Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Speigel. «Έξοδος από το ευρώ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις πολιτικές διαβουλεύσεις»...


«Το κράτος της κρίσης» χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό ”Der Speigel” την Ελλάδα, προσπαθώντας να ερμηνεύσει το χαοτικό πολιτικό σκηνικό που παρατηρείται στη χώρα μας την τελευταία τουλάχιστον εβδομάδα. Το γερμανικό περιοδικό που έχει ασχοληθεί όσο ελάχιστα μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης με την Ελλάδα και...
που ήταν το μοναδικό που αποκάλυψε... τη μυστική συνάντηση στο Λουξεμβούργο όπου ετέθη από ελληνικής πλευράς μια ακόμα αποτυχημένη μπλόφα, αυτή της εξόδου μας από το ευρώ, αναφέρεται σε ένα «σκληρό πόκερ της ελληνικής πολιτικής ελίτ» που εκτυλίσσεται εδώ και μερικά 24ωρα για την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της ελληνικής κυβέρνησης. Το γερμανικό περιοδικό προδιαγράφει ουσιαστικά την πλήρη έξοδό μας από το κοινό νόμισμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις σημερινές πολιτικές διαβουλεύσεις και χαρακτηριστικά γράφει: «Εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης της Ελλάδας, που οδηγεί τη χώρα στην άβυσσο και στην έξοδο από το ευρώ, η πολιτική ελίτ παζαρεύει για την εναλλαγή στην εξουσία». Το κείμενο συνεχίζει: «Το Δεκέμβριο η Ελλάδα δεν θα έχει λεφτά να καταβάλει μισθούς και συντάξεις, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένα κράτος – μέλος της ευρωζώνης θα χρεοκοπήσει». Και το έγκριτο γερμανικό περιοδικό συμπληρώνει: «Θα είναι μια λύση η σημερινή νύχτα; Όχι. Βραχυπρόθεσμα πρόκειται για μια ανησυχία για το κοινό νόμισμα. Μακροπρόθεσμα πρόκειται για την επιβίωση του ευρώ, του δεύτερου σημαντικότερου νομίσματος στον κόσμο»…
Από: protothema.gr
/hassapis-peter.blogspot.com

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ DI SPIGEL ΠΩΣ ΔΙΑΛΟ ΛΕΓΕΤΑΙ. ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒLOG ΟΤΙ ΕΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ

Ανώνυμος είπε...

Χεστηκαμε αμην και ποτε?

free mind είπε...

Την έξοδο από το ευρώ είναι που θέλαμε και εμείς.
Μόνο που δεν μας ρώτησε κανείς.
Και μετά τις υπογραφές για την καταδίκη μας,είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσουμε να λυτρωθούμε ακόμη και αν καταφέρουμε κάποια στιγμή να ανατρέψουμε το σκηνικό.
Και το χειρότερο όλων είναι πτώχευση με τέτοιους ηγέτες.
Επαγγελματίες ψεύτες,απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου,ταπεινοί υπηρέτες αυτών που τους βάζουν να πατάνε τις σημείες των εθνών στις στοές όπου αφήνουν την ψυχή τους και συνεργάζονται με τον διάβολο αυτοπροσώπως,αποβάλλοντας για πάντα την ανθρώπινη υπόσταση τους και μεταβαλλόμενοι σε ζόμπι χωρίς ψυχή και αισθήματα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτές τις μέρες έχω απογοητευτεί εντελώς. Με όποιον και αν πιάσω κουβέντα είτε βλέπω ότι δεν θέλει να μάθει για το πρόβλημα είτε ξεστομίζει (άθελα του ελπίζω)απίστευτες φράσεις δοσιλογισμού όπως "έτσι όπως τα κάναμε καλά κάνουν οι Γερμανοί και έρχονται να κυβερνήσουν μήπως οργανώσουν και το δικό μας κράτος".Δυστυχώς παρότι μιλάω με πολύ κόσμο βλέπω ότι η συντριπτική πλειονότητα του λαού διέπεται από μια άρνηση του προβλήματος ή ακόμα χειρότερα βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση έπειτα από την πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί ώστε να βλέπει το πρόβλημα σε τελείως λάθος βάση.Παρότι λοιπόν ο κ.Καζάκης, ο κ. Αδαλής και διάφορα blogs κάνουν σχεδόν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να μορφώσουν και να ξυπνήσουν το έθνος, οι εκφοβισμοί και η προπαγάνδα των διεθνών τοκογλύφων και των πολιτικών που επιδοτούν έχουν δυστυχώς πετύχει και σχεδόν όλο το έθνος δεν ενδιαφέρεται ή ακόμα και άθελα του επιδιώκει την δουλοπαροικία της ελλάδος. Συνεχίστε την καλή δουλειά και μακάρι σύντομα να βρεθεί κάποιος να ηγηθεί ώστε να εξεγερθούμε.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΣΘΕΙ Η ΦΟΡΒΑΣ ΕΙΣ ΤΟ ΑΛΩΝΙΟΝ ....(ΧΕΣΤΙΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ) !!!! ΑΝ ΜΑΣ...ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ !!!!!

free mind είπε...

