Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

"Τέλος εποχής" για τον Πούτιν;


Πτώση της δημοτικότητας του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, καταδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το κυβερνών κόμμα θα συγκεντρώσει πολύ μικρότερη πλειοψηφία στη ρωσική Δούμα στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου.


Συγκεκριμένα, η ρωσική εταιρία ....δημοσκοπήσεων Levada-Center προβλέπει ότι στις βουλευτικές εκλογές το κυβερνών κόμμα του Πούτιν θα εξασφαλίσει 252 έδρες στο ρωσικό κοινοβούλιο των 450 εδρών - από 315 που κατέχει σήμερα - χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζει την απαραίτητη πλειοψηφία των δύο τρίτων.

Η εταιρία προβλέπει επίσης ότι τη δεύτερη θέση θα καταλάβει το Κομμουνιστικό Κόμμα με περίπου 94 έδρες, ακολουθούμενο από το εθνικιστικό κόμμα LDPR με 57 έδρες και το κόμμα Δίκαιη Ρωσία με 44 έδρες.

Ενόψει και των προεδρικών εκλογών, που ακολουθούν στις 4 Μαρτίου 2012, ο Πούτιν προειδοποιεί: "Η ήττα της Ενωμένης Ρωσίας στις κάλπεις θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε οικονομική κρίση όπως εκείνη των φίλων μας στην Ευρώπη".

Ο ρώσος πρωθυπουργός είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών και θα επιστρέψει στο Κρεμλίνο για άλλη μια εξαετή θητεία. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό υπάρχουν ενδείξεις ότι η δημοτικότητά του δέχεται "πλήγματα".

Χαρακτηριστικό ήταν το περιστατικό που σημειώθηκε σε έναν αγώνα μποξ, κατά τον οποίο αποδοκιμάστηκε έντονα από τους θεατές.Δείτε το βίντεο
http://www.nooz.gr/world/stis-4-martiou-2012-oi-ekloges-sti-rosia 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

an o poutin den vgei kai h rwsia antimetopisei oikonomia provlimata, tha ths kakomiras sthn mesogio gt tha mpoun kai oi rwssoi gia kana komati ap tin pita

Ανώνυμος είπε...

Μη λέτε μαλακίες.

Ανώνυμος είπε...

Με αυτό το post πραγματικά γέλασα !

Ανώνυμος είπε...

ο πουτιν δεν φευγει οση προπαγανδα,για δηθεν δημοσκοπησεις που τον δειχνουν να πεφτει,και αν γινουν...!!!