Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια – Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό!


Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, κράτος, κεφάλαιο, ΔΝΤ και ΕΕ λεηλατούν τις ζωές μας καταργώντας τα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, συγκοινωνίες, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό). Ενώ η ανεργία καλπάζει και ερχόμαστε αντιμέτωποι με την φτώχεια και την εξαθλίωση, οι τραπεζίτες, τα αφεντικά και τα τσιράκια τους -οι πολιτικοί διαχειριστές κάθε είδους- στέλνουν σε όλους εμάς να πληρώσουμε τον λογαριασμό για την κρίση και την σήψη του συστήματος τους.


Σαν να μην έφτανε αυτή η βίαιη συρρίκνωση του εισοδήματος μας, ήδη στα χέρια μας έχουν φτάσει οι αυξημένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στους οποίους έχει ενσωματωθεί και το χαράτσι για τα ακίνητα.

Σε αυτές τις συνθήκες ο καθένας από εμάς έρχεται αντιμέτωπος με έναν ξεκάθαρο και ωμό εκβιασμό από την πλευρά του κράτους: ή πληρώνεις το χαράτσι ή διαφορετικά η ΔΕΗ και τα γραφεία των εργολάβων σου κόβουν άμεσα το ηλεκτρικό ρεύμα!

Αναφορικά και μόνο, στο Περιστέρι έχουν εκτελεστεί χιλιάδες εντολές διακοπής ρεύματος, γιατί πλέον δε μπορούμε να πληρώσουμε ούτε καν το λογαριασμό της ΔΕΗ.Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε μια ακόμη βίαιη υποβάθμιση της ζωής μας.Το τελευταίο διάστημα αρκετοί δήμοι σε συνεργασία με νομικούς εμφανίζονται ως αυτόκλητοι σωτήρες και προτείνουν “λύσεις” για να απαντήσουν στο πρόβλημά μας, καλώντας σε νομικές προσφυγές ή πληρωμή του λογαριασμού του ρεύματος στα ΑΤΜ. Πρόκειται για εμπαιγμό, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι η ΔΕΗ θα στείλει εντολή διακοπής στην εργολαβική εταιρία αν δεν πληρωθεί το χαράτσι για τα ακίνητα.

Ούτε μπορούμε και ούτε θέλουμε να πληρώσουμε το χαράτσι. Σπάμε το φόβο, οργανωνόμαστε και αντιστεκόμαστε συλλογικά σε κάθε πολυκατοικία και σε κάθε γειτονιά, για να ακυρώσουμε τον εκβιασμό στην πράξη. Ενάντια στα πολιτικάντικα παιχνίδια των δημάρχων, οργανώνουμε την συλλογική μας αντίσταση, δημιουργώντας ένα κίνημα μαζικής ανυπακοής. Ζωντανό παράδειγμα το κίνημα στους σταθμούς των διοδίων, στα ΜΜΜ, στα νοσοκομεία, που δείχνει τι μπορούμε να καταφέρουμε όλοι μαζί!

Οργανώνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη συλλογική άρνηση πληρωμής ερχόμενοι σε επαφή με τους γείτονές μας και αποφασίζουμε από κοινού να αντισταθούμε και να αποτρέψουμε τη διακοπή του ρεύματος! Σε πρώτη φάση, δεν διακόπτουν το ρεύμα από την κολόνα της ΔΕΗ αλλά από τον μετρητή. Ακόμα και αν διακοπεί επανασυνδέουμε το ρεύμα με τη βοήθεια ενός ηλεκτρολόγου. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας στερήσει ένα κοινωνικό αγαθό που είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση μας! Θέλουμε να συναντηθούμε όλοι μαζί στην Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση για να αποτρέψουμε τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος και για να οργανώσουμε τις διαδικασίες επανασύνδεσής του.

Δίνουμε έναν αγώνα επιβίωσης. Αυτός ο αγώνας μπορεί να κερδηθεί στους δρόμους και στις γειτονιές εάν όλοι μαζί δημιουργήσουμε δομές αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης παίρνοντας τις ζωές μας στα χέρια μας!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας – Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα!

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου

Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, στην πλατεία Δημαρχείου, στις 8 μ.μ.

sineleusiperisteri.blogspot.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Twra kserw entaksei poli dyskolh h katastash stin patrida........OMWS TA IDIA SKATA PANTOU KAI STIN SOUHDIA EAN DEN PLHRWSEIS TO REUMA STO KOBOUN META APO KANENA MHNA!!!
KAI EDW EXOUME POLIKO XEIMWNA.
APO 50 EURW XREOS KAI EPANW SE GRAFOUN STON THRESIA KAI MPOREI NA SOU KATASXOUN TO SPITI!!!
OLOS O KOSMOS EINE ENA APERANTO MPOURDELLO.....
OMWS XMMM H ELLADA PARAEINE!!!!ME TOUS PALIOKLEFTES POLITIKANTHDES POU EXETE....
G Amelethtos (Byzantinos)

Ανώνυμος είπε...

AAAAa KSEXASA, XRONIA POLLA STIS ENOPLES DYNAMEIS MAS.............