11.56
Πράγματι εάν δεν είχαμε τα blogs,θα είχαμε μαύρα μεσάνυχτα.Πολύ φοβάμαι όμως ότι θα προσπαθήσουν να τα φιμώσουν σταδιακά.
Το πρόβλημα είναι η άγνοια.Αν ήξερε ο κόσμος ότι όλα ήταν στημένα,ότι το χρέος το δημιούργησαν τεχνιέντως οι ίδιοι και χωρίς ώφελος για τον λαό,τις σπουδαίες αναλύσεις και αναλυτές,αν ήξεραν ,τίποτα δεν σταματούσε το ξέσπασμα.
Γι αυτό και η μεγαλύτερη ευθύνη είναι των μέσων ευρείας εμβέλειας που όμως πρωτίστως είναι σε αγαστή συνεργασία μαζί με τους ηγεμόνες.
Αλλωστε από την ποιότητα των σειρών και εκπομπών τους δεν διαμορφώθηκαν σκεπτόμενα όντα αλλά χάνοι που αναλώνουν την ενέργεια τους σε κουτσομπολιά,ή ως οπαδοί.
Αν δεν δοθεί χώρος να ακουστούν οι πολίτες,τα νέα κινήματα,οι διαφορετικές απόψεις,αυτοί θα βασιλεύουν ανταλλάσσοντες μεταξύ τους ρόλους ,ενώ η δυστυχία του κόσμου θα τους είναι απλά αδιάφορη ή ίσως θα τους προκαλεί και ικανοποίηση.

Ανώνυμος είπε...

Αδέλφια ΕΛΛΗΝΕΣ. Πλέον φτάσαμε στο σημείο μηδέν. Προετοιμαστείτε για πράγματα που ούτε είχαν περάσει από το μυαλό σας. Οπλιστείτε με θάρρος και υπομονή, οπλιστείτε με ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ και άκρατο μίσος για τους 301 ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ.

Αυτοί και οι οικογένειες τους πρέπει να ζήσουν την κόλαση που επέβαλαν στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. Να φοβούνται να βγούν από τα σπίτια τους. Μην αφήνετε ούτε τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς να τους δείξετε την οργή τους.

ΔΩΣΤΕ ΟΡΚΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

11.56
συμμεριζομαι τον προβληματισμο σου γιατι πασχω απο τον ιδιον ακριβως εδω και πολυ πολυ καιρο!!
Ο κόσμος νομ΄ζει ότι θα ελθει ουρανοκατέβατη λύση
αμην βεβαια,αλλά δεν μπαίνει στο κόπο της ενημέρωσης που είναι η βάση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!!!
Εχει μάθει στην μαλθακότητα και την επιδίωξη της καλοζωίας την οποία έχει σαν μοναδικό στόχο!
Ολα τα υπόλοιπα είναι από υποτονικά έως αδιάφορα.
Ευτυχώς όμως ότι ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ οι αληθινοί πατριώτες και οι αφυπνισμένοι Ελληνες οι οποιοι
θα κάνουν στο τέλος ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!..........
Να είσαι βέβαιος!

Ανώνυμος είπε...

12.16
ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!
ΜΕΝΩ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΡΕΜΑΛΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΩΝ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΊ!!!!!!!!!!
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ Δ.ΥΠΗΡΕΣΙΕς!!!!
ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗς ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ!!!!
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ????
Ο Χ Ι ΒΕΒΑΙΑ!!!!!
ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ Ο Χ Ι
ΟΙ 301 ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

@ 12:27 ο 12:16 είμαι

Ναι αλλά δεν είναι μόνο τα 2 κόμματα. Πλέον κόμματα δεν υπάρχουν, να φροντίσουμε να το καταλάβουμε όσο το δυνατόν συντομότερα. Υπάρχουν μόνο ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ και ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Η θα παραιτηθούν από το βουλευτικό αξίωμα και θα κατέβουν στον δρόμο με τον λαό ή θα τους κάψουμε ζωντανούς στο πορνείο του Όθωνα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ μην μασάτε τα κύτταρά σας είναι προγραμματισμένα να μην παραδίδονται ποτέ!!
Στείλτε στο διάολο όλα τα κόμματα=κομμάτια και όλες τις παρατάξεις. Οι ξύπνιοι είναι προορισμένοι να ξυπνήσουν και τους κοιμισμένους ή να τους ΣΥΡΟΥΝ κλωτσηδόν στην ελευθερία.
Όσοι από εσάς νιώθετε μόνοι και "γραφικοί", ΕΠΙΜΟΝΗ, δεν είστε εσείς οι μαλάκες είναι όλοι οι υπόλοιποι!!!
Εξαγριωθήτε, ΓΑΜΗΣΤΕ τους, διότι είναι η μοναδική μας ευκαιρία μετά από 2500 χρόνια να ελευθερωθούμε πραγματικά. Πρώτη φορά στην Ιστορία μας έχουμε την ευκαιρία να ανήκουμε στον εαυτό μας, ούτε στην Δύση ούτε στην Ανατολή. Στο ΚΕΝΤΡΟ γιατί εμείς είμαστε το κέντρο του κόσμου!!!
ΜΑΣ Φ Ο Β Ο Υ Ν Τ Α Ι ! ! ! ! ! ! ! ! !

Ενημερώστε όσους γύρω σας δεν έχουν Ίντερνετ.
Διαδώστε το λόγο: ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΑΛΙΜΟΝΟ Σ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΗΜΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ? ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΤΡΕΥΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠ ΟΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ Ε ΚΑΙ? ΑΠΕΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ. ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.