Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Η πείνα έρχεται - Ελλείψεις τροφίμων το 2012


Για εικόνες Αργεντινής, όπου τα σούπερ μάρκετ δεν είχαν τρόφιμα στα ράφια, προειδοποιούν ανοιχτά πλέον η αγορά και η βιομηχανία ακόμα και στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν χρεοκοπήσει αλλά απλώς συνεχίσει να... βιώνει τον ιδιότυπο εμπορικό αποκλεισμό της.

Το άτυπο εμπάργκο στο οποίο υποβάλλονται ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας και της δυσκολίας εισαγωγής πρώτων υλών, οδηγεί σε αδιέξοδες και πρωτόγνωρες καταστάσεις.

«Το πρόβλημα των ελλείψεων στα τρόφιμα και τις πρώτες ύλες είναι αυτονόητο και υπαρκτό και θα γίνει ακόμα πιο εμφανές μέσα στους πρώτους μήνες της άνοιξης», τονίζει ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανικών Επώνυμων Προϊόντων και γνωστός βιομήχανος τροφίμων κ. Νίκος Καραγεωργίου.

Ο ίδιος συμπληρώνει πως «το στέρεμα της ρευστότητας οδήγησε εδώ και καιρό σε μια προβληματική κατάσταση ως προς τις πληρωμές των εμβασμάτων έναντι φορτωτικών. Κακά τα ψέματα, η κατάσταση της οικονομίας μας και η ανασφάλεια που επικρατεί οδηγούν τις ξένες επιχειρήσεις να πιέζουν. Οι πολυεθνικές εταιρείες ασφάλισης εμπορευμάτων έχουν πνίξει την αγορά».

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

NA ΚΗΡΥΧΘΕΙ 5ΝΘΗΜΕΡΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ.
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΡΕΩΣ ΓΝΩΣΤΟ.
ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ.
2-3 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ.
ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ,ΩΡΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου.Μην ψωνίζεται ξένες ετικέτες έλεος πιά.Κάντε ένα εμπάργκο

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ(ΝΑΤΟ ΚΤΛ) ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΕΛΟΣ...
ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.(ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ..).
ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΠΕΙΝΑ...
ΑΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ /ΔΡΑΧΜΗ Η' ΟΒΟΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ...

maria είπε...

ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ.ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΟΥΤΕ ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΞΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Το κάνω εδώ και ενάμισυ χρόνο εκλιπαρώ άπαντες εδώ και ενάμυσι χρόνο να κάνουν το ίδιο!!! Γίνομαι γραφικός, ανάθεμα κι αν έχει πάρει κανείς χαμπάρι,και το τραγικό είναι ότι θα κινδυνεύσω/-σουμε από αυτούς που με/μας έλεγαν γραφικούς διότι δεν θα έχουν να φάνε.

Ανώνυμος είπε...

Το περιεργο είναι ότι το μεγαλυτερο ποσοστο των καταναλωτών ψωνίζουμε με ρευστο. Πως αντιμετωπιζουν προβλήματα ρευστότητας τα σουπερμαρκετ;

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και εγώ όχι σε Super markets πλην Έλληνικών που δίνουν δουλειά σε Ελληνικά χερια και δεν απολύουν και φυσικά αγορά Ελληνικων προιόντων. Ακόμη να τονώσουμε την τοπική αγορά τον μπακάλη, το μανάβη κλπ. Είμαστε πολλοι.. Μας αξιζει κατι καλύτερο απο το να φουσκώνουμε καθε μέρα....

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ Ο " ΓΑΛΑΞΙΑΣ " ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ

ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΠΙΛΟΓΗ"
ΑΙΑΝΤΟΣ 59 ΙΛΙΟΝ ΤΗΛ.210 2622411-214972227 ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΙΚΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ-ΓΑΛΑ-ΤΥΡΙ-ΛΑΔΙ-ΑΛΕΥΡΙ-ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ .

ΔΙΑΔΩΣΤΕ Τ ---- ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ --- ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ---

...Θ`ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ,ΕΙΧΑ ΜΑΘΕΙ.........

.....ΜΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΑΠΟ ΜΕΝΙΔΙ.......