Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Eo Eo Eo Eo Εωσφόρος



38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Εωσφόρος είναι ο πλανήτης Αφροδίτη, όταν φαίνεται το πρωί πριν την ανατολή του ήλιου.Είναι αυτός που φέρνει το φως και ταυτίζεται με τον Απόλλωνα.Καμιά σχέση με τους πάπες και με τις υπόλοιπες χριστιανικές επινοήσεις.

Ανώνυμος είπε...

ετυμολογικά ο Εως φόρος σημαίνει ο φορέας του φωτός δεν έχει σχέση με θρησκείες και μαλακίες και όπως είπε και ο φίλος παραπάνω είναι ο πλανήτης Αφροδίτη όλοι το γνωρίζουμε άντε ανοίξτε κανά βιβλίο!!

Ανώνυμος είπε...

12:22 kai 12:27 sas vgazw to kapelo. eimai sigouros oti ta epomena sxolia tha einai apo kolimena xristianopoula amorfota provata

Shinigami είπε...

χαχαχαχαχα... φανταστικό!
Οπότε για ποιο λόγο ο "Εωσφόρος" που όπως λέει η ετυμολογία είναι αυτό που φέρνει το φως, δεν είναι κάτι θετικό, αλλά είναι ο Διάβολος.

Ένα άλλο ωραίο ερώτημα που διάβασα κάπου σχετικά με το διαβολάκο είναι (όπως το βρήκα στα Αγγλικά):
If the devil punished the bad guys, why is he the bad guy?

Αν ο διάβολος τιμωρεί τους κακούς, γιατί είναι αυτός ο κακός;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΒΑΤΟ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ.ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ,ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΟΡΘΙΟΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ,ΕΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Κ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΡΓΑ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤ ΟΝΟΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ..

Ανώνυμος είπε...

re 12:47 den pas na diavaseis kamia liakopouliada h kanena vivlio tou kiriou aggeloglou (paisioy)...?provatoooo

Ανώνυμος είπε...

ellhnismos kai xristianismos den pane mazi...ta papadaria pernoun oti tous voleyei ap ton arxeo ellhnismo kai ola ta ala ta thavoun

Ανώνυμος είπε...

eimaste ellhnes,o pio exipnos kai taytoxrona o pio epikindinos laos gia thn nea taxh pragmatwn,mas exou rixei mia thriskia panw mas (ton xristianismo sthn periptosh mas)kai mas kanoun avoula zombie...xipnate ellhnes (...kai den eimai dodekatheisths gia tous koutous)

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη ρε φιλε εσυ μας λες τωρα οτι ο Χριστιανισμος μας εφτασε εδω??? για κουνα λιγο το κεφαλι σου....α και γραφε και ελληνικα ρε μεγαλε ελληνα!!!

Ανώνυμος είπε...

ο Εωσφορος ηταν το αρμα του Φαεθωντα που κατεριψε ο Διας με κεραυνο, επισης Φαεθων ονομαστικε απο Ρωσους επιστημονες ο πλανητης που υπηρχε στη τροχια που υπαρχει σημερα η ζωνη των αστεροειδων πετροματα των οποιων ανελυσαν οι ρωσοι και κατεληξαν στο συμπερασμα οτι αποτελουντε απο ιζημα που δημιουργητε μονο μετα απο πυρηνικη εκρηξη,αποτελεσμα της οποιας ηταν να καταστραφει ο πλανητης αυτος (φαεθων).αυτος λοιπων ηταν ο πρωινος αστερας και οχι η Αφροδητη!ενα ακομα αδιαβαστο χριστιανικο προβατο!

Ανώνυμος είπε...

Συνήθως δεν κάθομαι να απαντάω στα σχόλια άλλων σε blogs αλλά με αυτά που βλέπω εδώ να γράφονται η κατάσταση παραπάει.
Αυτό που έχω να πω σε αυτούς που δεν πιστεύουν στον ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ μας είναι το εξής: Εύχομαι πριν φύγετε απο αυτήν εδώ την ζωή να δείτε ποιος είναι ο δρόμος της ΑΛΗΘΕΙΑΣ ( διότι η ΑΛΗΘΕΙΑ όπως και να το θέσεις είναι πάντα μία ) και να αλλάξετε τις απόψεις σας. Ειδάλλως εκείνη την ΗΜΕΡΑ , δεν θα σας κατηγορήσει ο ΚΥΡΙΟΣ για τις αμαρτίες σας αλλά ο ίδιος ο δίαβολος (διότι διάβολος σημαίνει κατήγορος) και τότε θα λάβετε απο τον ίδιο τον Εωσφόρο την απάντηση για το αν είναι η Αφροδίτη.

Όσο για τον τελευταίο που αναφέρεται στο ότι ελληνισμός και χριστιανισμός δεν πάνε μάζι , του συνιστώ να καθήσει να βρει σωστές πληροφορίες επί του θέματος και να μάθει τι σημαίνει η αρετή της ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΣ και πως πλανά ο Εωσφόρος και θα καταλάβεις γιατί οι σωστοί ιερείς κρατάν τα αληθινά και πετάν τα ψεύτικα.

