Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

H Google λογοκρίνει τα torrent-sites


H Google λογοκρίνει τα torrent-sitesΗ Google αποφάσισε να υποβαθμίσει στην μηχανή αναζήτησης της τα site διαμοιρασμού αρχείων, τα οποία συχνά χρησιμοποιούνται για παράνομες μετακινήσεις υλικού που προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ως αποτέλεσμα όταν κάποιος επιλέγει να αναζητήσει όρους όπως «Bittorrent», «Piratebay» κλπ, δεν εμφανίζονται οι σχετικές υπηρεσίες στο autocomplete.


Μάλιστα σημειώνεται πως οι σελίδες παραμένουν κανονικά στον κατάλογο και εμφανίζονται χωρίς πρόβλημα στα αποτελέσματα αν ο χρήστης πατήσει Enter, όμως δεν εμφανίζονται στα προτεινόμενα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της πληκτρολόγησης.

Μέρα με τη μέρα η λίστα μεγαλώνει καθώς η Google αποφάσισε να συμπεριλάβει στα λογοκριμένα sites τα Pirate Bay, isoHunt και 4Shared.

Με αυτή την κίνηση η Google στοχεύει να διατηρήσει καλές σχέσεις με τις εταιρείες που διαχειρίζονται πνευματικά δικαιώματα. Εξάλλου στη μέση είναι και η υπηρεσία Google Music, οπότε οι καλές σχέσεις με τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων είναι σημαντική για την εταιρεία.

ΠΗΓΗ: mediasoup.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ante na doume..........

Ανώνυμος είπε...

http://lnfaw.blogspot.com/2011/11/mac-os-x-iphone-ipad.html

Ανώνυμος είπε...

Pirate Bay, isoHunt και 4Shared. αυτή την στιγμή με αναζήτηση μέσω GOOGLE δουλεύουν κανονικά και αδιάλειπτα.
Πάντα υπήρχε πρόθεση για τα torrent και στην Αμερική έχουμε και καταδικαστικές αποφάσεις.
Βρε παιδιά βάλτε πάροχους με 30 ευρώ το 6μηνο fileserve-filesonic-Rapidshare και καμμιά 300 άλλους και αν έχουν κουράγιο να τους βρουν -που να το βρουν το κουράγιο- ας ψάξουν στην Κόκκινη πλατεία στο Νοτιο Ειρηνικό στα νησια VANUATU και KIRIBATI.Αυτά για να μη γεμίζετε και το PC σας με TROJANS που έχουν τα TORRENTS