Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

O "κινούμενος" Ναός του Απόλλωνα στις Βάσσες,χωρίς τις τέντες.(Βίντεο με υπότιτλους)




Σπάνιο και μοναδικό βίντεο με τον απίστευτης ομορφιάς περιστρεφόμενο Ναό του Απόλλωνα στις Βάσσες, πριν τον "σκεπάσουν" με τις....

άκρως αντιαισθητικές τέντες που δεν έχουν καμιά σχέση με τον χώρο και το μνημείο.

Ο Ναός παρουσιάζει αρκετά παράξενα και παράδοξα φαινόμενα.Το σκέπασμα του με τις τέντες κατά μερικούς ερευνητές, έχει να κάνει με την μελέτη αυτών των φαινομένων....

Δικαίως έχει χαρακτηριστεί και σαν ο δεύτερος Παρθενώνας

(Περισσότερες πληροφορίες για τον ναό,επίσης και εδώ:Ο Ναός που περιστρέφεται και ο Ναός που δονείται...)

ΒΙΣΑΛΤΗΣ/visaltis.blogspot




Είναι το πρώτο φιλμ για το ναό του επικούρειου Απόλλωνα που έχτισε ο Ικτίνος στην κορυφή ενός βουνού. Ο ναός είναι
κτισμένος κυρίως με ασβεστολιθική πέτρα και είναι χωρίς το άγαλμα του θεού Απόλλωνα. Ο σκηνοθέτης (Jean-Daniel Pollet) μαγεύτηκε και είπε ότι αυτός ο ναός υπήρξε το κέντρο του κόσμου για κείνον. Έτσι λοιπόν τον κινηματογράφησε με ρυθμό ιερής τελετουργίας και το αποτέλεσμα αντάμειψε τις προσπάθειες του.

πηγή

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να θεωρηθει ναος σημαινει πως υπαρχει αυτος ο απολλωνας.Κατι τετοιο δεν υφισταται.Οποτε και ο χαρακτηρισμος ναος δεν στεκει.Αρχαιο μνημειο ισως.....

Ανώνυμος είπε...

Οι ομοϊδεάτες σου το κατάντησαν να είναι απλά μνημείο.Είναι ΝΑΟΣ όσο και σε σε πονάει εβραιόσπορε.

Ανώνυμος είπε...

φιλε 9-51 εσυ που ξερεις ποιος θεος υπαρχει κ ποιος οχι?μηπως εμεις οι συγχρονοι ελληνες ειμαστε ποιο εξυπνοι κ ποιο σοφοι απο τους αρχαιους ελληνες?αυτοι πιστευανε σε δικους τους θεους και οχι σε θεους που τους πλασαραν αλλα εθνη.κ μη ξεχνας πως η συγχρονη θρησκεια μας ο χριστανισμος εχει καταστρεψει πολλα "αρχαια τετοια μνημεια" χτιζοντας πανω τους εκκλησιες.δεν ειμαι δωδεκαθεηστης αλλα δε συμφωνω κ με αυτα που υποστηριζει η εκκλησια.μια εκκλησια που διδασκει στον εχων δυο χιτωνες να δινει τον ενα και απο την αλλη να πειναει κοσμακης και οι εκπροσωποι της εκκλησιας να εχουν αμυθιτη περιουσια και να τρωνε με χρυσα κουταλια.σεβασμος στις θρησκειες τις οποιες πιστευαν οι προγονοι μας και πατερες του κοσμου.ναυς πυγνημι!

Ανώνυμος είπε...

Ο 10 και κάτι είναι ο Κύριος Τίποτα που τα ξέρει όλα, ο δε 12 και κάτι, ας με συγχωρέσει, έχει περισσότερα Ορθογραφικά Λάθη αποδεικνύοντας το ελλιπές και την επιπολαιότητά του και ως προς τις Βασικές Ιστορικές Γνώσεις που θα έπρεπε να έχει.
Επιφανειάκες δήθεν υπερασπιστικές θέσεις για τους ασχέτους και ανώνυμους που δεν μετέχουν στην εξέλιξη της Παγκόσμιας Ανθρώπινης Ιστορίας. Να είστε σίγουροι και οι Δύο σας ότι ο Σωκράτης, ο Ισίοδος, ο Ηράκλειτος και πόσοι-πόσοι άλλοι θα ερυθρίαζαν με τα λεγόμενά σας!!!
Συγχωρέστε με αλλά είστε κατά μακράν πέραν κάθε επιστιμονικής Γνώσεως, φαίνετε απο μακρυά. Το επίπεδό του Παγκόσμιου Ιστορικού δεν θα σας περιελάμβανε στην φυσική εξέλιξη της Μορφωμένης Πυυραμίδας.
Η Αποκάλυψη του Θεού στους Ανθρώπους έγινε και με τις λέξεις και οι οποίες δεν είχαν υπάρξει ούτε στα πιό κρυφά Όνειρα των μεγαλυτέρων Νοών, παρά μόνο σαν ένας υπαινιγμός και ελπίδα ότι κάποτε μιά ημέρα θα γινόταν και αυτό. Το περίμεναν και οι πιό πάνω συμπατριώτες μας και πολλοί άλλοι Αλλόφυλλοι και έγινε 2011 Χρόνια όταν Φανερώθηκε ο Θεός, όπως είχε προφητευθεί, Σταυρώθηκε και Αναστήθηκε όπως είχε και πάλι προφητευθεί με Ακρίβεια Ημέρας και Ώρας!!!
Το επιβεβαίωσε και ένας άλλος Μέγας Συμπατριώτης σας, τον οποίο φαντάζομαι ούτε και που θα τον ξέρετε, Διονύσιος Αρεοπαγείτης!!!
Οι 3 καινούργιες λέξεις που δεν υπήρχαν ήταν λοιπόν: ΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΑΓΑΠΗ-ΦΙΛΟΤΙΜΟ.
ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ?
Μάλλον μόνο να μιλάτε και να υβρίζετε τουλάχιστον το Δημιουργό σας, αλλοιώς είμαστε όλοι πίθηκοι ή όχι?
ΒΓ