ΙΩΑΝΝΗΣ. (ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΞΑΝΑ ΣΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΟΥ).

Ανώνυμος είπε...

koita pou eimastan kai ti eixame kataferei,kai koita kai to twra...kai gt den vgenei enas xristianos igeths na xesikosei tous ellhnes? giati den dinei enas meros ths periousias ths h eklisia gia ton lao?

Ανώνυμος είπε...

de mou les re 1:@4 h deytera parousia einai ta 200000000 kinezikou stratou pou tha genoktonisoun ton ellhnismo gia ton opoio milaei kai to iwannhs???

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει σατανάς ..... και οι δαιμονισμένοι είναι βαριά ψυχοπαθείς άνθρωποι σε λίγα χρόνια θα γιατρεύονται πλήρως άλλωστε τους εξορκισμούς η Καθολική Εκκλησία τους έκοψε εδώ????

Ανώνυμος είπε...

για τον Χριστο ολοι εχετε κατι κακο να πειτε που το μονο που ειχε διδαξει ηταν η αγαπη για τους εβραιομασωνους-σατανιστες που μας κυβερνανε δε βλεπω να λετε κατι!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια. Εγώ αυτά που έχω να πω τα είπα. Δεν μπαίνω ούτε σε διενέξεις ούτε σε φασαρίες. Όποιος έχει την αγνή προαίρεση να μάθει , τότε να προσεύχεται στον ΚΥΡΙΟ μας θερμά αλλά ειλικρινά και έτσι όπως αισθάνεται εκείνη τη στιγμή που προσεύχεται και όχι υποκριτικά. Όπως έκανε και ο Βασιλιάς Δάυίδ. Ο Δαυίδ αδερφέ μου , ξέρεις τι έλεγε? Πως στον ΚΥΡΙΟ του μιλούσε έτσι όπως αισθανόταν εκείνη την στιγμή με ειλικρίνεια και όχι παριστάνωντας το καλό παιδί. Έτσι και εσύ να προσεύχεσαι με θέρμη και επιμονή και όλα θα τα λάβεις. ΌΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΑΝΟΗΣΙΕΣ!!!

Εδώ τελειώνω, δεν απαντώ ξανά. Εύχομαι ο ΚΥΡΙΟΣ μου και ΚΥΡΙΟΣ σας να σας φωτίζει την ζωή σας για να βρείτε τον δρόμο της ΑΛΗΘΕΙΑΣ , ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ!!!

ΙΩΑΝΝΗΣ.

Modestus είπε...

Γράφουν οι τουρκόσποροι στα greeklish, και νομίζουν ότι είναι έλληνες. Δεν σας αρέσει να είστε Χριστιανοί δικαίωμα σας. Ένα θα σας πω όλοι καταλήγουμε στον τάφο είτε Χριστιανοί είτε όχι μετά θα αρχίσουν τα γλέντια εδώ είμαστε θα τα δούμε όλοι. Ο διάβολος προυπήρχε του ανθρώπου, όπως και ο Θεός σιγά μη περιμένει από εμάς να του δώσουμε όνομα, αυτό είναι το λιγότερο. Το παραμύθι του το έχει πουλήσει μια χαρά και φαίνεται κι από αυτούς που γράφουν παραπάνω. Δεν υπάρχω σου λέει άρα δεν υπάρχει και Θεός. Καλά πάτε μη πείτε ότι δεν προειδοποιηθήκατε.

Ανώνυμος είπε...

milaei kai o germanotourkosporos...2:03!

Ανώνυμος είπε...

mia zwh ayta kanate ...ΟΙ ΑΜΑΘΕΙΣ,ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ,ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ Κ.Α. ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΩΝ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ,ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΙΟΥΣ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Ανώνυμος είπε...

Οι διαφημίσεις του blog ειναι απο την google δεν επιλέγουνε τα παιδια ρε μαλακα 3:03 τι θα διαφημιστει αμόρφωτε

Ανώνυμος είπε...

1:34 π.μ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ. ΕΥΓΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

το μεγαλυτερο επιτευγμα του διαβολου ειναι πως εχει πεισει τους ανθρωπους οτι δεν υπαρχει !

Ανώνυμος είπε...

Για άλλη μια φορά καταφέρνουν κάποιοι κολλημένοι υποτίθεται αρχαιολάτρες να σπέρνουν διχόνοια ανάμεσά μας. Το ότι πολλοί εκπρόσωποι των δωδεκαθειστών απεδείχθη και από αυτό το blog με φωτογραφίες ότι είναι μασόνοι δεν βλέπω να το σχολιάζετε.
Υπάρχει σχέδιο εθνικής διχόνοιας αλλά κάποιοι βλέπουν μόνον κακούς Χριστιανούς. Κάτι σαν τον Καρατζαφύρερ που βλέπει παντού κακούς κομμουνιστές και όχι προδοτικά μνημόνια. Διαχωρισμός Ελληνισμού και Ορθοδοξίας δεν υφίσταται. Κάντε κωλοτούμπες όσο θέλετε. Αυτά πάνε μαζί και κοιτάξτε να το συνηθίσετε διότι θα προσγειωθείτε πολύ ανώμαλα σε λίγο καιρό.

