Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΥΠΕΞ: Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ τα τετελεσμένα της τουρκικής κατοχής


Δεν αποδεχόμαστε τα τετελεσμένα της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο"Η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής", υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, με αφορμή τη συμπλήρωση, αύριο, 28 χρόνων από την ανακήρυξη του...
ψευδοκράτους στο κατεχόμενο από τον τουρκικό στρατό τμήμα της Κύπρου.

"Κοινός μας στόχος παραμένει η επίτευξη συμπεφωνημένης λύσης, επί τη βάσει των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης", αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται πως για τον σκοπό αυτό "θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες του Προέδρου Χριστόφια, στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας του ΟΗΕ".

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στην ρητή καταδίκη από το Συμβούλιο της Ασφαλείας του ΟΗΕ της νομικά άκυρης απόφασης και επισημαίνεται επίσης ότι "μέχρι σήμερα, η Τουρκία, δυστυχώς, εξακολουθεί να περιφρονεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό και να προκαλεί με νέες αποσχιστικές και παράνομες ενέργειες, όπως η πρόσφατη λεγόμενη "συμφωνία οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας" με το ψευδοκράτος".
 http://www.ethnos.gr/



Λευκωσία: Σε όλες τις κατεχόμενες πόλεις θα πραγματοποιηθούν τελετές και εκδηλώσεις στο πλαίσιο των εορτασμών της 28ης επετείου ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκιουνές», οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα 14 Νοεμβρίου και ώρα 12:00, με ομιλία του Ντερβίς Ερογλου στον παράνομο Μπαϊράκ. Την ίδια ώρα θα γίνει ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν αύριο, 15 Νοεμβρίου με στρατιωτική παρέλαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στη λεωφόρο Φαζίλ Κουτσιούκ στην κατεχόμενη Λευκωσία. Ενα τουρκικό μαχητικό F-16 θα πραγματοποιήσει πτήση επίδειξης κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Στις 11 το πρωί το F-16 θα πραγματοποιήσει πτήση πάνω από το μνημείο του Τζενγκίζ Τοπέλ στο Καραβοστάσι, ενώ στις 15:30 θα πραγματοποιήσει πτήση πάνω από το μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ στην κατεχόμενη Κερύνεια. Στα κατεχόμενα θα βρίσκονται στις 14-15 Νοεμβρίου η φρεγάτα «Gemlik» (στο κατεχόμενο λιμάνι Κερύνειας), το υποβρύχιο «Saldiray» (λιμάνι Κερύνειας) και η κορβέτα «Gaziantep» (κλειστό λιμάνι Αμμοχώστου) του πολεμικού ναυτικού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, τα οποία το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, θα διεξαχθούν επίσης διάφοροι ποδοσφαιρικοί αγώνες καθώς και αγώνες ταχύτητας κλασικού αυτοκινήτου, θα γίνουν θεατρικές παραστάσεις και θα δοθούν κονσέρτα και δεξιώσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 http://www.philenews.com

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"ΥΠΕΞ: Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ τα τετελεσμένα της τουρκικής κατοχής"

Σοβαρά? ή μόνο τα λέμε αυτά για να κάνουμε εντύπωση και δουλίτσες?

Ωραία! Να δούμε αγάλματα λοιπόν επιτέλους, παρουσιάσεις μετάλλίων και θεσμοθέτηση Εθνικής γιορτής για το 74'.

Να πάρουν οι πραγματικοί ήρωες την αναγνώριση που αξίζουν, πάγια χρηματική βοήθεια και να μπούν στην Εθνική διδασκόμενη Ιστορία,
και όχι τις πολυπολιτισμικές αηδίες που πάτε να σερβίρετε ανεπιτυχώς.. ευτυχώς .... :)

Αυτά ξεχάστε τα !!

Παίξατε και χάσατε οι αντιγνωμούντες γιατί πήγατε ενάντια στην μητέρα φύση ..........

Μέγα λογικό σφάλμα ......