύνει τις εθνικιστικές και αντιευρωπαϊκές τάσεις στην Αλβανία".
Προσθέτουν επίσης ότι η απόφαση αυτή "μετατρέπει το Δικαστήριο από προστάτη του Συντάγματος σε αυθαίρετο παραβάτη του".

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

h ellhnikh kivernish pou einai...?

Ανώνυμος είπε...

Να εκδιωχθούν με χειρότερο τρόπο απο τους μαο- μαο, άπαντες οι αλβανοί εάν συνεχίσουν αυτή την συμπεριφορά οι ξεβράκωτοι πίθικοι....

Ανώνυμος είπε...

3:32 ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΕΔΩ ΜΑΛΛΟΝ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
4:32 ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΚΔΙΩΧΘΟΥΝ Η ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΩΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 300 ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ Σ***

Christos Kosmidis είπε...

Οργανωθείτε στο Πατριωτικό Μέτωπο, www.pamet.gr
AΘΑΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΑ
http://www.youtube.com/watch?v=b-0OO03XaxE&feature=colike

Άρχισε η κλοπή της Ελλάδος. Πράξη Νο1 . Ουράνιο!!!
Σάββατο, Δεκέμβριος 10, 2011 Λόγιος Ἑρμῆς 0 Σχόλια [Επαναφορά μέγεθος γραμματοσειράς] [Άυξηση γραμματοσειράς] [Μείωση γραμματοσειράς]


Κάποιοι σύντροφοι παλιοί και καλοί από το Παρανέστι Δράμας, με πήραν τηλέφωνο την περασμένη εβδομάδα και μου είπαν: «Ρε συ, γράψε ότι κάθε ξημέρωμα και κάθε σούρουπο αυτές τις τελευταίες ημέρες, για να μην τους δει ίσως πολύς κόσμος, κάτι περίεργοι με τζιπ που μιλάνε εγγλέζικα έρχονται, ανεβαίνουν εδώ στα βουνά με κάτι όργανα και μετρητές στα χέρια και κάτι ψάχνουν στη γη.

Για μάθε ρε, τι είναι αυτοί οι τύποι γιατί σίγουρα έχουν έρθει εδώ κάτι να μας αρπάξουν».

Έχουν δίκιο οι δικοί μου εκεί πάνω στη Δράμα. Το έψαξα. Κι αυτό που έμαθα τα στέλνω σήμερα πεσκέσι στα υπουργεία Άμυνας, Εσωτερικών και Ασφάλειας, μπας και ξυπνήσουν και πάρουν στο κυνήγι αυτά τα κοράκια των θησαυρών της ελληνικής γης. Γιατί για κοράκια made in USA πρόκεται.

Προσέξτε τι συμβαίνει: Αρχές Φεβρουαρίου 2010 ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής στο ΑΠΘ, κ. Κ.Παπαστεφάνου κάνει την εξής δημόσια ανακοίνωση σε ένα διεθνές συνέδριο στη Θεσσαλονίκη για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας:

«Υπάρχουν και μεγάλες ποσότητες ουρανίου στη χώρα μας, οι φλέβες του ουρανίου ξεκινούν από τον Άι Λια Σερρών, επεκτείνονται βόρεια της Δράμας και νότια της Ροδόπης, από το Παρανέστι μέχρι τα βουλγαρικά σύνορα, αλλά και μέχρι την Ξάνθη όπου σχεδόν σε όλα τα πομακοχώρια το υπέδαφος έχει ουράνιο».

Οι έρευνες αυτές υπάρχουν έτσι κι αλλιώς από το 1981 κρυμμένες σε κάποια συρτάρια των υπουργείων και της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας. Κι ένα μήνα μετά τις δηλώσεις Παπαστεφάνου για το ουράνιο εμφανίστηκαν στο υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κάποιοι εκπρόσωποι αμερικάνικης εταιρίας ερευνών στο υπέδαφος που ζητούσαν πληροφορίες για τη διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων για έρευνες ουρανίου στην Ελλάδα.

Και πριν από 15 ημέρες οι έρευνες ξεκίνησαν από την αμερικάνικη ομάδα στον Έβρο όπως με ειδοποίησαν και οι φίλοι μου.

Και κάπως έτσι μετά τον χρυσό στη Χαλκιδική θα μας αρπάξουν και το ουράνιο «μπιρ παρά» που λένε. Γιατί οι πρώτες πληροφορίες που έχω μιλάνε για εξευτελιστικές προτάσεις των αμερικανών στην Ελλάδα για να εκμεταλλευτούν το ουράνιο στον Έβρο.

Το μέγα σκάνδαλο τώρα ξεκινάει.

Και είμαστε εδώ, για να ξεσκεπάζουμε τα λαμόγια, ντόπια και ξένα.