Ανώνυμος είπε...

Ανθέλληνες τα χώνουν στην Ορθόδοξη πατρίδα... Τίποτα άλλο νεώτερο υπάρχει;

Ανώνυμος είπε...

Αδέλφια όλοι, χριστιανοί και μή, Έλληνες είμαστε και σε λίγο καιρό πρέπει να το αποδείξουμε. Αφήστε λοιπόν αυτές τις διχόνιες και κοιτάξτε τον πραγματικό εχθρό. Ο καθένας είναι ελεύθερος Ελληνας και πιστεύει ότι θέλει, και το σέβομαι.ΑΛΛΆ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΩΡΕ

Ανώνυμος είπε...

πιο μεγαλα προβατα απο τους νεοπαγανιστες δεν εχω δει πραγματικα!!ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ με ολη την σημασια της λεξεως και ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΑΗΔΙΑΣ.το παιζουν υπερανω αλλα μεχρι και οι αρχαιοι ελληνες θα τους ΕΦΤΥΝΑΝ!!

Ανώνυμος είπε...

http://elladapoyantisteketai.blogspot.com/2011/04/blog-post_19.html

Γιώργος είπε...

Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι πιστοί και μη πιστοί της Χριστιανικής κοσμοθεωρίας ξεκινούν τον συλλογισμό τους από τα πρώτα βήματα του ανθρώπου με την πλάση του, ξεχνώντας αυτό που και ο ίδιος ο Μίλτων παρατήρησε (και πολύ όμορφα το διατύπωσε το 1667 με τον Απολεσθέντα Παράδεισο), πως το προπατορικό αμάρτημα, αλλά και αυτή η ίδια η πλάση των ανθρώπων ακολουθεί μιας πιο σημαντικής στιγμής.
Σύμφωνα με την Αγία Γραφή οι άγγελοι πλάστηκαν την πρώτη ημέρα που ο Κύριος έφερε το φως. Πλάσματα ανώτερα από κάθε άνθρωπο, δημιουργήθηκαν για να υμνούν τον Πατέρα τους και να μεταφέρουν την βούληση Του. Πρώτος ανάμεσα σε όλες τις τάξεις ήταν ο Εωσφόρος αυτός που φέρνει το φως το ον που μπροστά στον θρόνο Του είχε την θέση και την δύναμη να κοιτάζει το Είναι του Δημιουργού.
Ο Αδραχτάς (1999) βασισμένος ίσως στον υπέροχο πίνακα του Blake (Ο Σατανάς στην αρχική του δόξα)περιγράφει:
«Το σώμα του το πνευματικό ήταν διάφανο, κρυστάλλινο, λουσμένο στο ίδιο το φως που πήγαζε από τον θρόνο της Μεγαλοσύνης. Τα χέρια του τα είχε απλωμένα σαν να αγκάλιαζε κάτι, σαν τον χώρο της επικράτειας που του είχε παραχωρήσει ο Δημιουργός, την απεραντοσύνη του κόσμου. Σύμβολα εξουσίας και δύναμης κοσμούσαν τα δάχτυλα του και στα νώτα του απλώνονταν οι πιο υποβλητικές φτερούγες που γνώρισαν ποτέ τα τάγματα των αγγέλων. Ένας πύρινος λωτός τον έντυνε από τα πόδια μέχρι την μέση,και από εκεί έφευγαν προς τα πάνω δυο τεράστια φλογισμένα πέπλα. Στην κεφαλή, σαν άλλη κορόνα δόξας και τιμής, δυο πάλλευκα υπέροχα στην αίσθηση, φτερά σχημάτιζαν τη δόξα του Υιού της Αυγής. Την μορφή του στεφάνωναν χιλιάδες μικρά και μεγάλα άστρα, χιλιάδες μικροί και μεγάλοι συνοδοί άγγελοι. Είχαν ως έργο τους να αναγγείλουν την είσοδο και την έξοδο του μεγάλου αρχηγού. Κι αυτός φαινόταν να στέκει ασυναγώνιστος μέσα στην απόλυτη ηρεμία του»
Το ερώτημα του γιατί η θαυμαστή αυτή φιγούρα οδηγήθηκε στο να ξεκινήσει την πρώτη επανάσταση και να καταλήξει μακριά από τους ουρανούς, προβλημάτισε πολλούς ερμηνευτές των Γραφών. Ο προφήτης Ησαίας (κεφ. 14,στίχοι 12-15) αναρωτιέται, αλλά και μας περιγράφει:
«Πως έπεσες από τον ουρανό, Εωσφόρε, τέκνο της αυγής! Πάνω στην γη συντρίφτηκες. Έλεγες μέσα σου: Στον ουρανό θ΄ανέβω, τον θρόνο μου θα υψώσω πάνω από τα άστρα του Θεού. Θα πάρω θέση πάνω στο βουνό, στο μακρινό βορρά που οι Θεοί συνάζονται. Θ’ ανέβω πάνω από τα σύννεφα και με τον ύψιστο θα είμαι ίσος. Μα έπεσες μέσα στον Άδη, στης αβύσσου το βυθό»
Μαζί λοιπόν με τον πρώτο των πρώτων, ακολούθησαν στην Κόλαση το ένα τρίτο των αγγελικών δυνάμεων αναγνωρίζοντας όλες σαν κύριο τους μονάχα των Σατανά, την μεταστοιχείωση του Εωσφόρου.
ο Σατανάς λειτουργεί όπως ο δημόσιος κατήγορος που υπάρχει και θυμίζει στον Θεό την ενοχή των ανθρώπων.
Πολύ γνωστό είναι μάλιστα το παράδειγμα όπου δοκιμάζει την πίστη του Ιώβ μετά από άδεια του Θεού. Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός τον Σατανά ή Διάβολο (αυτός που διαβάλει, που συκοφαντεί), τον αποκαλεί άρχων αυτού του κόσμου και τον νικάει με την σταυρική θυσία του, εξαγοράζοντας τις αμαρτίες που πήρε μέσα στην άγνοια του ο άνθρωπος την στιγμή που δέχτηκε να πιστέψει τον πλανευτή όφι.

