Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Τα ΕΛΤΑ τιμούν έξι κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς



Από σήμερα, Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφορούν τη νέα αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων, με τίτλο «Έλληνες Ηθοποιοί». Πρόκειται για πορτρέτα των ηθοποιών: Μαίρη Αρώνη, Ρένα Βλαχοπούλου, Σαπφώ Νοταρά, Θανάσης Βέγγος, Ορέστης Μακρής, Βασίλης Διαμαντόπουλος, που έχει....
φιλοτεχνήσει ο ζωγράφος Κώστας I. Σπυριούνης και προσαρμόσει σε γραμματόσημα η ζωγράφος Ελένη Αποστόλου.
Ηθοποιοί είναι αυτοί οι μοναδικοί καλλιτέχνες που δίνουν σάρκα και οστά στους ήρωες του γραπτού λόγου. Mε την υποκριτική τους ικανότητα καταφέρνουν να αγγίζουν την ψυχή μας και γίνονται η αναπνοή, τα μάτια, το σώμα και το συναίσθημά μας μέσα από τον εκάστοτε ρόλο που υποδύονται, ακόμα κι αν από τα χείλη τους, πολλές φορές, δεν ειπωθεί ούτε μια λέξη! Μπερδεύεται η αλήθεια της ζωής μας στις σκηνές των έργων, αφού με ταλέντο και πάθος μάς μεταφέρουν στο δικό τους κόσμο, μέσα από τις γραμμές του σεναρίου που ξετυλίγεται μπροστά μας.

Μεταμορφώνονται, ερμηνεύουν, επικοινωνούν, προσφέρουν ψυχαγωγία και προβληματισμό, διδάσκουν. Καταθέτουν το καλύτερο κομμάτι της ψυχής τους μέσα στο μικρό ή μεγάλο χρονικό όριο της παράστασης αποδυόμενοι σε έναν διαρκή αγώνα πνευματικής μελέτης και σωματικής άσκησης, μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Πάντα για το κοινό! Γίνονται έτσι μέρος της ζωής μας ακόμα κι όταν φεύγουν απ' αυτήν, για να περάσουν με την τέχνη τους στην αθανασία...

Χαρακτηριστικά της σειράς

Η σειρά αποτελείται από έξι γραμματόσημα διαστάσεων 30Χ38 mm και κυκλοφορούν στις παρακάτω κλάσεις και ποσότητες:

0,01 ευρώ Βασίλης Διαμαντόπουλος 1.500.000

0,05 ευρώ Ρένα Βλαχοπούλου 2.000.000

0,50 ευρώ Ορέστης Μακρής 2.000.000

0,60 ευρώ Θανάσης Βέγγος 500.000

2,47 ευρώ Μαίρη Αρώνη 1.500.000

2,50 ευρώ Σαπφώ Νοταρά 150.000

Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού - 100 38 Αθήνα) και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως.

http://www.dailynews24.gr/

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΡΥΣΟΙ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΥΛΟΦΑΤΣΑ ΤΟΥ...ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΟΤΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΝΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΚΟΜΑ ΜΑΛΑΚΙΕΣ...ΑΝΤΕ ΧΕΣΟΥ ΜΑΛΑΚΑ.