Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Euromatrix


Χτες ήταν μια περίεργη μέρα, τη πέρασα βλέποντας ειδήσεις πάνω από 8 ώρες σερί !
Συνήθως οι αναρτήσεις κυμαίνονται ανάμεσα στη παράνοια και τις αναδημιουργημένες αναμνήσεις αλλά σήμερα θα θέλα να είναι κάτι καθαρά ρεαλιστικό και κυνικό.



Η ώρα είναι περασμένες 11:00 και δε ξέρουμε αν έχουμε ή δεν έχουμε Παπανδρέου, αν παραιτηθεί αν κάνει συγκυβέρνηση αν συνεχίσει να κυβερνάει και με μόνη βάση πως οι τελευταίες του δημοκρατικές ανησυχίες εξανεμίστηκαν με το άκυρο δημοψήφισμα περιμένουμε να μας εκπλήξει για ακόμα μια φορά!

Τα γεγονότα λίγο πολύ τα ξέρετε αλλά πάντα έχει πλάκα να τα βάζεις σε μια σειρά... έτσι συνοπτικά τούτη η χώρα τα άκουσε όλα !

Καραμανλής: Πάμε σε πάγωμα μισθών κλπ έχουμε κρίση χρέους
Παπανδρέου : Λεφτά υπάρχουν και θα κάνουμε αυξήσεις
Η ΝΔ μας κορόιδεψε δεν υπάρχει μια !
Δε θα πάμε στο ΔΝΤ είναι απάνθρωποι
Προσφεύγουμε στο καινοτόμο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ
Ψηφίζουμε μνημόνιο
Σαμαράς : Οχι στο μνημόνιο θα το πετάξουμε στα σκουπίδια
Παπανδρέου : Δε θα πάρουμε άλλα μετρα
Παίρνει κι άλλα μέτρα
Δε θα ψηφίσουμε άλλο μνημόνιο
Ψηφίζει άλλα δύο
Δε θα κάνουμε δημοψήφισμα
Αναγγέλλει δημοψήφισμα
Σαμαράς : Οχι στο δημοψήφισμα Ναι στο νέο μνημόνιο (σύμβαση)
Παπανδρέου : Άκυρο στο δημοψήφισμα πάμε για συγκυβέρνηση
Σαμαράς : Ποιός είπε για συγκυβέρνηση; Μόνο εκλογές !
Παπανδρέου : Παραιτούμε αν μου δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης (!)
Είχα πάντα μια απορία, πώς γίνεται και έχουμε τόσο καλούς Έλληνες επιχειρηματίες άλλα τόσο μαλάκες πολιτικούς; Πόσο θολωμένοι και ξεπουλημένοι είναι όσοι ψηφίζουν δύο σάπια συστήματα διαίρεση ενός ενιαίου συστήματος διαφθοράς και καταλήγουν να εκλέγουν συνεχώς τόσο επικίνδυνα άτομα για το τόπο, είτε πουλημένα είτε ανεύθυνα αλλά σταθερά προδότες!

Πλέον πρέπει να συμβιβαστούμε με το εξής γεγονός, η Ελλάδα τέλειωσε, ότι απέμεινε είναι η ιστορία ενός έθνους που έσβησε πολιτιστικά μερικές δεκάδες χρόνια μετά τη μεταπολίτευση. Ένας λαός που αποσπασματικά αντιστεκόταν και έδινε μάχες με κάθε κόστος εγκλωβίστηκε από πιστωτικές κάρτες, δάνεια, καταθέσεις και γενικότερα ένα ευρύτερο καταναλωτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα που έκαψε ότι πρόσφορο έδαφος υπήρχε στον εγκέφαλο του μετατρέποντας τον σε μια καταναλωτική αμοιβάδα που πολλαπλασιάζει οτιδήποτε υλικό χωρίς ουσιαστικά να του προσφέρει κάτι... παρά μόνο τηνλαιμαργία να απορροφήσει ακόμα περισσότερα...

Έτσι όταν με την κρίση κόπηκε η ροή του πάρε δώσε φοβήθηκε τρόμαξε και εγκλωβίστηκε σε ένα αόρατο κελί με μπαμπούλα την απώλεια ! Πολλές φορές είχε λογική... κανείς δε πετάει κόπους ζωής, άλλες όμως η δίψα για τη συντήρηση του Euromatrix θα τον έκανε όχι έναν άξιο αγωνιστή αλλά έναν άβουλο σκλάβο... ότι κατακτήσαμε τόσα χρόνια συντηρείτε μόνο με σιωπή και σκλαβιά ! Δουλεύουμε πιο πολύ για να παίρνουμε λιγότερα και να φορολογούμαστε περισσότερα και όλα αυτά όταν υπάρχουν μισθωτοί με χρυσές αμοιβές άνω των 3,000 ευρώ !