Γιώργος Ι.
Ψυχολόγος

Ελληνικά Νέα είπε...

Αρχικά ο Εωσφόρος «αυτός που μεταφέρει το φως» και οι άγγελοι του δε δημιουργήθηκαν κακοί. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ουράνια πνεύματα κατέχοντας θέση στο ύψιστο σημείο των Ασωμάτων Δυνάμεων και της πνευματικής τελειότητας.
Σαν πνεύμα είναι αγέραστος και αθάνατος κατέχοντας όλες τις ιδιότητες του αγγελικού κόσμου, δεν έχει χρονικούς και τοπικούς περιορισμούς,είναι αεικίνητος, έχει υψηλή πνευματική διαύγεια, είναι άυλος, αυτάρκης και εξαρτάται μόνο από το Θεό.
Πριν από την πτώση του ήταν ο πρώτος στην ιεραρχία των αγγέλων έχοντας δύναμη, λαμπρότητα, σοφία αλλά και την καλοσύνη της αγγελικής φύσης. θα πρέπει να γνωρίζουμε για τους αγγέλους τα εξής:
1. Οι άγγελοι δημιουργήθηκαν πριν από την κτίση του κόσμου (Ιώβ λη 7).
2. Είναι όντα πνευματικά και ασώματα.
3. Ως πλάσματα του Θεού έχουν ελεύθερη βούληση.
4. Μπορούν να προκόψουν πνευματικά ή να πέσουν σε αμαρτία
Ετσι στα πλαίσια της παραχωρημένης από το Πανάγαθο Θεό ελευθερίας ο Εωσφόρος διάλεξε την πτώση του.
Ο προφήτης Ιεζεκιήλ περιγράφει ως εξής την πτώση του (28:15): «Από την ημέρα που πλάστηκες μέχρι την ημέρα που αμάρτησες ήσουν τέλειος στη συμπεριφορά σου». Και συνεχίζει στο στιχ. 17 ο Ιεζεκιήλ: «επειδή είχες ομορφιά περηφανεύτηκες, επειδή είχες μεγάλη δόξα η σοφία σου διαφθάρθηκε». Η υπερηφάνεια του Εωσφόρου μετατράπηκε σε αυταπάτη και τελικά κατέληξε σε στάση. Ο προφήτης Ησαΐας αναφέρει στο 14: 13, 14 : «έλεγες μέσα σου στον ουρανό θα ανεβώ και τον θρόνο μου θα υψώσω πάνω από τα άστρα του Θεού, θα πάρω θέση πάνω στο βουνό… θα ανεβώ πάνω από τα σύννεφα και με τον Ύψιστο θα είμαι ίσος». Η περηφάνια κατάντησε αλαζόνα τον Εωσφόρο με αποτέλεσμα να έχει ξεγελαστεί σε άκρατο σημείο και να ζητάει να είναι ίσος με το Θεό. Η αλαζονεία λοιπόν ήταν ένα από τα πλέον βασικά αίτια που οδήγησαν τον Εωσφόρο στην πτώση. Μαζί του παρέσυρε και ένα μεγάλο αριθμό αγγέλων από όλα τα Τάγματα (Αποκ. 12:4).
Κατά την πτώση των Αγγέλων ο Αρχάγγελος Μιχαήλ φώναξε ''Στώμεν Καλώς στώμεν μετά φόβου'' και η πτώση των Αγγέλων σταμάτησε. Οι Άγγελοι του Θεού έμειναν για πάντα Φωτεινοί Άγγελοι ενώ του Εωσφόρου μετατράπηκανι σε σκοτεινούς δαίμονες.
Η στάση του Εωσφόρου μετατράπηκε σε τραγωδία καθώς ο Αρχάγγελος Μιχαήλ τον εκδίωξε από τον ουρανό και τον γκρέμισε στη γη. (Αποκ. 12:17-19) «Και εγένετο πόλεμος εν τω ουρανώ ο Μιχαήλ και οι άγγελοι αυτού – του πολεμήσαι μετά του δράκοντος και ο δράκων επολέμησε και οι άγγελοι αυτού. Και ουκ ίσχυσεν, ουδέ τόπος ευρέθη αυτώ έτι εν τω ουρανώ, και εβλήθη ο δράκων – ο όφις ο μέγας ο αρχαίος, ο καλούμενος διάβολος και ο σατανάς, ο πλανών την οικουμένην όλην, εβλήθη εις την γήν και οι άγγελοι αυτού μετ αυτού εβλήθησαν». Ο προφήτης Ησαΐας απορεί (12:4): «πως έπεσες από τον ουρανό Εωσφόρε, τέκνο της αυγής;».

