Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 150.000 ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΖΗΤΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ


Σαρωτικές παρεμβάσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ζητεί ασφυκτικά η τρόικα, όπως φάνηκε από τις πρώτες συναντήσεις των ελεγκτών με τους υπουργούς την Δευτέρα.

Στο Δημόσιο, ζητούν τη μείωση των υπαλλήλων κατά 150.000 άτομα έως το 2015, μείωση η οποία θα απαιτήσει και απολύσεις, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για...
40.000 άτομα.

Στον ιδιωτικό τομέα, απαιτούν τη μείωση του κατώτατου μισθού (751 ευρώ μεικτά) σε επίπεδα... Πορτογαλίας, δηλαδή κοντά στα 450 ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ
- http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231141646

Στο μεταξύ, «Φιλόδοξο» χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, το στόχο της αποχώρησης 30.000 δημοσίων υπαλλήλων από εφεδρεία και προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, επιβεβαιώνοντας ότι το υπουργείο επανεξετάζει το θέμα στις συγκοινωνίες και σε περίπου άλλους δύο τομείς.

Σύμφωνα με το γ.γ, του υπουργείου Οικονομικών, στο στενό δημόσιο τομέα δεν υπάρχουν περιθώρια για εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας και αυτό που συζητάμε είναι μόνο μετακινήσεις.

Διαβεβαίωσε πάντως ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με την τρόικα για απολύσεις, αφού όπως είπε, «αυτό που ενδιαφέρει τους εταίρους μας είναι η μείωση των μισθοδοτούμενων υπαλλήλων και αυτό επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό μέσω της εφεδρείας».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ο κ. Πλασκοβίτης είπε ότι θα πρέπει να περιμένουμε τα το Μάρτιο του 2012 τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑ.Τ για το κλείσιμο του 2011.

Αναφερόμενος σε θέματα φορολογίας ο κ. Πλασκοβίτης σημείωσε ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, καθώς υπάρχουν αδυναμίες στην αποτίμηση ασφαλών φορολογικών αποτελεσμάτων. Ερωτηθείς για το ολικό πόθεν έσχες, είπε ότι είναι φιλόδοξος στόχος για την Ελλάδα, αλλά εάν καταστεί πρακτικά εφαρμόσιμο, θα μπορούσε να κάνει τη μεγάλη αλλαγή στην Ελλάδα.

Τέλος, ο κ. Πλασκοβίτης ανέφερε ότι στόχος του υπουργείου είναι να επανεξετάσει το ΦΠΑ 23% στην εστίαση, ενώ για το χαμηλό ΦΠΑ σε κάποιες περιοχές δεν έχουν παρθεί ακόμα αποφάσεις.
- http://www.skai.gr/news/politics/article/188987/deuteres-skepseis-gia-efedreia-/?utm_source=rss_news_politics&utm_campaign=skai200905190000&utm_medium=rss