Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Πώς στήθηκε έξωθεν η συνωμοσία εξόντωσης της ηγεσίας των Ε.Δ.


Mια συνωμοσία που στήθηκε από κέντρα άνωθεν και έξωθεν της Ελλάδας ήταν το χθεσινό βρώμικο παιχνίδι που παίχθηκε χθες σε βάρος της ασφάλειας  της χώρας από μία κυβέρνηση που πλέον συμπεριφέρεται πλέον ως καθεστώς και όχι ως εκλεγμένη κυβέρνηση.
Η καρατόμησή τους, ουσιαστικά είναι ίδιας έκτασης με την καρατόμηση της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας το καλοκαίρι από τον Ρ.Τ. Ερντογάν που....
άφησε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας χωρίς ικανούς και έμπειρους αξιωματικούς και τα αποτελέσματα φάνηκαν άμεσα στον κουρδικό πόλεμο.  

Τα παραγόμενα αποτελέσματα είναι τόσο όμοια που δημιουργούνται υπόνοιες μήπως κάποιες «αόρατες δυνάμεις», οι ίδιες δυνάμεις που καθορίζουν πολλά μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας φρόντισαν να φέρουν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο ίδιο επίπεδο με τις τουρκικές από πλευράς στελεχικού δυναμικού.
Η αλήθεια είναι ότι η νυν ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων (ειδικά σε Στρατό και Αεροπορία) αποτελούσε "καρφί στο μάτι" τροϊκανών, αλλά και της ίδιας της Γερμανίας.
Αυτή την στιγμή και μέχρι να πέσει η κυβέρνηση-καθεστώς, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα έχει την πλέον άπειρη και ολιγότερη «διακλαδικής αντίληψης» ηγεσία εδώ και δεκαετίες.

Με την επιλογή του Αντιστράτηγου Κωσταράκου Μιχαήλ μέχρι τώρα Διοικητού του του ΓΣΣ/ NDC-GR (Τάξεως 1978) και του Αντιστράτηγου Ζαζιά Κωνσταντίνου Διοικητής του Δ΄’ΣΣ (Τάξεως 1978) ο οποίος ήταν και τελευταίος Αντιστράτηγος στην επετηρίδα αποστρατευτήκαν συνολικά επτά Αντιστράτηγοι.
Αν και τις τελευταίες ημέρες οι φήμες έφεραν το όνομα του Αντιστράτηγου Κωσταράκου για Α/ΓΕΣ (προέρχεται από το ΠΒ) αποτελεί έκπληξη η επιλογή του για Α/ΓΕΕΘΑ. Κατ’ αρχήν δεν έχει διοικήσει μείζονα επιχειρησιακό σχηματισμό , διότι το Γ’ΣΣ/NDC –GR είναι απλά ένα Στρατηγείο που διατίθεται στην δομή δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Σε ότι αφορά στο εθνικό τμήμα, μπορούμε να πούμε ότι περισσότερους άνδρες διοικεί ένας Ταξίαρχος στον Έβρο παρά στο Γ’ΣΣ.

Αλλά πάνω απ’όλα έχει σημασία να δούμε πως μεδοθεύτηκε αυτή η συνωμοσία, γιατί περί συνωμοσίας πρόκειται, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη και την κυβέρνηση: Το πρωί, το defencenet.gr ήταν το μόνο μέσο ενημέρωση οπου κατάλαβε ότι «Κάτι δεν πήγαινε καλά» καθώς ο Μπεγλίτης προχώρησε σε μία πρωτοφανή για δημοκρατική χώρα, δήλωση, η οποία λόγω της χθεσινής επικαιρότητας δεν έγινε αντιληπτή, ούτε καν από τη Ν.Δ. αλλά προετοίμαζε την επιτελική σφαγή. 

Σε μία συνέντευξή του δηλώνει λοιπόν ότι: «Καλώ επίσης τις Ένοπλες Δυνάμεις να μείνουν από την πλευρά τους εκτός της κομματικής και "τυφλής" αντιπαράθεσης»! Ανήκουστο! Με πολύ βρώμικο τρόπο ενέπλεξε τις Ένοπλες Δυνάμεις, «με το έτσι θέλω» σε κάτι που οι Ένοπλες Δυνάμεις, ούτε σκέφτονται, ούτε θέλουν ούτε μπορούν. Είχε πληροφορίες περί του αντιθέτου; Δεν το είπε. Υπήρχαν «σταγονίδια», κατά την ρήση του Ευάγγελου Αβέρωφ; Aν είναι δυνατόν! Και όμως, την έκανε την βρωμιά και λέρωσε τίμιους Έλληνες αξιωματικούς, οι οποίοι υπηρέτησαν την κυβέρνηση, ακριβώς όπως ορίζει το Σύνταγμα, Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς (π.χ. ο Α/ΓΕΕΘΑ Ι.Γιάγκος ή ο Δ.Ελευσινιώτης) σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό απ’ότι επιτάσσει το Σύνταγμα. Ο πρώτος είχε γίνει άτυπος «υφυπουργός Άμυνας» φτάνοντας στο σημείο να επιτίθεται με επίσημες δηλώσεις σε εφημερίδες που έκαναν αντικυβερνητικά σχόλια ή το δεύτερος που ήταν ο μοναδικός που στήριξε την κυβέρνηση στην παραλαβή του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ.Αλλά αυτά ήταν λεπτομέρειες μπροστά στην απόφαση που φαίνεται εκπορεύθηκε από άνωθεν και έξωθεν του υπουργείου, αλλά και της Ελλάδας κέντρα…



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr