Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή Κουρή σε τραπεζίτες για τα χρέη του Alter...


Επιστολή στις τράπεζες έστειλε εχθές ο μεγαλομέτοχος του Alter, Γιώργος Κουρής, ζητώντας να μάθει αν είναι στις προθέσεις τους η μετοχοποίηση των χρεών του καναλιού. Η... απάντηση αναμένεται εντός των επόμενων ημερών. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την στάση των τραπεζών στο συγκεκριμένο θέμα θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και το....

μέλλον του σταθμού, αφού αν αποδεχθούν να μετοχοποιήσουν το χρέος και παράλληλα το κανάλι καταφέρει να υπαχθεί στο άρθρο 99, τότε και μόνο τότε, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μπει επενδυτής και......
ως τούτου να επιβιώσει!
Ως παραλειπόμενο της επιστολής Κουρή στους τραπεζίτες να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του μεγαλομετόχου έγινε εν αγνοία του Κ. Γιαννίκου (ο οποίος επίσημα έχει παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος), ο οποίος όταν το έμαθε άρχισε αμέσως να παίρνει τηλέφωνα σε τραπεζίτες προκειμένου να τον ενημερώσουν για το περιεχόμενο της επιστολής!

Παράξενη επιλογή προσώπου προωθείται για να αντικαταστήσει τον Κ. Γιαννίκο
Την ίδια ώρα από άλλες πηγές μαθαίνουμε ότι ο Γ. Κουρής αναζητά ένα ποσό της τάξης περίπου των 5.000.000 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει σε μια πρώτη αναδιάρθρωση του Alter, που σημαίνει πρακτικά να τα διαθέσει σε αποζημιώσεις προσωπικού.
Παράλληλα γίνονται κινήσεις για την τοποθέτηση προσώπου στη θέση του Κ. Γιαννίκου που παραιτήθηκε, αλλά σε μια κατεύθυνση που δεν δείχνει καθαρή πρόθεση απέναντι στο κανάλι. Θα πούμε μόνο – προς το παρόν, ότι το πρόσωπο που προωθείται, έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (ηλικιακά και άλλα) με στόχο να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις οι οποίες δεν υποδηλώνουν διάθεση να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, αλλά προσωρινά!




enimerosi24.gr