Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Σε μέγγενη ο Α.Σαμαράς - Συνθλίβεται από το "Ναι" σε Παπαδήμο


Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει στη Ν.Δ. ο Α.Σαμαράς αυτή την στιγμή. Πρόβλημα που απειλεί όχι μόνο να τινάξει στον αέρα το κόμμα του την ώρα ήταν πολύ κοντά στην αυτοδυναμία που πλέον αποχαιρετά οριστικά, αλλά και την...
κυβέρνηση συνεργασίας, αφού από την στιγμή που γίνει σαφής η υποχώρηση του κόμματος στις δημοσκοπήσεις είναι θέμα χρόνου η αποχώρησή της από αυτήν.

Το θέμα είναι αν θα τον ακολουθήσουν όλοι: Π.χ. ο Δ.Αβραμόπουλος, νέος υπουργός Εθνκής Άμυνας δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα ήθελε να επιστρέψει σε μία Ν.Δ. που παλινδρομεί...

Την ίδια στιγμή Λ.Παπαδήμος δηλώνει δεξιά κι αριστερά ότι "Έτσι θα κυβερνήσω", δημιουργώντας εκνευρισμό στη Συγγρού, αφού προϋπόθεση για να συμφωνήσει σε "μεταβατική" κυβέρνηση συνεργασίας η Ν.Δ. ήταν να περαιώσει τις εκκρεμότητες μέχρι τον Φεβρουάριο και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές και όχι ... "να κυβερνήσει", όπως θέλουν οι τραπεζίτες.

Οι οποίοι εγχώριοι τραπεζίτες που τον επέβαλαν θέλουν η κυβέρνηση αυτή να μείνει τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο για να ελέγξουν την διαδικασίας επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών τους και μήπως καταφέρουν να αποφύγουν την κρατικοποίησή τους.

Έτσι κατάφεραν αντί να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες να φέρουν τις τράπεζες στην εξουσία!

Μέσα στο κόμμα και η συντριπτική πλειοψηφία της Κ.Ο. διερωτώνται "Πόσο ηγέτης μπορεί να είναι κάποιος ο οποίος στις 7 το βράδυ της Τετάρτης πάει στο προεδρικό για να βγάλει Πετσάλνικο πρωθυπουργό και ο αντίπαλός του, του 5%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης μετά από 15 ώρες του επιβάλει αυτόν που ο Σαμαράς δεν ήθελε, τον Λ.Παπαδήμο;"%

Στα φιλονεοδημοκρατικά blogs & sites (antinews.gr, fimotro.blogspot.com κλπ) το 98% (!) των αναγνωστών αποδοκιμάζουν με εκφράσεις ... καθόλου κολακευτικές τον πρόεδρο του κόμματος, ενώ πλέον έχει μηδενιστεί η επιρροή που είχε σε ουδέτερους κομματικά, αλλά αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους.

Σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας μέσα στα προσεχή 24ωρα, ζητούν πάνω από 50 βουλευτές, κυρίως υποστηρικτές του Α. Σαμαρά.

Στην ίδια στιγμή ιι Βρυξέλλες επανήλθαν στο θέμα των γραπτών δεσμεύσεων των αρχηγών του ΠαΣοΚ και της ΝΔ για τη νέα δανειακή σύμβαση, με την Κομισιόν να διευκρινίζει -μετά την αρχικά ασαφή απάντηση του εκπροσώπου της Ολιβιέ Μπαγί για το θέμα- πως το αίτημα του Eurogroup για την επιστολή «είναι ακόμη σε ισχύ».

«Η προϋπόθεση αυτή [για γραπτές εγγυήσεις] ετέθη από το Eurogroup, και στο μέτρο που αφορά την Κομισιόν, θεωρούμε πως το αίτημα του Eurogroup ισχύει ακόμη» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπή Μπαγί.

Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου στήριξης, ο εκπρόσωπος είχε αναφέρει πως οι Βρυξέλλες αναμένουν «διευκρινίσεις» από τη νέα ελληνική κυβέρνηση ώστε αμέσως μετά να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

«H απόφαση για την έκτη δόση συνδέεται με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να συμφωνήσει στα βασικά στοιχεία του προγράμματος. Μόλις λάβουμε διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές, το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο Eurogroup», είπε ο κ. Μπαγί.

Ο κ. Μπαγί αντικαθιστούσε τον Αμαντέου Αλταφάζ, τον εκπρόσωπο του επιτρόπου Όλι Ρεν.

Έτσι αυτή την στιγμή ο Α.Σαμαράς με δεδομένες τις τεράστιες πιέσεις που έχει από την βάση του κόμματός του, την Κ.Ο. για την στήριξη του Παπαδήμου, αλλά κυρίως γιατί δέχθηκε όλους τους όρους της τρόϊκας και του Παπαδήμου, τον Παπαδήμο να θέλει να ... κυβερνήσει (πρώτη φορά θέλει κάποιος χωρίς να είναι δικτάτορας να θέλει να κυβερνήσει χωρίς να τον έχει ψηφίσει ο λαός) και τις Βρυξέλελς να ζητούν να γίνει δηλωσίας, αλλιώς δεν ξεμπλοκάρουν την 6ης δόση, βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Με το ποσοστό του κόμματός του ήδη να έχει αρχίσει να πιέζεται στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις. "την άνοιξη θα είμαστε περίπου στα ίσα με το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή γύρω στο 20%" πρόεβλεψε παλιός κοινοβουλευτικός μιλώντας στο defencenet.gr...