Ελληνικά Νέα είπε...

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ
Πρέπει να καταλάβει ο καθένας τον φοβερό αυτόν εχθρό του ανθρώπου.
ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΟΣ ΠΑΝΤΟΣ ΑΓΑΘΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ: Αυτό σημαίνει ότι ο σατανάς μόνο κακό μπορεί να κάνει και να επιφέρει πόνο και καταστροφή.
ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ: χρησιμοποιεί με ωραιοποιημένο τρόπο το ψέμα για να παραπλανεί τους ανθρώπους ώστε να πέσουν σε αμαρτήματα και να απολέσουν την ψυχή τους.
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΣ ΑΛΑΖΟΝΑΣ: Νομίζει ότι μπορεί να κάνει τα πάντα ενώ στο βάθος γνωρίζει πολύ καλά πόσο αδύναμος είναι απέναντι στον Θεό.
ΕΧΕΙ ΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ: Από τη μέρα της πτώσης του μέχρι και σήμερα επιδιώκει την καταστροφή της ανθρωπότητας αλλά και παντός αγαθού έργου.
ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΠΑΤΕΩΝΑΣ: Καθημερινά χρησιμοποιεί αναρίθμητες απατεωνιές και διάφορα ψευτοθαύματα για να ρίχνει σε πλάνη και κατόπιν σε αμαρτία τους ανθρώπους.
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ: Μισεί θανάσιμα το ανθρώπινο γένος και έχει επικεντρωθεί στην καταστροφή του. 'Ολες του οι δυνάμεις διεξάγουν έναν ασταμάτητο πόλεμο αρπάζοντας καθημερινά εκατομμύρια ψυχές και καταστρέφοντας άλλα τόσα σώματα Ο σατανάς βρίσκεται πάντα υπό τον έλεγχο του Θεού: Κατά την πτώση του παρέσυρε μαζί του και ένα πλήθος αγγέλων από όλα τα τάγματα. Στην Αγία Γραφή οι παρασυρόμενοι άγγελοι ονομάζονται διάβολοι, δαιμόνια, τελώνια ή κακά πνεύματα. Κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των δαιμόνων, αλλά είναι σίγουρο ότι ο αριθμός τους είναι ασύλληπτα μεγάλος. Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού τους και επειδή είναι πνεύματα αεικίνητα υπάρχει η αίσθηση ότι ο σατανάς με το κακό είναι παντού. Σαν ένα όμως δημιούργημα του Θεού στην πραγματικότητα δεν είναι πανταχού παρών ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και οι δαίμονές του. Ο μεγάλος αριθμός όμως των δαιμόνων εξασφαλίζει να βρίσκεται το κακό παντού.
Παρ' όλη όμως την δύναμη και τις δυνάμεις που διαθέτει ο σατανάς τα πάντα που τον αφορούν βρίσκονται συνεχώς κάτω από τον έλεγχο του Θεού.
'Ενα μέσο ελέγχου του από τον Θεό και κατά μία έννοια ο περιορισμός της δράσης του κατά των ανθρώπων είναι η πίστη. 'Ενα άλλο πολύ σημαντικό μέσο ελέγχου του διαβόλου είναι και η μετάνοια. Την μετάνοια την θεωρώ και ένα προνόμιο - Θείο Δώρο - από τον Θεό προς τον άνθρωπο και ειδικά προς τον αμαρτωλό άνθρωπο. 'Ετσι όπως φαίνονται τα πράγματα ο Θεός το προνόμιο της μετάνοιας δεν το παραχώρησε στον σατανά και στους υπόλοιπους εκπεσώντες αγγέλους. Ειλικρινής μετάνοια, πίστη και αγάπη αγιάζουν τον άνθρωπο και απομακρύνουν τον σατανά.
Ονόματα του που αναφέρονται στην Αγία Γραφή:
Φίδι, Βασιλιάς της Βαβυλώνας, Σατανάς, Βασιλιάς της Τύρου, Ο πονηρός, Ο πειράζων, Βεελζεβούλ, Διάβολος, Ο εχθρός, Ο άρχων του κόσμου τούτου, Πατήρ του ψεύδους, Ο αντίδικος υμών, Βελιάλ, Δράκων, Ο όφις ο μέγας ο αρχαίος, Ο κατήγορος υμών, Αβαδδών, Κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος αυτού.
Στόχοι του
Ο σατανάς προσπαθει να μιμηθεί το Θεό, έτσι προετοιμάζει το έδαφος στην γη για την υποδοχή του αντιχρίστου. Για την εξυπηρέτηση των σκοπών του προσπαθεί να πείσει ότι ο ίδιος είναι δημιούργημα της φαντασίας των ανθρώπων και ότι δεν υπάρχει.

