Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Tι γνώμη έχετε για τον Π.Τραιανού;



46 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν τον ξέρουμε κάν

Ανώνυμος είπε...

Αρκετα καλοσ θεωρητικος τιποτε αλλο αν και εφοσον ειναι υπαρκτο προσωπο και οχι ομαδα..εκπροσωπει μια ταση της αριστερας την λεγομενη(πατριωτικη)η οποια ομως υφισταται μονο στην σφαιρα της φαντασιας στην Ελλαδα,δηΛΑΔΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙς αυτην την αριστερα να υπαρχει στους δρομους σε αγωνες ..αν εσεις την εχετε συναντησει ποτε πραγματικα θα ηθελα να ξερω το που..καλες οι θεωριες πηξαμε απο αυτεςομως αγωνας δεν υπαρχειπραγματικος...μπροσταρηδες δεν υπαρχουν κειμενα σου γραφει οποισδηποτε ρητορας..αλη μια ενσταση βλεπει την νεα ταξη σε γενικες γρΑΜΜΕς ΣΑΝ ΑΠΡΟΣΩΠΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ...ενα απλα απροσωπο κεφαλαιο που επιτιθεται στους λαους ξεχνοντας εντεχνως την πνευματικοτητα αυτου του λαου αν προσεξετε ποτε στα κειμενα του δεν αναφερεται στην ορθοδοξια..πραγμα που σε κανει να εισαι καχυποπτος..πονηροι καιροι

Ανώνυμος είπε...

Aπό τους άξιους συνεχιστές του αθάνατου Εληνικού πνεύματος ,με συγκροτημένη σκέψη και αποδεικτική συλλογιστική μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη νέα Ελληνική τάξη πραγμάτων που θα είναι ο τελευταίος θύλακας υπεράσπισης της ανθρωπότητος λίγο πριν την κατάλυση των πάντων.
Το ζητούμενο εφεξής από όλους όσους θα πρωταγωνιστήσουν στα νέα δρώμενα είναι απόλυτη ανιδιοτέλεια (η ελάχιστη θυσία γι αυτόν τον ένδοξο τόπο) η αγάπη για την πατρίδα και η ανάνηψη του Ελληνικού πνεύματος με την επανασύνδεση με τις αρχές και αξίες του.

Ανώνυμος είπε...

O τυπος δεν υπαρχει. Ειναι κολπο του Ιανου να πουλαει βιβλια. Ειναι μαλλον μικρη συγγραφικη ομαδα.

Το στυλ των πρωτων βιβλιων ειναι διαφορετικο απο το στυλ των τελευταιων. Υπαρχουν αντικρουομενα στοιχεια, φαινεται ιδιαιτερα στα κειμενα του. Μεσα σ ενα χρονο αλλαξε 2 φορες γνωμη για το νομισμα.
Οσο περναει ο καιρος γινεται ολο και πιο αντισιμιτης διχως τεκμηριωση. Και αυτο ειναι και το μεγαλυτερο πλροβλημα. Οταν γραφει γενικα καλα ειναι, μολις παει να γραψει πιο συγκεκριμμενα, δεν εχει στοιχεια και τεκμηριωση. Αυτα που λεει τα θεωρει απλα σωστα.
Απλως, ανακατευει μερικα σωστα στοιχεια με πολυ μυθιστορημα.
Εκει που γελαει, ομως και το παρδαλο κατσικι ειναι, οταν κανει οικονομικες προτασεις. Ειναι τελειως ανεφικτες. Ακομα γελαω, οταν θυμαμαι τον ,,παγωμενο δανεισμο,,.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ. ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕς ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΡΦΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΑΝΑΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, ΠΟΙΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

ΓΝΩΣΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ.ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΑΞΙΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Ο Π. Τραϊανού είναι υπαρκτό πρόσωπο.
Τυχαίνει να γνωρίζω περί αυτού από το 1996 (;), στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν συμφοιτητής με κάποιον γνωστό μου στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ (τμήμα Πολιτικών Μηχανικών), όταν παράτησε τις σπουδές του (στο 5ο έτος νομίζω) για να αφιερωθεί στην προσωπική έρευνα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το τρίτομο (αν θυμάμαι καλά) έργο "Υδροχόος".

Μάλιστα, είχε δωρήσει τον πρώτο τόμο που είχε κυκλοφορήσει τότε στον εν λόγω γνωστό μου.

Από αυτόν το είχα δανειστεί και έριξα μια ματιά.
Θυμάμαι ότι το χαρακτήρισα ως "μπερδεμένο".