Το Euromatrix είναι η ουτοπία, το δικό μας american dream ! Τι κι αν η τροφή ακρίβυνε και έφθασε στο Θεό; Οι τηλεοράσεις είναι κάθε μέρα και πιο φθηνές και μπορώ να τις αλλάζω σα πουκάμισα ! Εξάλλου τι σημασία έχει αν κάποιος δεν έχει λεφτά να παίρνει συχνά γάλα, ψωμί και κρέας... όσο Εγώ θα μπορώ να εκμεταλλεύομαι τις πτώσεις τιμών σε laptop και κινητά... Τώρα για θέατρο και τέτοια μη ρωτήσετε... δε ξέρω πόσο έχει ανέβει το εισιτήριο από τις δραχμές στα ευρώ...

Και αυτό το lifestyle είναι το φύσημα που σβήνει το κερί της ταυτότητας αυτής της χώρας. Μπήκαμε στη μηχανή του κιμά και γίναμε american burgers για γερμανικά στομάχια. Ανόητοι και ανήμποροι να πούμε "¨Αντε και γαμηθείτε ρε Γερμανοί βάλτε το δάχτυλο μαζί με το χέρι της Αφροδίτης της μήλου στο κώλο του Νίτσε και των παπαρολόγων απόγονων του και άντε γεια Ευρώπη !" Αλλά όχι... θα κάνουμε τα πάντα για Το Euromatrix! Θα θυσιάσουμε τα πάντα ! Το 50% του μισθού, τις συντάξεις, τους λογαριασμούς, τα παιδιά μας που δε θα μπορούμε να κάνουμε πάνω απο μηδέν ή ένα στο τωρινό μέλλον και πάνω απ όλα την αξιοπρέπεια που έγινε κωλόχαρτο στο κώλο της Μέρκελ...

Για αυτή τη χώρα λοιπόν, τυχαίνει να λυπάμαι που ζώ την εποχή της πιο εξευτελιστικής παραχώρησης δικαιωμάτων, εξουσιών και υπηρεσιών... διότι δεν υπάρχει πουθενά φως καθώς βλέπω μια άχρηστη θρησκεία να εξασφαλίζει τα κεκτημένα της και να την αράζει στους ναούς ψέλνοντας στο Θεό τι; να μη πεθάνουν από χοληστερίνη; Και κυριότερο, κάθε νέα γενιά γίνεται ένα καθώς πρέπει λαδωμένο γραναζάκι στη ΠΑΣΠ τη ΔΑΠ ή τη ΜΑΣ ...

Για αυτό λοιπόν πια πιστεύω στη μονάδα, πιστεύω στον έναν που σκέφτεται κάτι, ότι κι αν είναι αρκεί να είναι όσο δικό του γίνεται, αρκεί να μην είναι ο καρπός του σπόρου που σου φυτεύουν καθώς μεγαλώνεις. Για αυτό όσο υπάρχει το ιντερνετ ελεύθερο θέλω να μου δίνεται η ευκαιρία να πέφτω σε ένα εμπνευσμένο κείμενο, ή σχέδιο ή μουσικό κομμάτι που να σου γεμίζει τη μπαταρία της ελπίδας για να κάνεις το δικό σου επόμενο βήμα και κανένα σαπισμένο κατάλοιπο να μην είναι ικανό να σε κρατάει πίσω.

Σαν άνθρωπος λοιπόν και έχοντας πνευματική αλλά και υλιστική υπόσταση θα θέλα από την αδύναμη πλευρά μου να βγαίναμε από τη κρίση με ασφάλεια και ελάχιστες απώλειες όπως όλοι μας, αλλά σαν πνεύμα με στοιχείο την ελευθερία που δεν δεσμεύεται θα θέλα μέσα απο μια καταστροφή να πεθάνει το τώρα, αυτή η ελεεινή κατάσταση που δυστυχώς ζούμε, είτε από ένα πόλεμο είτε από οτιδήποτε και αφού γίνει το σήμερα στάχτη, η ζωή που θα επιβιώσει και δε θα είναι τυχαία όπως ποτέ δεν ήταν, θα χτίσει στα παλιά θεμέλια, στα σκονισμένα μάρμαρα της ιστορίας έναν νέο κόσμο με μια νέα πορεία από την ακμή ως την επικείμενη παρακμή.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!!! ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΑΙ, Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΦΤΑΣΕ!!!