Αργύρης είπε...

ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ "ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΣΕ" ΤΗ ΛΥΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗ ΛΥΤΡΩΣΗ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΠΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΦΘΑΡΕΙ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ Η ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ.
Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΩΣ ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΘΕΤΟΣ. ΔΕΝ ΔΙΑΙΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΕΡΗ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ.
ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ...ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ, ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ.
ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΕΦΘΑΡΗ ΜΟΝΑΧΑ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ...ΤΟ ΧΑΛΑΣΜΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟ...Ο ΑΓΑΘΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΚΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΘΕΟ.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΛΗ. ΗΤΑΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΠΟ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ:
ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ,ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ.
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕ ΠΙΚΡΑ,ΕΛΕΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ "ΕΙΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΝ ΚΑΛΛΟΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΘΡΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

(ΠΗΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ ΣΤΟΝ ΩΡΩΠΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ο νεο-παγανισμός στην Ελλάδα σχεδιάστηκε και προωθήθηκε από ξενοκίνητα κέντρα, για να διασπάσει την ενότητα των Ελλήνων στην πιο κρίσιμη περίοδο για την ύπαρξή τους. Θελήσανε με αυτό το τρόπο να χτυπήσουν το ένα από τους πυλώνες του έθνους, δηλαδή το όμόθρησκο, για να καταρεύσει το οικοδόμημα. Οσο πιο γρήγορα το καταλάβουν αυτό οι παραπλανημένοι και πορωμένοι σαν νεοφώτιστοι, συνέλληνες τόσο το καλύτερο, δεν είναι ώρα να παίξουμε το παιχνίδι αυτών που δρούν στη σκιά. Το σχόλιο του 8.42 τα λέι όλα.

Ανώνυμος είπε...

Με πολύ απλά λόγια όπως περιγράφει στο υπεροχο βιβλίο του ο πατήρ Κάλλιστος Ware ορθόδοξος επίσκοπος Διοκλείας (ο ορθόδοξος δρόμος), οτι ο Θεός έπλασε αρχικά τον κόσμο των πνευμάτων τους αγγέλους (συνολικά 10 τάγματα) και τους προίκισε με χαρίσματα που και ο ίδιος έχει. Επίσης τους έδωσε ελεύθερη βούληση. Έπειτα έπλασε τον υλικό κόσμο, το σύμπαν που βλέπουμε γύρω μας με τους πλανήτες, τα ζώα και τα φυτά, το νερό και τη φωτιά. Έπειτα έπλασε τον άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται μεταξύ και τον δύο αυτών καταστάσεων και τις συνδυάζει έξοχα, έχει δηλαδή και σώμα αλλά και πνεύμα. Λέγεται από κάποιους πατέρες ότι η αποστασία του Εωσφόρου έγινε διότι λόγω του προφητικού χαρίσματος που είχε προείδε την Θεοτόκο ως ανώτερη από όλους τους αγγέλους και έτσι περηφανεύτηκε και αποστάτησε μαζί με το τάγμα του το οποίο θα αντικατασταθεί κατά τη δευτέρα παρουσία από τους μοναχούς που θα κερδίσουν τον παράδεισο. Οι υπόλοιποι άγγελοι με πρώτο τον αρχάγγελο Μιχαήλ είπα το ρητό Στώμεν καλώς ... που απαγγέλεται στη Θεία Λειτουργία και σημαίνει ότι μένουν σταθερή κάτω από τη σκέπη του Θεού. Ο άνθρωπος είναι το τελειότερο δημιούργημα του Θεού αλλά παρόλα αυτά οφείλει να είναι ταπεινός όπως ταπεινός είναι και ο ίδιος ο Θεός και να αγαπά και τους αγγέλους που τον πρωστατεύουν (κάθε άνθρωπος αποκτά τον φύλακά του κατά το άγιο βάπτισμα). Όλα αυτά εκτός από συναρπαστικά είναι και ελπιδοφόρα αλλά και όμορφα με την έννοια ότι έχουμε έναν Θεό γλυκό και ταπεινό ο οποίος αγαπά με άπειρο τρόπο τα δημιουργήματά του και τα περιμένει να μετανοήσουν ακόμα και αυτόν τον ίδιο το διάβολο. "Βλέπει" όμως την προαίρεση του καθενός και πάντα παλεύει να σώσει τον καθένα μας στο μέτρο που εμείς του δίνουμε το δικαίωμα αυτό. Όλη αυτή η ΑΛΗΘΕΙΑ που είναι απείρως ομορφότερη από κάθε άλλη θεώρηση του Θεού άλλων θρησκειών μας μπορεί να την ψάξει κάποιος από τους διαβασμένους φίλους μου που γράφουν παραπάνω και να δουν και μόνοι τους γιατί ο Ιησούς Χριστός έγινε άνθρωπος και έτσι μας έδωσε και εμάς τη δυνατότητα να γίνουμε κατά χάριν Θεοί (μέσω της ενώσεώς μας με τον αληθινό Θεό). Εύχομαι στους καλοπροαίρετους να ψάξουν να διαβάσουν και να αποφασίσουν μόνοι τους αν τους κάνει η ορθόδοξη αλήθεια σαν κοσμοθεωρία. Εμένα πάντως με καλύπτει απόλυτα και μου γεμίζει τη ζωή ελπίδα ότι δεν υπάρχει αδικία όταν ένας άνθρωπος γεννιέται φτωχός ή τυφλός ή ανήμπορος διότι η αγάπη του Θεού εχει προννοήσει για όλους έτσι ώστε να σωθούμε ο καθένας ανάλογα με την προσωπικότητά του. Συγνώμη αν σας κούρασα, εύχομαι καλή φώτιση σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