Με έκπληξη διαπίστωσα μετά από χρόνια ότι συνέχισε αυτόν το δρόμο...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρωτάς;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί έτσι μωρή πίπα εσύ.. ξέρω πια είσαι σου έχω πει.. φαίνεσαι από την ip...

Ανώνυμος είπε...

με βοηθανε πολυ τα κειμενα του

Παύλος Σφέτσας είπε...

Απ' τα κείμενά του την καλύτερη...

Ανώνυμος είπε...

Ο Τραϊανού έχει ένα κουβάρι στο κεφάλι του, προσπαθεί το παιδί αλλά του λείπει η μεθοδολογία και η τεκμηρίωση.
Και φαίνεται τόσο πολύ που είναι ενοχλητικό...
Καταντά γραφικός γιατί είναι και μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί.
Οι εκθέσεις ιδεών ήταν καλές για να περάσεις τις πανελλήνιες τα χρόνια εκείνα αλλά μέχρι εκεί.
Καλώς ή κακώς η προσπάθεια που κάνει δεν γίνεται να διεκπαιρεωθεί από ένα πρόσωπο και μάλιστα χωρίς να διαθέτει γνωστικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι διάφοροι επιστημονικοί κλάδοι.

Ακόμα και οι οργανώσεις που βγάζουν διάφορες θεωρίες των Πάντων δεν επαφίωνται στην αντίληψη ενός και μόνο ατόμου αλλά σε συλλογικές προσπάθειες που εφαρμόζουν συγκεκριμένη μεθοδολογία και τεκμηρίωση.

Χαβας

Ανώνυμος είπε...

Απο τι στιγμη, που υποστηριζει, οτι ειναι περιπου ο σωτηρας της Ελλαδας με το Εαμ β`, συκοφαντει καθε προσπαθεια αγωνα και δεν εμφανιζεται δημοσια, δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

εχω διαβασει μερικα αρθρα του και τα βρηκα ενδιαφεροντα....οταν βρισκω αρθρο του το διαβαζω,δεν εχω διαβασει καποιο βιβλιο του.Ενα που εχω διαβασει ηταν για τους κολεγιοπαιδες του κολεγιου Αθηνων απ'την εποχη του Βενιζελου και εντευθεν και μου κινησε την περιεργεια να το σκεφτω βαθυτερα και ειδα οτι μπορει και να ισχυουν οι αποψεις του.Πιστευω οτι με το γραψιμο του προσφερει και ανοιγει νεα μονοπατια σκεψης οσον αφορατην νεοελληνικη πραγματικοτητα.....θα εξακολουθησω να τον διαβαζω....
κατι τελευταιο....πιστευω οτι οπως εχουν γινει τα πραγματα στην Ελλαδα πρεπει να ξεκαθαρισει η ιρα απ'το σιταρι.Οσο περισσοτεροι αποκαλυπτουν αληθειες για την σημερινη νοσηρη πραγματικοτητα,οσο περισσοτεροι "πρωταγωνιστες" σκανδαλων εκτιθενται,τοσο θα πλησιαζουμε σαν εθνος στην καθαρση και στην αναγεννηση μας...

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΜΕ . . . . . . . . ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑ.
ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ. ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ?

Ανώνυμος είπε...

Τα κείμενά του με βοήθησαν τα μέγιστα να ξυπνήσω από τον ύπνο του δικαίου. Οι αναγνώστες πολλοί, οι σχολιαστές πολλοί στο Blog του ΕΑΜ-ΥΔΡΟΧΟΟΣ. Η θεματολογία των κειμένων του και οι αναλύσεις του πυροδοτούσαν και πυροδοτούν γόνιμο προβληματισμό σε πάρα πολλούς σχολιαστές ειδικά εδώ κι ένα χρόνο. Τα παλαιότερά του κείμενα έχουν σε μεγάλο βαθμό βγεί αληθινά!

Ανώνυμος είπε...

Σοφές οι μαλακίες του.

Ανώνυμος είπε...

Εχουμε και λέμε.. Ο Τραιανου είναι υπαρκτό πρόσωπο,εφόσον όταν ήμουνα φοιτητης στην Καστοριά, κάναμε παρέα.. Ο Τραιανού φυσικά, γράφει όλα τα βιβλία και τα άρθρα του μόνος..Κατ'εμέ είναι έτη φωτός μπροστά από όλους μας..τα βιβλια του "ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ" και "ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΣ" εκδόθηκαν πολλά χρόνια πριν (το ΕΑΛΩ... όταν ακόμα είχαμε δραχμές) και δυστυχώς επαληθεύτηκαν κατά γράμμα...

Ανώνυμος είπε...

Δεν τον γνωρίζω τον κύριο.
Αλλά ποιος ρωτά;

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Τραϊανού κατάφερε να γίνει ο πιο διάσημος "άγνωστος" του διαδικτύου. Τον λέω άγνωστο γιατί κανείς δε φαίνεται να ξέρει πολλά γι αυτόν. Διαβάζω συχνά κείμενά του. Μερικά μου φαίνονται παρόδοξα, αλλά συν τω χρόνω βλέπω σε πολλά να έχει δίκιο!

Με ενοχλεί που δεν τον ξέρω, ειδικά όταν σου λέει έχει κόμμα το ΕΑΜ Β΄, αλλά από την άλλη μόνο έτσι ασχολείται κάποιος με το περιεχόμενο του λόγου του και όχι με τα χίλια που θα μπορούσε να του προσάψει...

Το να είναι κάποιος πράκτορας - "διαφωτιστής" που να δουλεύει για κάποιους, αυτό δεν είμαι σε θέση να το εκτιμήσω τώρα, αλλά κρατάω και τις επιφυλάξεις μου γιατί οι καιροί είναι πολύ πονηροί...

Πάντως είτε συμφωνεί κανείς είτε διαφωνεί με τα όσα λέει, ένα βρίσκω σίγουρο: είναι δάσκαλος στη συστημική σκέψη. Τα βλέπει όλα σα σύνολο, που το καθετί επηρεάζει το άλλο. Μου θυμίζει μεγάλες διάνοιες όπου ασχολούνταν με διάφορα από τον επιστημονικό χώρο.

Κι ένα άλλο είναι σίγουρο: μόνο τυχαίος δεν είναι. Αξίζει να τον διαβάζει κανείς, όσο κι αν τα κείμενά του είναι μεγάλα. Κάποια μέρα θα ήθελα να δω και το πρόσωπό του.

Ανώνυμος είπε...

προς τι η ερωτηση αυτη;

Ανώνυμος είπε...

OI ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ,ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΛΑΟ,ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΔΡΑ.
ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΩΓΛΟΔΥΤΕΣ/ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ,ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ.ΟΠΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ.......

Ανώνυμος είπε...

τα αρθρα του ειναι ιδιαιτερα ενημερωτικα. Μαθαινεις διαβαζοντας τα. Κανει εξαιρετικη δουλεια.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ονόμασε το τρίτομο έργο του "ΥΔΡΟΧΟΟ"???
Του αρέσει η εποχή του υδροχόου που θέλουν οι λάτρεις του εωσφόρου?

βαγγελης είπε...

απο την μια εχει διεισδυτικη σκεψη, απο την αλλη ενιοτε κανει κυβισθησεις χωρις να επεξηγει την σταση του. Οπως για παραδειγμα με τον Τσιπρα η οπως ευστοχα ειπε προηγουμενος με την δραχμη...

Ανώνυμος είπε...

Bαλε κανα αρθρο του Τραιανου να διαβασουμε και ασε τις ερωτησεις αυτου του τυπου.
Τι προσπαθεις να κανεις?
Να σχολιασει ο κοσμος καφενιστικα τον Παναγιωτη?
Αισχος. Δεν το περιμενα απο σενα.
Ντροπη σου.
Και για το Χριστο να εκανες την ιδια ερωτηση θα ειχες θετικα και αρνητικα σχολια.
Ακομα και υβρεις.
Ποσο μαλλον για ενα θνητο που δινει τον αγωνα της ζωης του και παρουσιαζετε με το πραγματικο του ονομα τουλαχιστον τα τελευταια 15χρονια που τον διαβαζω.
Ειναι υπαρκτο προσωπο και τον εχω συναντησει πριν λιγα χρονια σε παρουσισση βιβλιου του.
απαιτω επισης απο το μπλογκ σας που διαβαζω πολυ συχνα να αναρτησει καποιο απο τα αρθρα του και εκει πανω να σχολιασουμε.
Βαλε το τελευταιο του ας πουμε...
και ας αφησουμε τη μπουρδολογια ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του.
κωστης

Ανώνυμος είπε...

Τι ερωτηση ειναι αυτη;Εχουν βαλει στο ματι τον Τραιανο, επειδη λεει αληθειες;Kι οσο για τον υδροχοισμο,οντως μπαινουμε στην εποχη του υδροχοου η οποια θα φερει αλλαγες στη ζωη μας,υπαρχει και η θετικη πλευρα,ψαξτε το.

