Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Μα το μνημόνιο δεν είναι ευτυχία για τον τόπο; [Video]


Η ύφεση μας απομακρύνει από το ευρώ… και αν βγούμε τελικά θα είναι λόγω αυτής.

Το χρέος και το έλλειμμα δεν είναι η αιτία αλλά το σύμπτωμα μιας άρρωστης Ευρωζώνης. Προλάβαμε όμως και συκοφαντώντας τους Έλληνες σιγοντάροντας μια θηριώδη ρατσιστική επίθεση έπεσε στάχτη στα μάτια όλων.

George Papandreou: The Greek Thinker


Αυτός ο που το έκανε αυτό ήθελε να κρύψει τις δικές του παραλήψεις αλλά και να φτιάξει προφίλ μεταρρυθμιστή ενός έθνους. Αθλιότητα…

Σήμερα δεν είναι οι φωνές κατά του ευρώ ή οι καθυστερήσεις που αυξάνουν συνεχώς την απόσταση μεταξύ Ελλάδας και εταίρων καιμας οδηγούν εκτός ευρωζώνης!

Είναι η ύφεση που συντηρεί και ανανεώνει ανά εξάμηνο το ελληνικό πρόβλημα. Ύφεση που σκόρπισε το μνημόνιο που τόσο αγάπησαν πολιτικοί και δημοσιογραφοι.

Πολλοί το αγάπησαν γιατί ήταν αντιλαϊκό. Κατά των πληβείων που είχαν σηκώσει ψηλά το αμανέ…

Πολλοί το αγάπησαν γιατί ήταν ασφαλείς καθώς το ίδιο όξυνε την διαφορά φτωχού και πλουσίου…

Πολλοί το αγάπησαν γιατί έδινε την δυνατότητα να στριμωχτεί η χώρα και να μπει σε μια “μεταρρυθμιστική” πρέσα που ήταν το ποθούμενο για πολλούς…

Καμία σοβαρότητα και καμία αναλυτική ικανότητα από κανένα. Κανένα think tank κανένας φορέας δεν μπήκε μπροστά για να σταματήσει τον αυτοχειριασμό της Ελλάδος. Καμία πρόγνωση εδώ και 20 χρόνια.

Όπως σωστά διαβλέψαμε 13 μήνες πριν εδώ: Τώρα πια πρέπει να βγούμε από το ευρώ ο ασθενής έμεινε από ακατάσχετη αιμορραγία. Το Γράφαμε τότε για προλάβουμε να σώσουμε κάτι. Τώρα όλα έχουν παραλύσει και πια η ύφεση μας απομακρύνει από το ευρώ. Αν είχαμε ανάπτυξη δεν θα μιλούσε κάνεις.

Λόγω της ύφεσης εξανεμίζεται ΑΕΠ αυξάνοντας το χρέος στο λόγο χρέους ΑΕΠ. Αυτό οι άρχοντες και οι ειδήμονες θα έπρεπε να το αντιληφθούν νωρίς.

Πιστεύω ότι θα το αντιληφθούν και θα το χρησιμοποιήσουν ως επιχείρημα τις επόμενες μέρες.