Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ


Μια πρώτη μικρή δικαίωση στον «πολύπλευρο» αγώνα για την κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή, σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ δεν δικαιούται να...

κόψει το ρεύμα σε καταναλωτή που δεν θα πληρώσει το χαράτσι. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού έδωσε σήμερα συνέντευξη τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας υπογράμμισε πως "έστω και ένα νοικοκυριό να μείνει δίχως ρεύμα, εμείς δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι". Όπως διευκρίνισε, ο Συνασπισμός προτίθεται να προσφύγει κατά των σχετικών αποφάσεων τόσο στα ελληνικά όσο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το παράνομο και αντισυνταγματικό, όπως το χαρακτήρισε, μέτρο. Πρόσθεσε ότι ένας νέος συνασπισμός εξουσίας "όχι μόνο δεν θα αναγνωρίσει αντισυνταγματικές πράξεις, επονείδιστες συμβάσεις, κυρίως όμως θα τους καλέσει να λογοδοτήσουν για τις παρανομίες τους".
Προσέφερε την υποστήριξή του στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ που προχώρησαν στην κατάληψη του κτηρίου της μηχανογράφησης και συνελήφθησαν, λέγοντας πως "αγωνίζονταν για να υπερασπιστούν τη συνταγματική νομιμότητα και την ίδια την επιβίωση του ελληνικού λαού".
Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι ο σκοπός για τον οποίο σχηματίσθηκε έχει ήδη ακυρωθεί , καθώς "σήμερα, όποιος ισχυρίζεται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ότι υπάρχει η απόφαση της 26ης Οκτώβρη, μάλλον τον περνάνε για τρελό ή γελάνε μαζί του".
Σχολιάζοντας την επιστολή Σαμαρά, υποστήριξε πως απέδειξε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι: "Της υποταγής και της συναίνεσης σε δανειακές συμβάσεις που δένουν χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό και ο δρόμος της δημοκρατίας και της ανατροπής αυτής της πολιτικής".