Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Προσοχή στα μολυσμένα Torrentz


Πολλοί χρήστες των δικτύων P2P χρησιμοποιούν και διαμοιράζουν μολυσμένα αρχεία torrent ώστε να υποκλέπτουν προσωπικά αρχεία των ανυποψίαστων χρηστών προς όφελος τους, για χρήματα η απλά για να προκαλέσουν ζημιά στον υπολογιστή του χρήστη.

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσω 6 συμβουλές για να μάθετε να ξεχωρίζετε πότε ένα αρχείο torrent είναι «καθαρό» και πότε είναι μολυσμένο από ιούς ή από κακόβουλο λογισμικό.




Πριν κατεβάσετε μια ταινία από torrent να ελέγχετε πάντα την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της .

Να εμπιστεύεστε τα αρχεία με κατάληξη .avi .mkv και να αποφεύγετε αυτά με κατάληξη .wma και .wmv. Ένα μεγάλο μέρος των ταινιών που κυκλοφορούν σε torrents έχουν καταλήξεις .avi και .mkv δεν έχουν ιούς. Αντίθετα η πλειοψηφία των αρχείων με καταλήξεις wmv και wma είναι πλαστά!

Αν δείτε ένα αρχείο torrent ταινίας ή μουσικής το οποίο να απαιτεί κωδικό ξεκλειδώματος , η κάποια άλλη ειδική εντολή για να ανοίξει τότε πιθανότατα είναι απάτη , γιατί κάποιος θα προσπαθήσει να περάσει στον υπολογιστή σας κακόβουλο λογισμικό για να σας προκαλέσει ζημιά ή για να εγκαταστήσει χωρίς την άδεια σας κακόβουλο λογισμικό. Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν «ειδικές εντολές» για να δείτε κάποια ταινία!

Πριν κατεβάσετε κάποιο torrent ελέγξτε ότι ο χρήστης που το έχει ανεβάσει (uploader) είναι verified δηλαδή ότι έχει κάποια αξιοπιστία στη σελίδα. Να ελέγχετε πάντα την κατάσταση του antivirus σας , και να φροντίζετε ότι ενημερώνετε τακτικά!

Να διαβάζετε πάντα τα σχόλια άλλων χρηστών στο αρχείο που προσπαθείτε να κάνετε download. Να αποφεύγετε πάντα τα αρχεία χωρίς σχόλια η με αρνητική ψηφοφορία από τους χρήστες που το έχουν κάνει ήδη download!

Πολλοί χρήστες(uploaders) οι οποίοι ανεβάζουν τα αρχεία τους σε μορφή .rar .tar .ace και είναι «καθαρά» . Όμως υπάρχουν κι αυτοί που σας ανέφερα οι οποίοι διαμοιράζονται επίτηδες αρχεία με αυτές τις καταλήξεις τα οποία κρύβουν κακόβουλο λογισμικό κι ένα σωρό από τρόπους ώστε να προσπαθήσουν να ξεγελάσουν το antivirus software. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ελέγχετε τα περιεχόμενα του torrent με κατάλληλο antivirus software πριν το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας!

via Προσοχή στα μολυσμένα Torrentz | χοντρό μπιζέλι

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μία συμβουλη: βάλτε linux και άστε τους ιούς για την microsoft!!