μηπως μ αυτα τα σηματα που κανει υπονοει κατι και δε μας το λεει?

Ανώνυμος είπε...

«Και εγένετο πόλεμος εν τω ουρανώ ο Μιχαήλ και οι άγγελοι αυτού – του πολεμήσαι μετά του δράκοντος και ο δράκων επολέμησε και οι άγγελοι αυτού. Και ουκ ίσχυσεν, ουδέ τόπος ευρέθη αυτώ έτι εν τω ουρανώ, και εβλήθη ο δράκων – ο όφις ο μέγας ο αρχαίος, ο καλούμενος διάβολος και ο σατανάς, ο πλανών την οικουμένην όλην, εβλήθη εις την γήν και οι άγγελοι αυτού μετ αυτού εβλήθησαν».
Εωσφορος ηταν το αρμα του Φαεθωνα το οποιο πηρε απ τον πατερα του Ηλιο ,μη μπορωντας να κουμανταρει το αρμα ο Φαεθων πλησιασε πολυ κοντα στη Γη με αποτελεσμα να την κατακαυσει! ο Διας για να προλαβει τα χειροτερα του εριξε κεραυνο και τον γκρεμησε κοντα στον Ηριδανο ποταμο!
αποκοδηκοποιηση: Εως -φορος αυτος που φερει το φως , αρα οχι αυτοφωτος ( πλανητης) που δανειζεται το φως του πατερα του -Ηλιου. ο πλανητης αυτος λοιπων ηταν φωτεινος λογο της μεγαλης ανακλαστικης ιδιοτητας της υλης που υπηρχε στην επιφανια του πιθανοτατα παγος και γενικα κρυσταλικης μορφης υλη!καλα μεχρι εδω; παμε παρακατω
οι οντοτητες που ζουσαν εκει θελησαν να παρουν τα ηνια του ηλιακου μας συστηματος( συμαχωντας με αλλους αστερισμους βλεπε Δρακοντος και Οφεως) με αποτελεσμα ο Διας να τους ρηξει "κεραυνο"
Ρωσοι επιστημονες σε μελετες που εκαναν σε πετροματα αστεροειδων ανακαληψαν οτι προκειτε για ιζηματογενη πετροματα τα οποια δημιουργουντε ΜΟΝΟ μετα απο ΠΥΡΙΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ
Αυτη η ανακαληψη τους εφερε νεα δεδωμενα καθως το 90% των αστεροειδων που πεφτουν στη γη προερχεται απο την λεγομενη ζωνη των αστεροειδων η οποια βρισκετε σε τροχια μεταξη Αρη και Κρονου .αρα ο πλανητης που υπηρχε εκει καταστραφηκε απο πυρινικη εκρηξη ( κεραυνος Διος;) .το ποιο περιεργο αλλα μαλλον καθολου τυχαιο ειναι οτι στον πλανητη αυτον που καταστραφηκε οι Ρωσοι εδωσαν το ονομα Φαεθων!
ολα αυτα τα αναφερω γιατι ουτε η επιστημη ουτε η αρχαια Ελληνικη θρησκεια και μυθολογια,η οποια ειναι κωδικες,αντικρουουν τον χριστινισμο ,το αντιθετο μαλλον!
και κατι ακομα,το χξς'βγαινει 666 μεσα απ την πυθαγωριο αριθμοσοφια! Επισης ο κρονιος αρχηγος των τιτανων Ιαπετος βγαζει αθρισμα 666! Ο Διας του εκανε πολεμο (τιτανομαχια) και τον φυλακισε στα ταρταρα! θυμιζει κατι; ΘΕΟΣ -ΑΓΙΟΣ-ΑΓΑΘΟΣ-ΔΙΟΣ εχουν ολες αυτες οι λεξεις αθρισμα 284.(δεν υποστυριζω οτι ο Διας ειναι Ο Θεος αλλα ανοικει στις θετικες αγγελικες δυναμεις!)

