Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΥΠΟΠΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ Ο ΡΟΥΜΠΙΝΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ


o Polson που θησαύρισε από το “Δημοψήφισμα”, ο Σόρος και το ειδικό δικαστήριο που πρέπει ήδη να ετοιμάζεται
ΥΠΟΠΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ.....
 (άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία τον Δεκέμβριο του 2010 με αφορμή την όλως ύποπτη συνάντηση του αρχιερέα της χρεωκοπίας Νουριέλ Ρουμπινί με τον εργώδη αποδομητή της χώρας Γιώργο Παπανδρέου. Η αφορμή της αναδημοσίευσης είναι η....
έξαλλη παρέμβασή του στα εσωτερικά της Ελλάδας και η επίθεσή του στη ΝΔ με στιλ πρασινοφρουρού του ’85. Λέτε νάχει κοινά συμφέροντα με την Πασοκάρα;)

Την Τρίτη, την ώρα που οι διαδηλωτές, έκαιγαν έξω από τη Βουλή τα ομοιώματα της τρόικας και ο Ντομινίκ Στρος Καν παρέδιδε μαθήματα αντιλαϊκής “υπευθυνότητας” στους ταπεινωμένους βουλευτές της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων, ένας σχετικά κακοντυμένος μεσόκοπος απαθανάτιζε με την κάμερά του από το μπαλκόνι του δωματίου του στη Μεγάλη Βρεταννία τις αντιδράσεις των συγκεντρωμένων Ελλήνων και ανέβαζε τις φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο twitter (http://yfrog.com/froggy.php?username=Nouriel).
Οι επεξηγηματικές λεζάντες λιτές: “Καθημερινή διαδήλωση στην Αθήνα”, “διαδήλωση έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο”. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε φωτογραφήσει την Ακρόπολη. Το αισθητικό αποτέλεσμα των λήψεων του ερασιτέχνη φωτογράφου και επαγγελματία οικονομικού δολοφόνου και καθηγητού κ. Νουριέλ Ρουμπινί δεν είναι σπουδαίο. Κάθε άλλο. Το χέρι του δεν είναι σταθερό, οι φωτογραφίες βγάζουν πολύ “κόκκο” και οι γωνίες που επέλεξε δείχνουν έλλειψη έμπνευσης. Αν ήταν επαγγελματίας φωτογράφος, δεν θα έβρισκε δουλειά ούτε σε βαφτίσια, γάμους και πανηγύρια. Ευτυχώς γι’ αυτόν είναι ένας “οικονομολόγος – προφήτης της καταστροφής” και δεν προλαβαίνει να μετράει κέρδη από δραστηριότητες που δεν φαντάζουν και τόσο διαφανείς. Η εικοτολογία για την αδιαφάνεια των κινήσεων του ατζαμή φωτογράφου κ. Ρουμπινί ενισχύεται και από τον πέπλο μυστηρίου που καλύπτει ορισμένα ραντεβού του. Ενίοτε πραγματοποιεί “μυστικούς δείπνους” μαζί με άλλους “κερδοσκόπους” έχοντας ως “μενού την Ελλάδα” (Κυριακάτικο Βήμα, 28 Φεβρουαρίου 2010) και άλλοτε συναντιέται στη ζούλα με πρωθυπουργούς και υπουργούς Οικονομικών που έχουν οδηγήσει “σούμπιτο” την ανυπεράσπιστη χώρα τους στα νύχια αρπακτικών όπως το ΔΝΤ (ραντεβού με Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου την Τετάρτη).
Ο Ν. Ρουμπινί προβλέπει οικονομικές καταστροφές αν και οι επικριτές του ισχυρίζονται ότι ο ίδιος τις… βοηθάει αρκετά να συμβούν. Στις 7 Σεπτεμβρίου του 2006, σε μία από τις πολλές παρεμβάσεις του, σε ομιλία στα κεντρικά του ΔΝΤ, είχε προβλέψει την κρίση στον κλάδο των ακινήτων στην αμερικανική αγορά και κατ’ επέκταση στην παγκόσμια οικονομία. Βέβαια, σχεδόν κάθε χρόνο (ειδικά από το 2004) ο συγκεκριμένος κύριος αγγέλλει “κατάρρευση”. Η κρίση τελικά ενέσκηψε και οι μετοχές του “παγκόσμιου νομά”, όπως αυτοπροσδιορίζεται ο αινιγματικός κ. Ρουμπινί, ανέβηκαν πολύ. Όπως ανέβηκαν και τα κέρδη από τα στοχευμένα πονταρίσματά του στην άνοδο και την πτώση εθνικών οικονομιών, μετοχών και ομολόγων.

