Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Mπέης υποστηρίζει Παπαδήμο;


Αίσθηση προκάλεσε άρθρο του πρώην καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κώστα Μπέη, στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», με τίτλο «Έχουν χρέος να πετύχουν» και με το οποίο ουσιαστικά καλεί τον κ. Παπαδήμο να αναλάβει πρωτοβουλίες, μετά τη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, για μια πολιτική κίνηση τεχνοκρατών πανεπιστημιακών που θα γκρεμίσει τον παλαιοκομματισμό!!!


Σε κάποιο σημείο του άρθρου του θεωρεί αναγκαία την δεκαετή πειθαρχία μας στις εντολές της τρόϊκας λέγοντας: «Ομως, αφού προδήλως δεν υπάρχει περιθώριο να συντροφιάσουμε με τις γειτονικές μας βαλκανικές χώρες και τη δική τους μιζέρια, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου να πετύχει τελικώς η προγραμματιζόμενη δεκαετής πειθαρχία στις εντολές και στην επιχώρια επίβλεψη της τρόικας».

Πιο κάτω ο κ. Μπέης υποθέτει ότι αυτή η ταπεινωτική περιπέτεια μπορεί να μας φρονηματίσει:… «Ισως αυτή η ταπεινωτική για τη φιλοτιμία μας περιπέτεια να μας φρονηματίσει, ώστε στο μέλλον να μην τρέχουμε πίσω από αναξιόπιστους λαοπλάνους της κληρονομικής φεουδαρχικής κομματοκρατίας».

Και τελικά καταλήγει με την ευχή πως: «Οταν θα λήξει η θητεία της παρούσας μεταβατικής πολυκομματικής κυβέρνησης, θα ήταν ευλογία για τον τόπο μας αν ο διαπρεπής τεχνοκράτης και ακαδημαϊκός πρωθυπουργός, μας κ. Παπαδήμος, θα καλούσε αυτούς τους άξιους νέους συναδέλφους μου να τον βοηθήσουν για τη ριζική ανανέωση του πολιτικού τοπίου της δύστυχης πατρίδας μας. Και «εκάς οι νεκροί» του παλαιοκομματισμού!».

Εμείς εκλαμβάνουμε τα τελευταία αυτά λόγια του παλιού καθηγητή μας, σαν μια ευχή και έκκληση μαζί προς τον συνάδελφό του καθηγητή κ. Παπαδήμο να φτιάξει μια πολιτική κίνηση από νέους τεχνοκράτες πανεπιστημιακούς, για να γκρεμίσουν τον παλαιοκομματισμό και να αλλάξουν το πολιτικό σύστημα.

Διαφωνούμε φυσικά κάθετα με τις απόψεις του κ. Μπέη:

1) Γιατί, αν ακολουθήσουμε τις εντολές της τρόϊκας για τα επόμενα δέκα χρόνια και τεθούμε κάτω από την επίβλεψή της, τότε θα ξεπουληθούμε, θα εξαθλιωθούμε και στο τέλος της δεκαετίας, όσοι υπάρχουμε ακόμα, θα είμαστε σε πολύ χειρότερη μοίρα από σήμερα. Αυτοί που θα κρατήσουν όρθια την κοινωνία, θα είναι αυτοί που θα αντιδράσουν στα σχέδια της τρόϊκας και όχι οι «υπάκουοι».

2) Γιατί ποτέ καμία ταπείνωση δεν συνέτισε κάποιον και ούτε τον ώθησε να μεγαλουργήσει. Τουναντίον, τα υπερήφανα και αξιοπρεπή «ΟΧΙ» ανεβάζουν τον άνθρωπο και παράγουν πολιτισμό και

3) Αντί να περιμένουμε από τον κ. Παπαδήμο να μας σώσει, καλύτερα θα ήταν για τον ίδιο, να μας εξηγήσει αν το αξίωμα του πρωθυπουργού της χώρας, του δόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος ή όχι.
πηγη

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κυριε μπεη με ολο τον σεβασμο σε ενα ανθρωπο μεγαλυτερο απο εμενα μονο στην ηλικια οι μορφωμενοι ανθρωποι τα πανεπιστημια και κολεγεια μας εφεραν ως εδω.η ελλαδα μου θελει ανθρωπους της πιατσας με ενσυμα στην πλατη τους και να εχουν τελειωση το πανεπιστημιο του δρομου γιατι αν ειχα εγω τον ανδρεα παπανδρεου μπρος σταμου και μου ελεγε να μην ανυσηχω εγω δεν θα τον πιστευα θα ανυσηχουσα αυτα για μα μην δινουμε συχωροχαρτια.αν δεν δουλεψουμε ολοι οπως πρεπει προκοπη δεν γινετε. ευχαριστω και συγνωμη για την ορθογραφια

Ανώνυμος είπε...

δεν μας ειπαι ο κυριος ποσα πειρε για να τα λεει αυτα???????? ΚΡΙΜΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, καλός μα..κας είσαι και συ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΜΠΕΗ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΤΕ ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΣΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΑ?ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΔΥΝΑΤΗΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΤΕ Μ΄ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΗΠΩΣ ΤΟΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ?Η ΗΡΘΑΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ?ΚΑΙ ΤΙ ΑΥΤΗ ΠΡΟΔΡΟΜΕΙ?Ε ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΔΑΙΜΟΝΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Μας έχετε πρήξει με κάτι συνταγματολόγους και οικονομολόγους όπως τον Καζάκη. Αφού τα ξέρουν τόοοοσο καλά γιατί δεν αναλαμβάνουν δράση παρά όλο συνεντεύξεις δίνουν εδώ κι εκεί? Όλα φιάσκο αποδεικνύονται μετά απο λίγο καιρό. Όλοι στον αγύριστο.

Ανώνυμος είπε...

Εσυ ετρεχες πισω από το λαοπλανο Παπανδρεου (καθηγητής κι αυτός). Εμεις δεν ψαχνουμε για πεφωτισμένους (ο θεός να τους κανει).

Zwei Professoren, das Mutterland verloren.

AZ