Ανώνυμος είπε...

ανορθογραφε 12:48 ειναι ΗΣΙΟΔΟΣ και οχι ΙΣΙΟΔΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη!
Ευχαριστώ, μου ξέφυγε αλλά προσπαθώ εις Δόξαν της αλήθειας, ειδικά εδώ που φθάσαμε πλέον δεν πάει άλλο!!!
ΑΕΡΑ να φύγει το ΚΑΚΟ του ερασιτεχνισμού και της Ύβρις που έχει καλοκαθήσει σε τούτη την Άγια Χώρα!!!
ΒΓ

Ανώνυμος είπε...

Για όσους λένε τους χριστιανούς εβραιόσπορους να τους πληροφορήσω ότι καμία ομοιώτης έχει ο πίστη μας στο Χριστό με την θρησκεία των εβραίων την Καμπάλα, οι εβραίοι βρίζουν τον Χρίστο και των κοροιδέυουν σε τηλεοπτικά σόου δείχνοντας την Παναγία πόρνη και τον Χριστό μπάσταρδο. Οι αναφορές που έχουμε για την καταστροφή μνημείων κατα την Βυζαντινή περίοδο ίσχυει άλλα έγινε απο μερικούς και συγκεκριμένους αυτοκράτορες όπως το λαμόγιο ο θεοδόσιος που έκλεισε τις ακαδημίες και γενικά καταστρέψανε ότι ελληνικο μπορουσαν εκεινή την εποχή διότι υπήρχαν αληθειές που δέν ήθελαν να μαθευτούν. Ο Θεοδοσιος όπως και ο Ιουλιανός δεν ήτο ελλήνες, και όσο αφορά τον την θρησκεία των αρχαίων δεν ήτο χαζοί λάτρευαν τους θέους σαν σωτηρες, αλλα αν διαβάσετε της προφητείες απο τις Συβιλες ( γυναικές που προφήτευαν σε νάους του Απολλωνα) προφήτειες της οποίες τις είχαν αποδεκτεί και οι πρώτοι χριστιανοί άσχετα αν κάποιοι φρόντισαν να τις εξαφανίσουν. Και φυσικά ο Σωκράτης μίλουσε για ένα θεο δημιουργό.

Το ότι έχουν διαστρευλώση την ιστορία μας είναι γνωστό αλλα αν το ψάξετε και διαβάσετε τις προφητείες του αρχαίου ελληνισμού θα καταλάβετε γιάτι έχουν διαχωρίση τους έλληνες έτσι ώστε μερικοί να πιστευουν στο Χριστό και να διαγράφουν την αρχαία ιστορία και το αντίθετο.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία παρέμβαση! Μεστή και απόλυτα τεκμηριωμένη.
ΒΓ

Ανώνυμος είπε...

12;48 & 9:03 Πούτσες μπλε και αρχίδια καπαμά.Λες απλά βαθυστόχαστες μαλακίες και δεν ξέρεις τι σου γίνεται.Ισίοδε ,έ,Ισίοδε.Ο άλλος σε πείραξε κατά τα άλλα με τα ορθογραφικά...

Ανώνυμος είπε...

Τα ορθογραφικά δεν πειράζουν, η έλλειψη νοήματος και το επίπεδο που θέλεις να είσαι ενοχλεί. Ένα λαθάκι φταίει για να βγάζεις εσύ τις ωραίες λέξεις που ίσως δεν σε αντιπροσοπεύουν απόλυτα...
Τι θέλεις τελικά, διαλέγεις και ας κάνεις και λάθη, είσαι πλάσμα Θεού η Οχι? Διάλεξε...
ΒΓ