Ανώνυμος είπε...

H καλυτερη αναλυση του δογματος και των προσωπων της νεας ταξηςπραγματων και της τυρρανιας που πρεσβευει. Φοβερος αναλυτης και με πολλα στοιχεια και τεκμηρια!! Σε συζητηση αντιπαραθεσης θα μπορουσε να ειχε κανει τον σορος να φυγει τρεχοντας!!! Δεν βρισκω τιποτα μεμπτο στα αρθρα του αντιθετως τα περισσοτερα που λεει επαληθευονται στην καθημερινοτητα και τα βιωματα μας, ειναι πολυ φυσικο καποια αναρχο-αριστερακια να τον λιθοβολουν διοτι τους χαλαει τη πιατσα και τη βολη και μεχρι στιγμης εχει αποδειχτει σωστος και αληθινος μεχρι αποδειξεως του εναντιου ισως!

fnous fnous είπε...

Επειδή τους τελευταίους μήνες το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από κείμενα οικονομολόγων – αναλυτών, από άρθρα γραμμένα από «γκουρού της οικονομίας», επειδή όλοι στριμώχνονται να μπούνε στο κάδρο, επειδή όλοι σήμερα εμφανίζονται επιτιμητικοί, επειδή μετά Χριστόν οι προφήτες είναι άπειροι και επειδή δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται, ας δούμε όλοι μαζί τι έγραφε ο Παναγιώτης Τραϊανού τον Σεπτέμβριο του 1999, σχεδόν ένα χρόνο πριν την είσοδο της Ελλάδος στην ΟΝΕ.

Το πλήρες κείμενο έχει σεβαστή έκταση και θα δημοσιευτεί σε 2 αναρτήσεις, η δε 2η, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου.

Και μια προτροπή – παραίνεση από εμάς προς τους φίλους αναγνώστες.

Στις καθημερινές σας επισκέψεις στα διάφορα «μεγάλα» και «έγκυρα» οικονομικά και πολιτικά blogs και sites της Ελλάδας, την επόμενη φορά που θα πέσει το μάτι σας σε μια οικονομική ανάλυση – «βόμβα μεγατόνων», ζητήστε – ή καλύτερα – ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ από τον αρθρογράφο να δημοσιεύσει ή να σας παραπέμψει σε ένα αντίστοιχο άρθρο του την εποχή του χρηματιστηρίου και των παχιών αγελάδων.

ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ από αυτόν να σας υποδείξει ένα άρθρο γραμμένο από αυτόν την εποχή της χρηματιστηριακής ευφορίας.

ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ να σας αποδείξουν ότι δεν είναι καιροσκόποι ή καραγκιόζηδες.

Γεμίσαμε από δαύτους.

Στην αντίθετη περίπτωση, «μαυρίστε» ΚΑΙ αυτούς ΚΑΙ αυτούς που τους «φιλοξενούν».


ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ!

Ένα από τα μεγάλα θέματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία είναι η είσοδος της Ελλάδας στην ΟΝΕ.
Κι ενώ βέβαια γίνεται πολύς λόγος γι' αυτήν τη νομισματική ένωση της Ελλάδας με τα μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη, κανένας δεν ενημερώνει τον κόσμο για το


----------------------------------
Η είσοδος στην ΟΝΕ
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥ

fnous fnous είπε...

Ο σύγχρονος άνθρωπος σήμερα που νομίζει ότι τα ξέρει όλα, είναι στην πραγματικότητα βυθισμένος στην άγνοια.

Είναι σε χειρότερη κατάσταση ακόμα και από τους αγράμματους του Μεσαίωνα, γιατί η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.

Ο αμαθής ακούει αυτά που του λένε, ενώ ο ημιμαθής θέλει να μιλάει ο ίδιος.

Ο αμαθής υπάρχει πιθανότητα να μάθει γιατί έχει επίγνωση της άγνοιάς του και θέλει να ακούσει για να μάθει.

Ο ημιμαθής δεν μαθαίνει ποτέ γιατί νομίζοντας ότι γνωρίζει τα πάντα δεν δέχεται ν' ακούσει τίποτε και από κανέναν.


Δεν υπάρχει άνθρωπος σήμερα που να μην έχει άποψη για τον ιμπεριαλισμό, το κεφάλαιο, τις ΗΠΑ, τη Microsoft, τον εθνικισμό κλπ..

