Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Γονείς αφήνουν τα παιδιά τους σε ορφανοτροφεία


Οικογένειες σε απελπισία κατακλύζουν την εισαγγελία ανηλίκων στην Αθήνα για να αφήσουν τα παιδιά τους σε κάποιο ίδρυμα μη μπορώντας να τους προσφέρουν τροφή και στέγη. Η κρίση τους έχει οδηγήσει στο απροχώρητο. Οικογενειακές ιστορίες που συγκλονίζουν...

Μεγάλα θύματα της κρίσης είναι τα παιδιά τα οποία βιώνουν με τον πιο άσχημο τρόπο τι σημαίνει φτώχεια και σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Συγκλονιστικό είναι το ρεπορτάζ του 'Έθνους" της Κυριακής, το οποίο αναφέρει πως στην εισαγγελία ανηλίκων γίνεται κάθε μέρα το αδιαχώρητο από γονείς οι οποίοι μη μπορώντας να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα προς το ζειν, ζητούν να τα δώσουν σε κάποιο ίδρυμα μέχρι να ορθοποδήσουν και πάλι.
Οι οικογένειες που ξεπερνούν τα όρια της φτώχειας δυστυχώς ολοένα και αυξάνονται και οι γονείς θέλοντας το καλύτερο για τα παιδιά και μη μπορώντας να τους το προσφέρουν κρίνουν πως δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τα δώσουν σε κάποιο ορφανοτροφείο όπου θα βρουν στέγη και φαγητό.
Από τη πλευρά τους, οι εισαγγελείς κάνουν ό, τι περνά από το χέρι τους για να τους βρουν λύση, να μην αποχωριστούν τα παιδιά τους, να κερδίσουν έστω λίγο χρόνο στη περίπτωση που εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για χρέη.
Που κατάντησαν την Ελλάδα αυτοί οι άχρηστοι που παραμένουν σε θέσεις κλειδιά!!! Δεν νομίζω όμως για αρκετά ακόμα.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Europian...DIKEOSINI...AN8ROPIA...XRISTIANISMOS?????????????????????????????????????????? 2011-2012