Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Τώρα μπορούμε να συγκυβερνηθούμε.


Γράφει ο Δ. Βουλγαρίδης

Αφού έκαναν έναν ολόκληρο λαό χρηματόδουλο και καλοπερασάκια, τώρα τον αναγκάζουν να πουλήσει και τη μάνα του για να τού δώσουν τη δόση του, μήπως και καταφέρει να διατηρήσει το επίπεδο ζωής του. Βέβαια ακόμα κι’ αυτό το χάνει σιγά – σιγά κάθε μέρα μέχρι εξαθλίωσης.....

Αφού κατάφεραν να πείσουν έναν ολόκληρο λαό να επιλέξει να τον κυβερνήσουν οι καταλληλότεροι, δηλαδή αυτοί που μοναδικό ιερό και όσιο είχαν το χρήμα, είναι επόμενο η κυριότερη αξία που αυτοί θεωρούν υπεράνω όλων, να είναι τα φράγκα.

Αφού αλλάξανε τον τρόπος ζωής των Ελλήνων και μεταλλάξανε εντελώς τα ήθη και τις αξίες τους, τώρα θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η κατοχή της πατρίδας του δεν έχει σημασία μπροστά στην απώλεια τής καλοπέρασης του.

Αφού για χρόνια ολόκληρα δηλητηρίαζαν τον λαό πως μοναδικές αξίες είναι τα χοντρά πορτοφόλια τα φιγουρατζίδικα αυτοκίνητα και τα εξοχικά στη Μύκονο, επόμενο είναι να φτάσει η στιγμή που θα δεχθεί πως τα φράγκα είναι πάνω από αρχές και ιδανικά.

Αφού τα ΜΜΕ, χρόνια ολόκληρα, κατηχούσαν το λαό εμφανίζοντας κάθε απατεώνα ως πρότυπο επιτυχίας, κάθε επιδειξιομανή ως πρότυπο ευτυχίας και κάθε πόρνη ως πρότυπο για τη νέα γενιά, τώρα θα πρέπει να δεχθεί ότι καμία σημασία δεν έχει ο εξευτελισμός της πατρίδας του.

Αφού έπεισαν το λαό να κοιτάζει μόνο την πάρτη του, τη στιγμή που οι άλλοι έστηναν πάρτυ με τη χώρα του, φυσικό είναι να μην τον νοιάζει το ξεπούλημα της πατρίδας του.

Αφού τα ενδιαφέροντα του λαού τα εξέφραζαν περιοδικά με απολίτικες απόψεις, χυδαιολογίες, εξυπνακισμούς και θέματα του κώλου, κυριολεκτικά και μεταφορικά, επόμενο είναι η πολιτική να γεμίσει με καλτσοδέτες.

Αφού με αλλεπάλληλες δηλώσεις κατάφεραν να καταρρακώσουν την αξιοπρέπεια, την αυτοπεποίθηση και κάθε αίσθημα αυτοσεβασμού του λαού, κατηγορώντας τον για τεμπέλη, απατεώνα, χαραμοφάη, φυσικό επακόλουθο είναι να δεχθεί τα πάντα ως δίκαιη τιμωρία.

Αφού κατάφεραν να αλλοιώσουν ακόμα και την ιστορία των προγόνων του, επόμενο είναι να μην μπορεί να αντλήσει δύναμη και ιδανικά ούτε από το παρελθόν του.

Αφού ανέχθηκε τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές όλων των κομμάτων, είναι φυσικό να υπάρχει σήμερα έλλειμμα  δημοκρατίας.

Αφού δεν κατάλαβε ότι όλα τα κόμματα ήταν δέσμια των τραπεζιτών, φυσικό είναι στο τέλος αποκάλυπτα να κυβερνήσει τραπεζίτης.

Αφού ο λαός όταν τον κάλεσαν, έστω και προσχηματικά, να αποφασίσει δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να τους πάρει το τιμόνι από τα χέρια, φοβήθηκε και το άφησε σ’ αυτούς που τον έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση. Μετά διαμαρτύρεται όταν οι ποικιλόχρωμες καλτσοδέτες αποφασίζουν γι’ αυτόν.



Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο σημείο να τολμούν οι «ηγέτες» του να του μιλούν ξεδιάντροπα για την επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης χρημάτων. Μάλιστα η μεγάλη ανάγκη τους εξαναγκάζει να κάνουν αυτά που και οι ίδιοι δεν θέλουν. Όμως αυτή ακριβώς την δικαιολογία, έχουν και οι πόρνες.