Όλοι "γνωρίζουν" τα πάντα, άσχετα αν "μυστηριωδώς" αυτή η γνώση τους δεν έχει πρακτικά κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Όλοι "γνωρίζουν" τα πάντα, αλλά κανένας δεν δίνει λύση στα παγκόσμια προβλήματα.


Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι θύμα των ιδίων προβλημάτων που βασανίζουν εδώ και αιώνες τους ανθρώπους, έστω κι αν σήμερα νομίζει ότι γνωρίζει περισσότερα από τους παλαιότερους.

Γνωρίζει για παράδειγμα περί του ιμπεριαλισμού και της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας, αλλά δεν καταλαβαίνει γιατί είναι άνεργος.


------------------------------------
Η σιωπή ως υπέρτατη αξία της δημοκρατίας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
πρόεδρος του ΕΑΜ Β’

διαβάστε τα κείμενα και διαδώστε τα.

fnous fnous είπε...

Κανένας σήμερα δεν ακούει κανέναν, γιατί πλέον θεωρείται απόδειξη της ελευθερίας και της ισότητας η διατύπωση της προσωπικής άποψης.

Ελεύθερος είναι ο άνθρωπος που έχει γνώση και όχι απλά άποψη.

Άποψη έχουν και τα ζώα.

Το πού θα ψάξει να βρει την τροφή του ο σκύλος είναι άποψη.
Ο σκύλος όμως, ενώ έχει άποψη, δεν έχει γνώση.

Αν είχε γνώση θα "δημιουργούσε" την τροφή του μόνος του και δεν θα την έψαχνε στα σκουπίδια.

Γνώση λείπει από τον σύγχρονο άνθρωπο.

Σήμερα όλοι έχουν υψώσει την άποψη - "σημαία" για τα πάντα κι αυτό είναι δυστυχώς το πρόβλημα.

Η άποψη δεν δίνει λύσεις, γιατί δεν είναι γνώση.

Άποψη έχει ο άνθρωπος από τη στιγμή που γεννιέται.

Αν όμως η κάθε άποψη είχε πραγματική ισχύ, δεν θα έπρεπε να μορφωνόμαστε.

Ποιος άνθρωπος δεν έχει άποψη για το πώς γίνεται η εγχείριση της ανοικτής καρδιάς; Υπάρχει όμως κανένας που να δίνει σημασία σ' αυτήν την άποψη;
Υπάρχει κανένας ασθενής που, όταν αντιμετωπίζει πρόβλημα, ν' απευθύνεται στον γείτονα με την "καλή" άποψη;
Ο ασθενής πάντα αναζητά τον γιατρό που έχει γνώση και όχι απλά άποψη για το πώς γίνεται αυτή η εγχείριση.

Αναζητά αυτόν που πήγε στο πανεπιστήμιο και "έμαθε" και όχι αυτόν που πήγε στο καφενείο και "άκουσε".

Ο άνθρωπος ακόμα και με δύο κουβέντες που θ' ακούσει για ένα θέμα σχηματίζει άποψη. Όταν όμως αυτός ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς γνωρίζει για ένα συγκεκριμένο θέμα σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα, δεν είναι απλά καραγκιόζης, αλλά εγκληματίας.

Μια άποψη, που στηρίζεται σε ελλιπή ή ακόμα και σε ψευδή δεδομένα, είναι δυνατόν να δηλητηριάσει ολόκληρη την κοινωνία.


Το σύστημα όλα αυτά τα γνωρίζει και γι' αυτό επενδύει απλά στην καλλιέργεια της κοινής και τις περισσότερες φορές αστήρικτης άποψης μεταξύ των πολιτών.

Επενδύει στα καφενεία και όχι στα πανεπιστήμια.

Όλοι οι άνθρωποι και σ' όλα τα θέματα έγιναν "ίσα κι όμοια".

Δεν έχει πλέον την ανάγκη το σύστημα να "φιμώνει" την κοινωνία όπως έκανε παλαιότερα. Σήμερα της "δανείζει" την άποψή του και την ελέγχει με τον πιο εύκολο τρόπο.

Την άποψη την "καλλιεργούν" στους ανθρώπους αυτοί που ελέγχουν τους μηχανισμούς προπαγάνδας.

Η γνώση λείπει από τον σύγχρονο άνθρωπο, γιατί ο "θόρυβος" των εκατομμυρίων προσωπικών απόψεων παρασέρνει τους ανθρώπους μακριά από αυτήν.


-----------------------------------
Η σιωπή ως υπέρτατη αξία της δημοκρατίας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
πρόεδρος του ΕΑΜ Β’

διαβάστε τα κείμενα και διαδώστε τα.

fnous fnous είπε...

