Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Σάββατο έξοδος από το ευρώ, Κυριακή πραξικόπημα


Γραφικά έχουν καταλήξει να είναι τα διάφορα συνωμοσιολογικά άρθρα που δημοσιεύουν οι όπως φαίνεται άσχετες με την ελληνική πραγματικότητα ξένες εφημερίδες με αφορμή το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Μάλλον κρίνοντας από το τι θα μπορούσε να συμβεί στην χώρα τους σε ανάλογη περίπτωση η αμερικανική εφημερίδα New York Times ξεδιπλώνει σε δημοσίευμα της ένα ομολογουμένως χολιγουντιανό σενάριο για...
την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα, μία ημέρα χωρίς το Ευρώ.

Σύμφωνα με το σενάριο, ''Μετά από εβδομάδες φημών, ο Έλληνας πρωθυπουργός, αργά ένα βράδυ Σαββάτου, θα ανακοινώσει πως η χώρα εγκαταλείπει το ευρώ και επιστρέφει στη δραχμή. Η επανατύπωση της ελληνικής δραχμής θα αποτελέσει τον χειρότερο εφιάλτη των Ευρωπαίων, αλλά και απαρχή δεινών για την Ελλάδα που θα κορυφωθούν με την κατάληψη της εξουσίας από το στρατό. Δεν θα είναι μία συνηθισμένη Δευτέρα αυτή που θα ακολουθήσει. Οργισμένοι καταθέτες θα δημιουργήσουν ουρές στις τράπεζες για να μπορέσουν να αποσύρουν τα χρήματα από τους παγωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Η αξία της δραχμής θα είναι κατά 60% μικρότερη σε σχέση με το ευρώ και οι τιμές θα εκτιναχθούν σε επίπεδα ρεκόρ, σε όσα τουλάχιστον καταστήματα ανοίξουν. Η γραμμή χρηματοδότησης προς την Ελλάδα θα σταματήσει, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να κηρύξει πτώχευση. Και καθώς η χώρα θα βυθίζεται στο χάος, την εξουσία θα καταλάβει ο στρατός''.

Τελικά όπως φαίνεται κάποιοι στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ έχουν τα πραξικοπήματα τα έχουν στο αίμα τους διότι δεν εξηγείται πως με τόση ευκολία τα επικαλούνται σε κάθε αναφορά τους για την Ελλάδα. Εκτός και εάν η συνεχής αναφορά σε αυτά αποτελεί ένα ακόμα μέρος των ψυχολογικών επιθέσεων και της τρομοκρατίας που δέχεται ο ελληνικός λαός τα τελευταία δύο χρόνια για την επίτευξη άλλων στόχων που όλοι λίγο πολύ υποπτευόμαστε.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όπως αποδείχτηκε περίτρανα και στο υποτιθέμενο «πραξικόπημα» που σχεδίαζαν οι Ένοπλες Δυνάμεις πριν από μερικές εβδομάδες, οι εμπνευστές αυτών των ιδεών δεν είναι οι στρατιωτικοί αλλά κάποιοι άλλοι εκτός στρατεύματος.

Απλά για άλλη μία φορά ορισμένοι κύκλοι πιστεύουν ότι ο λαός πέσει στην παγίδα και θα ξεχάσει τα λάθη των πολιτικών που τον βασανίζουν αυτή τη στιγμή. Οι ύποπτοι αυτοί κύκλοι φαίνεται ότι πιστεύουν πως σκηνοθετώντας υποθετικά σενάρια πραξικοπημάτων θα εκτρέψουν την οργή του λαού απο τους αληθινούς υπαίτιους της μιζέριας του, προς αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαν φωνή, υπάκουαν εντολές και έχουν ορκιστεί να φυλάττουν Θερμοπύλες.

Δυστυχώς για τους ευφάνταστους σεναριογράφους η αλήθεια αποκαλύφτηκε πρόσφατα και ο λαός είναι υποψιασμένος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αφου δεν προκειται να γινει και τοξερουμε γιατι κοροϊδευομαστε;