Ελλην χριστιανος ορθοδοξος!

Ανώνυμος είπε...

βασικά αυτή η φώτο μοιάζει να έχει φάει πολύ adobe

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητα μου αδερφια! Η αληθεια που μας αφορα ολους ανεξαιρετως ειναι η πραγματικοτητα του θανατου.Αυτο πρεπει να ειναι η αφετηρια για ολα τα μεγαλα ερωτηματικα που αφορουν τον ανθρωπο στην ουσια του.Απο την κατανοηση αυτης της πραγματικοτητας και με επακολουθο ψαξιμο του ζητηματος αντιλαμβανομαστε οι κακομοιροι πως ολα καλα με αυτα που νομιζουμε και απολαμβανουμε αλλα, δεν μπορει να ειναι αυτο ολο, Αλλιως δεν θαειχε νοημα ολο το παιχνιδι.Εδω συνεβηκε κατι ακατανοητο για την διαννοια.Ο ιδιος ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ εκφραζει την απειρη ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ,με το γινει ενας απο εμας ωστε να μπορουμε οι κακομοιροι να επικοινωνισουμε. Οποιος το καταλαβαινει και το αξιολογει πιανει στοχο,οποιος οχι θα κυνηγαει σκατοχαρτα και θα τον δουλευουν οι μασονοι.Οι κυριοι του συστηματος που μας διοικουν ως υπαληλοι του εξω απο εδω, θελουν μοσχαρια που ζουν μονο για τα σαπημενα τομαρια τους. Για αυτο αδερφια μου εμεις ως ελληνες εχουμε υποχρεωση απεναντι σε ολη την οικουμενη να προβαλλουμε τις πραγματικες αξιες.Αδερφια ολοι αυτοι οι λεγομενοι αναπτυγμενοι λαοι. εχουν καταπιεσμενες μαζες. Καταθλιψη,αλκοολισμος,ψυχοφαρμακα, φτωχια κ.α.Μη μας παιρνουν στο ψιλο γαζι οι υπαλληλοι του εωσφορου με τις λεγομενες κρισεις,για να μας καταστρεψουν γιατι για αυτους ειναιτα δεινα που επιφερουν τροφη και ηδονη. Αδερφια δεν υπαρχουν χρεοι. Αυτα ειναι εκτυπωμενα σκατοχαρτα.Αυτα δεν τους ενδιαφερουν.Ο δικος μας ο πονος ειναι το ποθητο. Για παραδειγμα ολοι οι συνταξιουχοι στην ελλαδα εχουν εισοδημα οσο 10 ροναλντοι του ποδοσφαιρου. Και ουτε με τα 50 ευρω της γιαγιας θα ξεχρεωσει η ελλαδα.Αδερφια ο ανθρωπινος πονος ειναι ο σκοπος.Οταν ο ανθρωπος γινει ευσυνειδητος και καταλαβει τον προορισμο του δεν τον κοροιδευουν οι παπαδημοι γιατι κριση πραγματικη υπαρχει μονο οταν το πραγματικο ΑΦΕΝΤΙΚΟ σταματησει ηλιους,φεγγαρια. καρποφοριεςκαι........ τοτε λεει στους εωςφορικους υπαλληλους, μαγκες σκατοχαρτα δεν φυτρωνουν πουθενα. Αν σας λυπουν μερικα να βαλουμε τα εξοδα για χαρτι και μπογια να τυπωστε μερικα. Αλλα κατω τα χερια απο τις ψυχες μας.Ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και οχι ευρωπαικα μοσχαρια!!!! Εωσφορε μακρια απο εμας ΧΡΙΣΤΟ βασταμε μεσα μας!!!!!!!! Αδερφια τοτε θα συστει η οικουμενη.Αφου θελουν να κανουν αρχη με το λαομας αφηστε μας να τους χαλασουμε τα σχεδια μια γι παντα. Αδερφια ειμαι της γνωμης οτι ο ΘΕΟΣ θελει παλικαρδια της αληθειας. Αδερφια χωρις ΧΡΙΣΤΟ δεν μπορει να ειμαστε τιποτα!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ωραίος 12.56 βαστάτε γερά αδέρφια και μεταδώστε την αγάπη του Θεού μας Ιησού Χριστού σε όλους τους πονεμένους της κρίσης στη χώρα αυτή. Να μην χάνουμε ελπίδα, ναι περνάμε δύσκολα αλλά φταίξαμε και λίγο. Μας πρόδωσαν κιόλας και το κακό έγινε. Είναι καιρός όμως να ανασυνταχθούμε πνευματικά όλοι, να ξεκινήσουμε μια νέα ζωή απαλλαγμένη από τα επίγεια και τις πρόσκαιρες απολαύσεις οι οποίες έτσι κι αλλιώς σταματούν και να σκεφτούμε όπως είπε και ο φίλος παραπάνω και την μετά θάνατον ζωή η οποία είναι ο στόχος. Καλή φώτιση σε όλους