Ο λαός είναι έτοιμος λοιπόν… Τώρα μπορεί… να πα’ να συγκυβερνηθεί.
Πηγη 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειμαστε καλοπερασακιδες ουτε τεμπεληδες. Αυτοι θελουν να μας φανε και το μεδουλι.
Μας εριξαν εξω τεχνηεντως και τωρα μας ζητανε τα ρεστα λες και εμεις φταιμε.
Δεν προκειται να παμε καλυτερα οσους φορους και να εισπραξουν, το αντιθετο συμβαινει. Καθε μηνα μας κλεβουν περισσοτερο.
Αν δεν τους ανατρεψουμε, το νεο ετος θα ειμαστε στον ασσο.

Ανώνυμος είπε...

δεν ξερω ποσο καλοπερασακιδες ηταν οι υπολοιποι ελληνες αλλα ξερω πολλους που ουτε σπιτια στην μυκονο εχουν ουτε, porsche cayenne εχουν και εδω στην επαρχια κραταμε και καποιες παραδοσεις να λες τα πραγματα οπως ειναι δεν ειμαστε ολοι ιδιοι και δεν ειμαστε ολοι εργαζομενοι του δημοσιου, της οικοδομης και του εργοστασιου ειμαστε οι περισσοτεροι απλα οι του δημοσιου πελατες των πολιτικων πληρωνοντουσαν καλυτερα απο εμας με τις εισφορες μας καλα να παθετε λαμογια τεμπεληδες να σας δω τωρα που θα βρειτε δουλεια υπαλληλοι του γραφειου και του κωλου,ολα αυτα για εσας και τους πουστηδες πολιτικους φιλους σας τα παιρναμε.για να αναλογιστειτε ποσοι απο εσας μπηκαν στο δημοσιο χαρη στον κουμπαρο βουλευτη σας!!!!!

Ανώνυμος είπε...

//Αφού με αλλεπάλληλες δηλώσεις κατάφεραν να καταρρακώσουν την αξιοπρέπεια, την αυτοπεποίθηση και κάθε αίσθημα αυτοσεβασμού του λαού, κατηγορώντας τον για τεμπέλη, απατεώνα, χαραμοφάη, φυσικό επακόλουθο είναι <>.//

Σωστά όλα πλην του παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

//Αφού με αλλεπάλληλες δηλώσεις κατάφεραν να καταρρακώσουν την αξιοπρέπεια, την αυτοπεποίθηση και κάθε αίσθημα αυτοσεβασμού του λαού, κατηγορώντας τον για τεμπέλη, απατεώνα, χαραμοφάη, φυσικό επακόλουθο είναι [--να δεχθεί τα πάντα ως δίκαιη τιμωρία--].//

Σωστά όλα πλην του παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι, είναι σωστό ότι όλοι οι Έλληνες δεν είναι καλοπερασάκηδες.
Αλλά πόσοι είναι αυτοί που τρέμουν και μόνο στην ιδέα της εξόδου από την Ευρώπη μη τυχών και στερηθούν κάποια καταναλωτικά αγαθά;
Σας θυμίζω ότι οι πατεράδες τους και οι παππούδες τους για την πατρίδα τους και τις ιδέες τους περί ελευθερίας πήγαν να πολεμήσουν στην Αλβανία με πραγματικό κίνδυνο να χάσουν ακόμα και τη ζωή τους.
Επίσης είναι σωστό ότι όλοι οι Έλληνες δεν απέκτησαν σπίτια στη Μύκονο και Porsche cayenne. Πόσοι όμως θεωρούσαν τους ιδιοκτήτες τους πρότυπα επιτυχίας και ευτυχίας;
Σας θυμίζω ότι οι πατεράδες τους και οι παππούδες τους ως πρότυπο θεωρούσαν αυτούς που κυκλοφορούσαν με το «κούτελο καθαρό». Μήπως αυτή τη φράση την ακούμε πολύ λιγότερο στις μέρες μας; Μήπως το σημερινό αξιακό μοντέλο - όχι για όλους αλλά για την πλειονότητα των Ελλήνων - έχει μεταφερθεί από το κούτελο στην τσέπη;
Φυσικά να διευκρινίσω ότι όλα αυτά δεν είναι τυχαία, η μετάλλαξη των Ελλήνων είναι αποτέλεσμα μεθοδευμένων ενεργειών σε όλα τα επίπεδα και περιγράφονται αναλυτικότερα στο κείμενο.

Τελειώνοντας αναρωτιέμαι, αν οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η χώρα τους δέχεται επίθεση με στόχο τη λεηλασία της πατρίδας τους και την προσωπική τους εξαθλίωση, αν δεν τους ενδιαφέρει να θυσιάζουν το επίπεδο της καθημερινότητας τους για να την προστατεύσουν, αν τελικά διατηρούν στην συνείδησή τους κάποιες κόκκινες γραμμές, αν δεν αισθάνονται ενοχές ότι έχουν μέρος της ευθύνης, ΓΙΑΤΙ συνωστίζονται στους ταμεία να πληρώσουν τα χαράτσια;

Δ. Βουλγαρίδης