Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ... ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ Ε.Δ



Έδυσε ο Ήλιος για τον... Μπεγλίτη 
Ότι και να λένε οι συνεργάτες του ο ήλιος άρχισε να δύει για τον πρώην πολλά υποσχόμενο διπλωμάτη καριέρας και κατά λάθος υπουργό Εθνικής Αμύνης κ.κ Μπεγλίτη ..

Όλα δείχνουν οτι ο άνθρωπος   είναι.... αδύνατο να διαχειριστεί  όχι μεγάλες και εθνικές κρίσεις ,αλλά ούτε μια ομάδα ανθρώπων που απλώς φωνάζει και διαμαρτύρεται για τα αβάσταχτα οικονομικά μέτρα !
Δείχνει δε και κάτι άλλο ,χρησιμοποιήθηκε ο Μπεγλίτης ώς κομματικός για να είναι ο αντ αυτού στο υπουργείο αλλά όταν έμεινε μόνος του, φάνηκε  πόσο λίγος ήταν .
Κάνοντας άστοχες παρεμβάσεις κομματικοποιώντας το υπουργείο και θέλοντας να περάσει την σκληρή γραμμή του πρασινοφρουρού για να δείξει την κομματική νομιμότητα και αφοσίωση πέρασε τη απέναντι όχθη ! 

Νομίζοντας ότι το Υπουργείο είναι απλά παίρνοντας μερικούς υπαλλήλους και χρησιμοποιώντας τον κομματικό μηχανισμό ,συμβουλές ,δημοσιογράφους πίστεψε ότι μπορεί στο υπουργείο των στρατιωτικών να το παίξει ο υπεράνω κραυγάζοντας και εγώ  δεν ξέρω τι !

Οι Στρατιωτικοί είναι μυστήριοι τύποι πειθαρχημένοι και λιγομίλητοι αλλά και αγύριστα κεφάλια μερικές φορές και τώρα πέσαμε σε κάτι τέτοιο ..

Αν νομίζει ο Μπεγλίτης οτι θα κλείσει τις μονάδες μόνο και μόνο για να περάσει το κομματικό συμφέρον δείχνοντας ότι να εγώ  στρίμωξα τους καραβανάδες και να ανέλθει στην κομματική ιεραρχία έχει μαύρα μεσάνυχτα !

Οι Στρατιωτικοί όταν νιώσουν τον κίνδυνο γίνονται άλλοι άνθρωποι και οι απειλές που σκόπιμα διαρρέονται από το περιβάλλον για καρατόμηση του Φράγκου Φραγκούλη Αρχηγού ΓΕΣ, μόνο κακό κάνουν και αν  νομίζει ότι θα βρει άλλους να τον προσκυνήσουν ,μάλλον δεν έχει καταλάβει τους Στρατιωτικούς...

Ο Φραγκούλης είναι πάνω από όλα Αξιωματικός  και στο τέλος της καριέρας του  δεν πρόκειται  να δεχθεί να κλείσουν μονάδες όπου δεν θα μπορεί πλέον να διαχειριστεί μια κρίση σε καιρό πολέμου ! όπως :
Στρατός Ξηράς
Καταργούνται 1η Στρατιά, Α' και Β Σώματα Στρατού, 4η - 5η - 8η Μεραρχίες Πεζικού, 20 Τεθωρακισμένη Μεραρχία, Μεραρχία Υποστήριξης, 15η Ταξιαρχία, 1η - 2η - 3η - 4η Ταξιαρχίες Υποστήριξης
Σ΄ αυτά τα σχέδια έχει εκφράσει την αντίθεσή του το ΓΕΣ ,ο Αρχηγός του οποίου αποτελεί μάλλον κόκκινο πανί για το υπουργικό περιβάλλον. 

Υπάρχει εισήγηση!! απο ποιούς άραγε ;  Για το πολεμικό ναυτικό και την Αεροπορία ως ακολούθως :

Πολεμική Αεροπορία
Κατάργηση της Διεύθυνσης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, των 110 - 113 Πτερύγων Μάχης, της 129 Πτέρυγας Υποστήριξης, των 132 - 134 - 138 Σμηναρχιών Μάχης
Πολεμικό Ναυτικό
Κατάργηση της Διεύθυνσης Ναυτικής Εκπαίδευσης, κατάργηση της Διοίκησης Φρεγατών και ταυτόχρονα, μείωση φρεγατών, μετασχηματισμός των Ναυτικών Διοικήσεων Βορείου Ελλάδος και Ιονίου σε Ναυτικούς Σταθμούς και μείωση των λοιπών Ναυτικών Σταθμών


Δεν αποκλείεται η απροθυμία του Αρχηγού ΓΕΣ να συμφωνήσει απολύτως με τη νέα δομή δυνάμεων να αποτελέσει την αφορμή που αναζητά εδώ και καιρό ο ΥΕΘΑ για να προχωρήσει σε κρίσεις Αρχηγών. 

Αλλά να ευχόμαστε να μην το δούμε αυτό εν μέσω μιας κρίσης και να φτάσουμε να ζήσουμε την κρίση με έναν υπουργό που τα χάνει τόσο εύκολα  και κάνει λες και δεν το παίζουν τα άλλα τα παιδάκια ! Τότε ο Θεός να βάλει το χέρι του και εμείς το μυαλόμας και το σώμα μας για να υπάρχει και η
επόμενη μέρα για να είμαστε εδώ και να συζητάμε ακόμη για ...Χρεοκοπία
Βετεράνος ! 


Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/10/blog-post_31.html#ixzz1cz2BD3vr