Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΜEGA DEAL: "Γάμος" ομίλου MIG με ADM, ΕΝΑΕ, Iσκαντάρ Σάφα!


Συμφωνία έκπληξη που μπορεί να σημαίνει πολλά και για την εξέλιξη των ναυπηγικών προγραμμάτων του Πoλεμικού Ναυτικού: Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ισκαντάρ Σάφα, πρόεδρο της Priveinvest που συμμετέχει με σημαντικό ποσοστό στην Abu Dhabi Mar και έχει αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών των ΕΝΑΕ, ήρθε σε....
επιχειρηματική συμφωνία με τον όμιλο της Marfin και τον Ανδρέα Βγενόπουλο!

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες η Abu Dhabi Mar μέσω του Ισκαντάρ Σάφα ήρθε ήδη σε συμφωνία με τον αντιπρόεδρο της Marfin Investment Group Ανδρέα Βγενόπουλο προκειμένου να εξαγοράσει ποσοστό της MIG με ύψος -αν και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εν τούτοις εκτιμάται ότι θα είναι- υψηλότερο του 10%, ενώ παράλληλα η MIG θα αποκτήσει συμμετοχή στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Υπενθυμίζεται ότι στην εταιρεία AbuDhabi Mar συμφερόντων του κρατιδίου συμμετέχει με 30% η εταιρεία Privinvest η οποία κατέχει το 75% των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Αντιπρόεδρος της MIG αναμένεται να τοποθετηθεί ο διευθύνων σύμβουλος της AbuDhabi Mar Ισκαντάρ Σάφα.
Η συνεννόηση των εταιρειών περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

- Η ADM θα καταστεί μέτοχος ή/και επενδυτής μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου στην MIG, ύψους που θα καθορισθεί, το συντομότερο, πρακτικά, δυνατόν. Ταυτόχρονα ο Iskandar Safa, πρόεδρος της ADM, θα εκλεγεί Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της MIG.

- Η MIG θα καταστεί μέτοχος στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε/Σκαραμαγκάς (HSY), ύψους που θα καθορισθεί, αποκτώντας θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της HSY και θα βοηθήσει στη Διοίκηση της εταιρείας.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση ο Ανδρέας Βγενόπουλος, πρόεδρος της MIG, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θεωρούμε τον Όμιλο εταιρειών ABU DHABI MAR/PRIVINVEST GROUP υπό την ηγεσία του κ. Iskandar Safa ως έναν πολύ σημαντικό στρατηγικό επενδυτή για την MIG. Σε ένα περιβάλλον πολλών προκλήσεων ο νέος μας επενδυτής με τους υπάρχοντες μετόχους της MIG θα προσθέσουν σημαντική αξία στις προσπάθειες της MIG να αναζητήσει επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και την Κύπρο».
Πριν μερικές ημέρες πάντως απορρίφθηκε από το Eυρωπαϊκό Δικαστήριο προσφυγή των ΕΝΑΕ κατά του προστίμου της Ε.Ε. που απαγορεύει στα ναυπηγεία να έχουν οποιαδήποτε σχέση με πολιτικές κατασκευές, αλλά και να συμμετέχουν σε προγράμματα με διαγωνιστικές διαδικασίες εντός της ελληνικής επικράτειας.
Δείτε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Διακαστηρίου εδώ.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr