Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Πτέραρχος Γιάγκος:Αρχηγός...survivor!


Ο μέχρι χθες Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος,ήταν ένας εξαίρετος πιλότος ,όπως λένε όσοι πέταξαν μαζί του.Από το 1974 έως το 1990 είχε συμπληρώσει 3000 ώρες πτήσης σε F-4 και F-16. Η ικανότητά του στους εναέριους ελιγμούς φάνηκε εξαιρετικά χρήσιμη στη πολύχρονη επιτελική του και αρχηγική του καριέρα.

Ο Πτέραρχος Γιάγκος ήταν ένας....


πραγματικός ...survivor! Αρχηγός ΑΤΑ,Αρχηγός ΓΕΑ και τέλος Α/ΓΕΕΘΑ ,συνολικά επτά χρόνια Αρχηγός έκανε ο Πτέραρχος και δεν ήταν πάντα εύκολα.

Στο ΑΤΑ είχε κληθεί να διαχειριστεί την επιχείρηση του αεροσκάφους HELIOS και να αντιμετωπίσει την τραγωδία με την σύγκρουση των F-16 στη Κάρπαθο και το χαμό του Κ.Ηλιάκη.Δέχτηκε σκληρή κριτική αλλά χωρίς συνέπειες για τον Πτέραρχο ο οποίος έγινε Α/ΓΕΑ και στη συνέχεια Α/ΓΕΕΘΑ, σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη ,όχι μόνο επιχειρησιακά ,αλλά περισσότερο οικονομικά.

Ο Γιάγκος “κατηγορήθηκε” για υπέρμετρα χαμηλούς τόνους έναντι των υπουργών Άμυνας με τους οποίους έτυχε να συνεργαστεί. Ειδικά μετά την περίοδο Βενιζέλου και τώρα τελευταία με τον Μπεγλίτη, ο Γιάγκος βρέθηκε στο στόχαστρο των στελεχών,γιατί δεν είπε ποτέ τίποτα για τις δραματικές περικοπές στα εισοδήματα των στρατιωτικών.

Δεν ήταν ποτέ στις προτεραιοτητές του η δημοσιότητα, η οποία μάλλον τον άγχωνε. Γενικώς ήταν εξαιρετικά “σφιγμένος” και εσωστρεφής .

Ίσως η μοναδική φορά που αντέδρασε σε ΥΕΘΑ να ήταν όταν στην περίπτωση της “εισβολής” αποστράτων κατάλαβε ότι κάποιοι επιχείρησαν να του φορτώσουν την έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Κι όταν λέμε αντέδρασε ,μην φανταστείτε ότι έγινε κανένα επεισόδιο. Απλά είπε στον Μπεγλίτη ότι “ το θέμα το χειριστήκαμε όπως ακριβώς κάναμε σε ανάλογες περπτώσεις”.

Ήταν υπέρ της νέας δομής δυνάμεων και αυτό τον είχε φέρει σε αντίθεση με τον επίδοξο διάδοχό του Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκο. Τελικά και οι δύο έχασαν. Αν και ο Πτέραρχος μετά από επτά χρόνια Αρχηγός δεν μπορεί στα σοβαρά να θεωρηθεί χαμένος.

http://www.onalert.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙ Η ΔΩΣΙΛΟΓΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΑΠ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΠΑΛΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΤΕ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ;;;;;;;
ΜΗΝ ΑΠΟΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΑΣ, ΜΗΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΕΤΕ.
ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΠΙΣΥΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ (ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΗ) ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.
ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ...
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΤΟΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ.
ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑΤΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ.
Ο ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΣ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ Ο ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΣ ΤΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΑΡΚΟΖΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ. ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ 3/5 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ.

ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ.
ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, Ο ΚΟΜΠΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΟΠΟΥ ΝΑ 'ΝΑΙ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ.

...ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ...

...ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ...


........ΕΥΖΩΝ........

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην σκίσει το καλτσόν, ο τέος. Που ακριβώς ήταν ο "Τζάμπα μάγκας", όταν επέτρεπε να ξεφτιλίζονται οι Έλληνες Αξιωματικοί και έκανε τούμπες για να μείνει "αρχηγός". Ας πάει να κρυφτεί κάπου ο "προσκυνημένος".