ΑΠΟ ΤΟ ΡLAZA ΑTHENEE ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ
Η προχθεσινή επίσκεψη στο Μαξίμου του ανθρώπου που έχει τζογάρει στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στη χρεωκοπία της χώρας μας δεν πέρασε απαρατήρητη. Ακόμα και στην “απονευρωμένη” και αμήχανη πολιτικο-δημοσιογραφική ημεδαπή σκηνή, η βίζιτα φάνηκε επιεικώς ύποπτη. “Τι δουλειά είχε το διεθνές αρπακτικό με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών;”, αναρωτήθηκαν πολλοί. Και οι απορίες συνεχίζονται: Για ποιο λόγο ο κ. Παπανδρέου καθιστά επίσημο συνομιλητή της πατρίδας μας του έναν άνθρωπο που σχεδίασε την πιστοληπτική κρίση της Ελλάδας ήδη από τον Φεβρουάριο; Πώς ο κ. Παπανδρέου μπάζει όπως-όπως τον Ρουμπινί στο μέγαρο Μαξίμου, την ίδια μέρα που ο δεύτερος σε ομιλία του σε συνέδριο στην Αθήνα πρότεινε την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη; 
Τα αποθέματα της πολιτικής ευθιξίας της κυβέρνησης βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο και κανείς δεν περιμένει πειστικές απαντήσεις από τους υποτελείς της τρόικας και τους βαστάζους των απόψεων των Ντομινίκ Στρος Καν και ΣΙΑ. Όμως, ο ελληνικός λαός που σκέφτεται με τρόμο το επερχόμενο κύμα ψύχους που θα πλήξει τη χώρα και το αντίστοιχος κόστος του πετρελαίου θέρμανσης, απαιτεί από την αντιπολίτευση να “σηκώσει” το θέμα όσο ψηλότερα γίνεται.
Για το πόσο αρνητικό ρόλο έχει διαδραματίσει ο κ. Ρουμπινί στα ελληνικά πράγματα και τον “μυστικό δείπνο των κερδοσκόπων” έχει γράψει πολλά το “Κυριακάτικο Βήμα” στις 28/2/2010. Στο απόσπασμα που ακολουθεί διαπιστώνουμε ποιος ήταν εκείνος σ’ αυτή τη μαύρη σύναξη που επέμενε στη φαεινή ιδέα για προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ:

“Μαύρα σενάρια για την ελληνική οικονομία διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή κορυφαίων οικονομικών παραγόντων της Wall Street. [...] Η συνάντηση των οικονομικών παραγόντων της Wall Street έγινε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Ρlaza Αthenee, στην εξαιρετικά πολυτελή περιοχή του Απερ Ιστ Σάιντ του Μανχάταν, με πρωτοβουλία του διεθνούς οικονομολόγου κ. Στ. Ζαββού. Σε αυτή συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Τζορτζ Σόρος, ‘πατριάρχης των επενδύσεων’, ο Τζον Πόλσον, διαχειριστής επενδύσεων, επικεφαλής του επενδυτικού κεφαλαίου Ρaulson & Co. με κεφάλαια 36 δισ. δολαρίων και θέσεις κατά των ελληνικών ομολόγων και του ευρώ, ο Στιβ Σβάρτζμαν, ιδιοκτήτης της Βlackstone Group με επενδεδυμένα κεφάλαια 94 δισ. δολαρίων, ο καθηγητής Ρόμπερτ Μαντέλ, πατέρας του ευρώ, καθώς και ο καθηγητής Νουριέλ Ρουμπίνι. [...] Ο Νουριέλ Ρουμπίνι επανέλαβε τη θέση του για προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ”.

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΝΟΥΡΙΕΛΓεννήθηκε το 1959 στην Κωνσταντινούπολη. Οι γονείς του, ορθόδοξοι Εβραίοι από το Ιράν, που μετανάστευσαν στην Τουρκία.
Διδάσκει οικονομικά στο νεοϋορκέζικο πανεπιστήμιο Stern School of Business και είναι πρόεδρος της (δικής του) εταιρείας Roubini Global Economics.
Ο Ρουμπινί θεωρεί εαυτόν τυχερό που δεν πήγε σε “γεσίβα” (ιερατικό σχολείο για ορθόδοξους Εβραίους) αλλά σε κοσμικό.
Είναι ανύπαντρος. Ανήκει στη συνωμοταξία των “κυνηγών” του ωραίου φύλου και σπάνια χάνει χλιδάτο πάρτι στο Μανχάταν.
Ζει σ’ ένα ιδιόκτητο loft στο Μανχάταν που αξίζει περίπου 2 εκ. δολάρια.
Παρά τον αστικό μύθο, δεν είναι νομπελίστας. Ένα γκρουπ που έγινε στο Facebook προτείνοντάς τον για το Νόμπελ Οικονομίας του 2009 απέκτησε μόλις 35 μέλη.
Είναι (τουλάχιστον) έμμεσα συνδεδεμένος με ένα τεράστιο σκάνδαλο κατασκοπείας που αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ τον Ιούνιο. Μέσω Facebook διατηρούσε φιλικό δεσμό με την γοητευτική Ρωσίδα πρακτόρισσα Ανν Τσάπμαν την οποία δήλωσε στο ABC ότι είχε “γνωρίσει” σε πάρτι.
olympia

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=30214

Ανώνυμος είπε...

Αυτη την πουστρα το ρουμπινι δεν ειχε συναντησει ο μαξ καιζερ τον ιουνιο του 2010 στο ξενοδοχειο στο συνταγμα τοτε με τις ταραχες,υπαρχει και video αν δεν απατωμε η τον πολσον.

Ανώνυμος είπε...

ton Forbes eixe synanthsei o Max