Ο Χριστός υπήρξε ο τέλειος Κύριος , ο απόλυτα όμοιος με το Θεό.

Θυσίασε τα πάντα κι αυτήν ακόμα τη ζωή Του για τους ανθρώπους στους οποίους αφού έδωσε γνώση, τους ονόμασε φίλους Του.

Την αποστολή του Χριστού μπορεί κάποιος να την αντιληφθεί, μόνον αν έχει στη διάθεση του το πιο σημαντικό στοιχείο, που είναι η πορεία Του μέσα στο χρόνο.

Ο Χριστός σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μελετηθεί με τον τρόπο με τον οποίο μελετάται ένας θνητός άνθρωπος.

Ο Χριστός είναι αθάνατος.. η ζωή ανάμεσα στους ανθρώπους ήταν ένα μικρό διάστημα της πραγματικής Του ζωής και η δράση Του είχε ένα συγκεκριμένο νόημα.

-----------------------------------

Ως άνθρωπος ο Χριστός υπήρξε ό,τι πιο όμορφο έχει γεννηθεί πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη.

Δεν υπήρξε κι ούτε θα υπάρξει στους αιώνες των αιώνων άνθρωπος, που θα μπορούσε να συγκριθεί με την τελειότητά Του.

Αγάπησε τους ανθρώπους, όσο δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, παρά μόνον ο Θεός Πατέρας Του.

Δέχθηκε ταπεινώσεις και τέτοιους εξευτελισμούς που κι ο πιο τιποτένιος άνθρωπος δε θ’ ανεχόταν.

Είδε τη μητέρα Του να κλαίει κάτω από το Σταυρό Του κι Αυτός εξαιτίας της αγάπης Του για τους ανθρώπους, δεν άλλαξε το παραμικρό.

Στη μητέρα Του, που τόσο αγάπησε, δεν πρόσφερε παρά μόνο θρήνο, φτώχεια και δυστυχία, για να μπορέσουν κάποτε τα παιδιά των ανθρώπων να γίνονται Θεοί.

Έκλαψε όσο δεν μπορεί ν’ αντέξει άνθρωπος.

Για χάρη των ανθρώπων ανεχόταν γύρω Του να περιφέρονται άθλιοι άνθρωποι.

Μπορούσε να πραγματοποιήσει οποιοδήποτε όνειρο Του, αρκεί μόνο να το επιθυμούσε.

===========================================
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΙΑΝΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Ο κυριος Τραιανου αναρτει μονο σχολια που τον εγκωμιαζουν. Ολες τις φορες που εχω γραψει δεν εχει δημοσιοποιησει κανενα σχολιο, ουτε και οταν ανταλλασω αποψεις με αλλους σχολιαστες. Συγκεκριμενα στο αρθρο του Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ οχι μονο δεν αφησε το δικο μου σχολιο αλλα εσβησε και το σχολιο του ανωνυμου 20 στο οποιο απαντουσα.
Δεν βριζω ουτε χυδαιολογω και δεν κατεκρινα τα αρθρα του απλα συνεστησα να γραψει και για την ΑΤΖΕΝΤΑ 21 και τον Κωδικα Αλλιμενταριους που ειναι τα σχεδια-εργαλεια της Νεας Ταξης Πραγματων.
Για ενα τοσο καλα ενημερωμενο πολιτη σαν τον Τραιανου και πολεμιο της Νεας Ταξης Πραγματων ειναι εξαιρετικα περιεργο οτι τοσα χρονια δεν εχει κανει ουτε μια νυξη για αυτα τα θεματα. Η Ατζεντα 21 ψηφιστηκε απο τις περισσοτερες χωρες του πλανητη το 92 και ειναι ο κυριος μοχλος καταδυναστευσης του παγκοσμιου πλυθησμου. Πως δεν το γνωριζει; Επισης η θεωρεια του Υδροχοου ειναι η βασικη θεωρεια του θεοσοφισμου των Μπλαβατσκυ και Μπειλι που βρισκεται πισω απο την Νεα Ταξη Πραγματων. Μηπως ο Τραιανου εξυπερετει με τον καλυτερο τροπο τη Νεα Ταξη κανοντας τους πολιτες να πιστευουν οτι ειναι εναντιον της και παρασυρροντας πολλους σε λαθος επιλογες.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι επιφυλακτικός και εγώ όπως πολλοί. Είχα βάλει πολλά σχόλια που η δεν τα αναρτήσε η τα έσβησε.
Αποδέχθηκε οτι όσα έσβησε ήταν αρλούμπες που πίστευα και τελικά βγήκα ψεύτης η λάθος.

Έχει γράψει πράγματα που μου φάνηκαν προφητικά, διότι επαληθεύτηκαν.

Μας έχουν δουλέψει πάρα πολλοί απατεώνες που τους ψηφίζαμε τόσα χρόνια.
Η χαζομάρα μας ειναι οτι μας την έφεραν απατεώνες που δεν ήταν εξυπνότεροι απο εμάς.
Αν ήταν να διακινδυνέψω με κάποιον να μου την φέρει ειναι ο Τραϊανός.

Ανώνυμος είπε...

Εχει πεσει σε σοβαρες αντιφασεις κατα την αποψη μου, προεκλογικα περυσι και μετεκλογικα και για θεματα οπως η ΧΑ. Επισης, πολυ συχνα καταληγει στα κειμενα του ειτε αναφερομενος σε καποιους που θα καουν στη κολαση, ειτε λεγοντας γενικουρες του τυπου" γρανουμε στην νατολη , συντομα τελειωνει το σκοταδι ".
Ειναι πολλα τα στοιχεια που με ενοχλουν, δεν ειναι ευκολο να αναλυθουν σε μερικες γραμμες, διαβαζοντας μονο ενα απο τα βιβλια του, στο οποιο τελειωνει λεγοντας οτι ανηκει στην κατηγορια των "γαλαζοαιματων" και για αυτο δεν καταδεχεται να κατεβει στην πολιτικη ελληνικη σκηνη , μια και ως γαλαζοαιματος, μονο με τετοιους αναμετριεται . Τα συμπερασματα μου τα εβγαλα και πιστευω και πολλοι ακομα που διαβαζουν επικοδομητικα και οχι περιμενοντας σωτηρες .

Ανώνυμος είπε...

Εχει πεσει σε σοβαρες αντιφασεις κατα την αποψη μου, προεκλογικα περυσι και μετεκλογικα και για θεματα οπως η ΧΑ. Επισης, πολυ συχνα καταληγει στα κειμενα του ειτε αναφερομενος σε καποιους που θα καουν στη κολαση, ειτε λεγοντας γενικουρες του τυπου" γρανουμε στην νατολη , συντομα τελειωνει το σκοταδι ".
Ειναι πολλα τα στοιχεια που με ενοχλουν, δεν ειναι ευκολο να αναλυθουν σε μερικες γραμμες, διαβαζοντας μονο ενα απο τα βιβλια του, στο οποιο τελειωνει λεγοντας οτι ανηκει στην κατηγορια των "γαλαζοαιματων" και για αυτο δεν καταδεχεται να κατεβει στην πολιτικη ελληνικη σκηνη , μια και ως γαλαζοαιματος, μονο με τετοιους αναμετριεται . Τα συμπερασματα μου τα εβγαλα και πιστευω και πολλοι ακομα που διαβαζουν επικοδομητικα και οχι περιμενοντας σωτηρες .

Ανώνυμος είπε...

to rolo bara aytow o taianoy ???

Ανώνυμος είπε...

τιναυτος ο τραιανος ???

Ανώνυμος είπε...

Ο ανθρωπος ειναι ασφαλιτης. Η μαλλον, η ομαδα που αυτοπροσδιοριζεται ως ΤΡΑΙΑΝΟΣ μεσα απο τα γραπτα της. Βασει οσων μεθοδικα αφηνουν να διαρρεονται ( βλ. αρθρο για καραμαλη) φαινεται οτι ειναι βουτηγμενος ΒΑΘΙΑ μεσα στα σκατα του παρακρατους. Αυτο και μονο ειναι αρκετο για να αξιζει το κοπο να διαβαζει κανεις και την απεναντι αποψη. Αυτη δηλαδη του ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ παρακρατους. Ετσι : Κρατα κανεις οσα χρειαζεται & τα υπολοιπα και παλι στον αποπατο που παραμονευουν οι διαφοροι "τραιανοι" του συστηματος. ΕΝΤ ΟΦ ΣΤΟΡΥ.

Ανώνυμος είπε...