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μία αυτοοργάνωση της κοινωνίας και όλα θα πάρουν ομαλά τον δρόμο τους.
Μεγάλη αρχή για αυτήν την αυτοοργάνωση μπορεί να αποτελέσει μία ομαδική άρνηση πληρωμής του επαίσχυντου και αντισυνταγματικού χαρατσιού της ΔΕΗ.
Άκουσα σήμερα ότι η δοτή κυβέρνηση σχεδιάζει δήθεν ελαφρύνσεις.
Λέει ότι θα απαλλάξει αναπήρους άνω του 80%! και θα συμψηφίσει το χαράτσι με στεγαστικά δάνεια…Δηλαδή αυτός που έχει 67% αναπηρία είναι ικανός να ανταπεξέλθει σε αυτό το ΜΟΝΙΜΟ χαράτσι? Αυτό το ζευγάρι που αγόρασε μια Α κατοικία με δάνειο είναι και αυτό ικανό να πληρώσει? Δύο μισθωτοί των 700€ έκαστος είναι ικανοί και αυτοί να πληρώσουν?
Και επίσης με τις δήθεν αυτές “ ελαφρύνσεις” θα αναγκάζει τον κάθε ανήμπορο και φτωχό άνθρωπο τον κάθε απλό μισθωτό, δημόσιο υπάλληλο, αυτοαπασχολούμενο μεροκαματιάρη να πηγαινοέρχεται σε εφορίες, τράπεζες κτλ. για να αποδείξει ότι δεν είναι ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ.
Οι άνθρωποι είναι το λιγότερο ανεκδιήγητοι. Μετά από την πανελλήνια κατακραυγή αρχίζουν να οπισθοχωρούν λίγο λίγο.
ΤΩΡΑ είναι η ώρα να τους πάρουμε φαλλάγγι!
ΤΩΡΑ είναι η ώρα να στείλουμε το χαράτσι τους και αυτούς απο κεί που ήρθαν.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ και μην πληρώσει ΚΑΝΕΙΣ.
Το χαράτσι αυτό και αυτή η κυβέρνηση απλά δεν πρέπει να υφίστανται.Να επισημάνω επίσης σε όσους πηγαίνουν και πληρώνουν το χαράτσι ότι αυτό είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος.
Για πόσο ακόμα νομίζουν ότι θα έχουν χρήματα να το πληρώνουν?
Κόβουν μισθούς, συντάξεις, στεγνώνουν την αγορά γενικότερα. Και αυτή η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει.
Το χαράτσι αυτό είναι ΜΟΝΙΜΟ.
Φερθείτε έξυπνα και αρνηθείτε την επερχόμενη δήμευση της περιουσίας σας.

Ανώνυμος είπε...

το χαρατσι,αυτος ο επιπλεον φορος για το σπιτι που εχτισε ο καθενας μας ειναι τοσο παρανομο και αντισυνταγματικο.τους φορους τους πληρωσα με αιμα οσο το εχτιζα και τα ενσυμα των εργολαβων ειναι χρυσα στο ικα.το εχτισα λοιπον με τοσα βασανα,εβαλα ενα κεραμιδι πανω απο τα κεφαλια των παιδιων μου και τωρα τους καβλωσε να πληρωθει και αλλος φορος.πως με φορολογεις βρε αντιχρηστε για ενα οικημα που δεν μου δινει εισοδημα? δε το νοικιαζω-δεν παιρνω λεφτα απο αυτο,μενω μεσα με την οικογενια μου.αρα πως το φορολογεις?αφου δεν μου αποφερει χρηματα,γιατι μου ζητας να δωσω?αλλα θα μου πεις..ποιος χορτασμενος καταλαβαινει τον νηστικο.ευχομαι να ζω και να δω την μερα που θα δικαστειτε.ο εχθρος του λαου μας δεν ειναι ο σαρκοζι και η μερκελ.ο εχθρος ειστε εσεις.

Ανώνυμος είπε...

Προς G Amelethtos (Byzantinos),21 Νοεμβρίου 2011 5:48 μ.μ.
Στη Σουηδία λογικό είναι αν δεν πληρώσεις το ρεύμα να στο κόβουν,κάτι που γίνεται κι εδώ.
Δωρεάν ηλεκτροδότηση από ΔΕΗ δε νομίζω να υπάρχει κάπου.
Εδώ το θέμα είναι ότι κόβουν το ρεύμα και στην περίπτωση που δεν έχεις ή δε θέλεις να πληρώσεις έναν υπερπαράνομο φόρο.
Τέλος απάντησης.

Γενικά είναι άτοπο να συζητάμε να εξαιρεθούν οι ευπαθείς ομάδες,τη στιγμή που θα έπρεπε να έχει ήδη κριθεί παράνομος και άκυρος
ο φόρος αυτός ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Είναι δηλαδή σα να δεχόμαστε το φόρο,αλλά ε κάνουμε και εξαιρεσούλες άμα λάχει.
Η σοφή φράση 'η εξαίρεση κάνει τον κανόνα',σας λέει κάτι;