Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

«Ο Γιώργος έχει ρουφήξει το αίμα των Ελλήνων» - Οι Guignols... επιστρέφουν!


Συζητούν για τις περικοπές, τα σκληρά μέτρα και τις... αξιολογήσεις τους από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης. Φυσικά, πρόκειται για ακόμη ένα σατιρικό video των Guignols de l'info, που σαρώνουν καθημερινά στη Γαλλία.

Και που κολλάει ο Σιλβέστερ Σταλόνε; Πριν από χρόνια (το 1991 συγκεκριμένα) είχε....

πρωταγωνιστήσει στην ταινία Oscar ως Άντζελο Προβολόνε, πρώην νονού της Μαφίας.

Και εδώ, παίζει τον ίδιο ρόλο: του νονού της μαφίας που μοιράζει και παίρνει πίσω τα... ΑΑΑ, δηλαδή τις αξιολογήσεις της πιστοληπτικής ικανότητας των τραπεζών.

Πρόσφατα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν την κορυφαία αξιολόγηση, ενώ η κρίση στην ευρωζώνη απειλεί το ΑΑΑ της Γαλλίας. Γι’ αυτό και –κατά πολλούς- ο Νικολά Σαρκοζί κόπτεται για την ελληνική οικονομία: φοβάται πως το τσουνάμι της κρίσης θα φτάσει και στις όχθες του Σηκουάνα!

Ο Σταλόνε λοιπόν, αρνείται στον Ομπάμα να του επιστρέψει την αξιολόγηση και ζητά τους παρόντες να... επαναλάβουν τις δεσμεύσεις τους «δεν εφαρμόζω κανένα κοινωνικό μετρο για να διατηρήσω ή να ανακτήσω το ΑΑΑ». Και φέρνει ως παράδειγμα τον Έλληνα πρωθυπουργό που έχει... πιει το αίμα του λαού του, παρά το γεγονός πως η ελληνική οικονομία αξιολογείται σαν... σκουπίδι (CCC).

Ο Μπάρακ Ομπάμα ζητά να του επιστραφεί το ΑΑΑ της αμερικανικής οικονομίας, αλλά ο… Σταλόνε του λέει ότι θα το σκεφτεί, αρκεί να κάνει ό,τι κι ο Τζορτζ!
«Αποφάσισα να φορολογήσω νεκρούς και παιδιά» λέει ο… Τζορτζ και οι υπόλοιποι τον αποθεώνουν…

Πατήστε κάτω δεξιά στο βίντεο το cc για υπότιτλους