Τελικα εχει βαση το γνωστο "δυο Ελληνες, τρια κομματα". Αν διαβασει κανενας ολα τα σχολια περι Τραιανου, φευγει ζαλισμενος. Και οι υπερ ακουγονται πολυ θιασωτες του και οι κατα, ατεκμηριωτα εναντιον του. Αν δεν τους αρεσουν τα γραφομενα του, τοτε γιατι σπαταλουν το χρονο τους και τον διαβαζουν ? Διαβαζω τις αναλυτικες αναφορες του εδω και περιπου ενα χρονο. Οταν εχω χρονο σκαλιζω και τα παλαια του κειμενα. Ενα εχω να του καταμαρτυρισω. ΠΛΑΤΙΑΖΕΙ πολυ, το κλωθοφερνει το θεμα και μερικες φορες κατανταει κουραστικος. Επισης θα παρω για παραδειγμα δυο αρθρα του για Καραμανλη και Μπενζελον (βενιζελο). Γκρεμιζει ή μαλλον κατακρεουργει δυο "πατερες του εθνους" δυο στυλοβατες της αρχουσσας ταξης αλλα δεν παραθετει και μερικα αδιασειστα στοιχεια (ντοκουμεντα), απο που αντλει αυτες τις πληροφοριες. Υπαρχουν σε καποια (κρατικα) αρχεια ή επικαλειται μαρτυριες και αοριστες πληροφοριες. Σε μερικες του δε αναφορες που αφορουν γεγονοτα παρελθοντων ΑΙΩΝΩΝ, τα περιγραφει τοσο λεπτομερως και και ηταν αυτηκοος μαρτυρας. Πες μας ρε φιλε Παναγιωτη, ποθεν αντλεις ολες αυτες τις λεπτομερεις πληροφοριες?? Υπηρξες παλαι ποτε πρακτορας της Μοσαντ ??

apollonios είπε...

Και 'γω ζαλίστικα από τα σχόλια... newbee στα περί Τραϊανού. Αλλά επειδή τυχαίνει να είμαι 60 χρονων και παλιός προγραμματιστής, μάλλον ασφ-αλίτικα μου φαίνονται όλα αυτά. Ηρθα εδώ οδηγούμενος από ένα σεντόνι για τον Θεοδωράκη που διάβασα στην Ζούγκλα του 30φυλλόπουλου

Βικη είπε...

Σωστη παρατήρηση!!!!μπράβο!!!

Βικη είπε...

Σωστη παρατήρηση!!!!μπράβο!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Παναγιώτης Τραΐανού είναι (Ο ΚΡΙΤΗΣ) και ευχαριστούμε τον Θεό που μας τον έστειλε...Είναι για μένα πάντα ότι καλύτερό έχει εμφανίσει ποτέ σε πνευματικό επίπεδο ο ελληνισμός. Φυσικό και είναι να έχει τόσους Haters γιατί δεν έχει κανέναν που να μην ξεμπροστιάσει.Φυσικά και θίγονται όλοι από τα γραπτά του γιατί αποκαλύπτουν την αλήθεια.Ότι και να γράψει κανείς για αυτήν την γιγάντια προσωπικότητα είναι λίγο. Φυσικά και τον μισούνε οι πανεπιστημιακοί άσχετα αν τον κρυφοδιαβάζουν και θαυμάζουν γιατί το έργο του δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο ανάλογο και αυτοί πληρώνονται με μεγάλους μισθούς και είναι ντενεκέδες οι περισσότεροι...Τον μισούνε οι κομμουνιστές και οι χρυσαυγίτες γιατί τούς αποκάλυψε οτι είναι τα τοιχώματα του ίδιου βόθρου, του δικομματισμού... Τον μισεί η εκκλησία γιατί γνωρίζει ότι αυτά που λέει είναι αλήθεια και αυτοί όχι δεν δίνουν το δεύτερο χιτώνιο αλλά σου παίρνουν και αυτό που έχεις...Τον μισούν οι σιωνιστές γιατί τους κυνηγάει, μένουν οι απλοί άνθρωποι να μάθουν πως θα ωφεληθούν από την ελληνική νέα θεωρία και τότε θα έχουμε πολλά κλάματα. Φυσικά και δεν αρέσει ο Τραΐανού σε όλους αυτούς γιατί γνωρίζουν ότι αν αναδειχθεί αυτό το πνεύμα αυτοί θα μαρτυρήσουν το γάλα της μάνας τους.Είμαι πραγματικά πολύ ευγνώμων που έτυχε στην γενιά μου και μας άνοιξε τα μάτια, να τον έχει καλά ο Θεός και με την ευχή μου να τον "δούνε" όλοι οι Έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

Βρε χαζούλη ψεύτη πράκτορα του Ιανού στην Κομοτηνή σπούδαζε βρε Μπουζάντη..

Ανώνυμος είπε...

Μπα,τι λες;