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

στα τσακιδια ολοι

Ανώνυμος είπε...

O Σαμαράς βρέθηκε εξαναγκασμένος να διαλέξει.Ή με το λαό και το δίκιο του ή με το δίκιο των δανειστών ήτοι του κεφαλαίου και των μεγαλοτραπεζιτών που κάνουν κουμάντο.
Η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη.Στηρίζουμε την νέα τάξη πραγμάτων που δεν αναγνωρίζει κανένα δίκαιο στους λαούς .
Την απάντηση στην επιλογή του θα την έχει από αυτούς που αγνόησε και στάθηκε απέναντι τους και όχι στο πλευρό τους.

ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ είπε...

το καλύτερο που μπορεί να κάνει για το κόμμα αυτό είναι να το διαλύσει και να πάνε στα τσακίδια τους όλοι.Μια ζωή πρόδιδε τους οπαδούς του,ανάλογα με τις ορέξεις και τις βλέψεις των ομάδων που περικλείονται σ' αυτό. Ο λαός του το ψήφιζε κυβέρνηση και το Πασόκ κυβερνούσε.Τώρα εξέλεξε αρχηγό,υποτίθεται πατριώτη και Νυβερνά το Πασόκ και οι Τραπεζίτες.Στον Αγύριστο λοιπόν όλο το σκυλολόϊ που εμφολεύει σε αυτό το κόμμα.
Δυό παραδείγματα Θα σας πώ σαν παλαιός ψηφοφόρος.
Υπό την ηγεσία του Βρικόλακα,χωρίς ποτέ να ερωτηθεί ο ψηφοφόρος,σε κόμμα φιλελευθέρων, μετά επανήλθε σε κεντροδεξιά και πάει λέγοντας.Ο πολύς κύριος Σταϊκούρας, ευεργετηθείς υπό του Καραμανλή,τον κατέδιδε στην πρεσβεία των Η.Π.Α.μαζί με άλλους προδότες. Ο πολύς επίκουρος,έγινε οικονομολόγος. Ο Καραμανλής υπέγραφε συμφωνία με τον Πούτιν και η κόρη του βρικόλακα υπέγραφε αντιπυραυλική ασπίδα σε βάρος της Ρωσίας.Ού να μου χαθείτε πουλημένα τομάρια.Εμπρός όλοι οι νεοδημοκράτες για άλλα κόμματα που θα μας εκφράζουν πλέον.Αρκετά ανεχθήκαμε τις προδοσίες αυτού του εκτρώματος.Τέλος οι Φαύλοι,οι μασόνοι σιωνιστές,οι ανεπάγγελτοι πισογλέντηδες,τα σκαντζοτρίχικα με το ορθωμένο μαλλί,αποτυχημένα δικηγοράκια,οι δημοσιογραφίσκοι της απάτης και οι γιατροί της αρπαχτής,που είχαν και έχουν παραμάγαζα μέσα στα κρατικά νοσοκομεία, πρός άγραν πελατών και αφελών ψηφοφόρων.Φίλε Αντώνη, αποδείχτηκες πολύ λίγος.Μπορεί να είσαι-και δεν αμφιβάλλω γιαυτό-τίμιος,σαν άνθρωπος αλλά δεν κάνεις για πολιτικός. Τόσο καιρό δέν μπόρεσες να εξαποστείλεις όλα αυτά τα καθίκια και να καθαρίσεις την κόπρο του Αυγεία. Κλείστο το μαγαζί,φαλίρισε. Ένας αγανακτισμένος,μετανιωμένος ,κοψοχέρης πρώην νεοδημοκράτης. Τ Ε Λ Ο Σ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΟΣ και από μένα η ΝΔ.
Ένας επίσης με τον 11.05 αγανακτισμένος,μετανιωμένος ,κοψοχέρης πρώην 20 χρόνια νεοδημοκράτης. Τ Ε Λ Ο Σ.

Ανώνυμος είπε...

Aπο ο,τι υποψιαζομαι θα διασπαστει η Ν.Δ. και η δρακαινα, η Ντορετα θα αρπαξει την ευκαιρια να τους μαντρωσει υπο αυτης. Οσα χαζοπροβατα τρωνε κουτοχορτο, θα πανε.
Αντιθετα, θα προτεινα ο Καμμενος να κανει δικο του κομμα. Τωρα ειναι η ευκαιρια, Πανο.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με 1.41,να κάνει κόμμα ο Καμμένος.
Βέβαια έχουν κάνει κόμμα οι απόστρατοι «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ».
Το πρόβλημα είναι ότι τα κόμματα θα υπάρχουν,Ελλάδα θα υπάρχει;
Για να δούμε.
Απ’την άλλη μεριά,ακούγεται ότι την 17/11/11 θα υπάρχει και πτήση με ελικόπτερο.

maria είπε...

11.05 ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ,ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΑΜΕ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ!Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΤΠΝΗΣΑΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ
ΔΕΝ ΝΟΜΙΟΖΩ ΝΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