Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΘ: ''ΕΧΟΥΜΕ ΠΗΞΕΙ ΣΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ''


Την αντίθεσή τους σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της Λέσχης Φοιτητών εκφράζουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ, τονίζοντας πως ηποιότητα του φαγητού έχει υποβαθμιστεί. Καλούν όλους...
τους φοιτητές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας…

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει...
ότι η λέσχη του ΑΠΘ υποβαθμίζεται συνεχώς και έχουν γίνει πολλές προσπάθειες (και από την πρυτανεία) να μπουν όροι και προϋποθέσεις για το ποιος δικαιούται να τρώει δωρεάν. Με το πρόσχημα της υποχρηματοδότησης έχει υποβαθμιστεί σημαντικά η ποιότητα του φαγητού (έχουμε πήξει στα μακαρόνια!). Ποτέ δε λειτουργούν συγχρόνως η Άνω και η Κάτω Λέσχη, ενώ έχουν αλλάξει πόστα σε πολλούς υπαλλήλους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ουρές στις «διανομές».

Από πέρσι μάλιστα έχουν αρχίσει, κατά καιρούς να βάζουν υπάλληλους του πανεπιστημίου να ζητάνε πάσο στην είσοδο (μην ξεχνάμε ότι πάσο δεν δικαιούνται οι φοιτητές που έχουν περάσει τα ν+2 έτη). Δεν έχουν δώσει ακόμη το επίδομα σίτισης της χρονιάς 2010-11 και απ’ ότι φαίνεται δε θα δοθεί ούτε το φετινό», αναφέρουν στο κείμενο κάλεσμά τους οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Τονίζουν πως «είναι ξεκάθαρο ότι έχουν βάλει κατεύθυνση για την ιδιωτικοποίηση/πώλησή της λέσχης που θα φαίνεται σαν την πιο «αγγελική» λύση για να λειτουργήσει καλά. Για μας είναι ξεκάθαρο», επισημαίνουν οι φοιτητές, «η δωρεάν σίτιση είναι κατάκτηση του φοιτητικού κινήματος και είναι δικαίωμα του κάθε φοιτητή. Σαν τέτοιο πρέπει να το υπερασπιστούμε! Ειδικά σε αυτήν την περίοδο που η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν επιβάλλει τέτοιες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις των γονιών μας, που το κόστος της φοιτητικής ζωής έχει εκτιναχθεί τόσο, που δεν είναι λίγοι αυτοί που γυρίζουν στις πόλεις τους και έρχονται μόνο για να δώσουν μαθήματα.

Μάλιστα το ζήτημα της πείνας έχει εξαπλωθεί σε πολλά κομμάτια του λαού και δεν είναι τυχαία τα περιστατικά μαθητών που λιποθυμούν στο μάθημα από την ασιτία. Η κατάργηση της δωρεάν σίτισης είναι στα πλαίσια του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια που καταργεί τα τελευταία ψήγματα της δωρεάν παιδείας και των παροχών(στέγαση, βιβλία, μετακινήσεις)».
Οι φοιτητές ζητούν δωρεάν σίτιση για κάθε φοιτητή χωρίς όρους ή προϋποθέσεις. Να υπερασπιστούμε τον κοινωνικό χαρακτήρα της
λέσχης.

Επίσης σκοπεύουν να σταθούν δίπλα στους εργαζόμενούς της Λέσχης «που παλεύουν για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, και πάλεψαν μαζί με τους φοιτητές για να μην κλείσει. Να μην απολυθεί κανένας τους».

Επιπλέον, οι φοιτητές ζητούν αναβάθμιση της ποιότητας του φαγητού και να δοθεί άμεσα το επίδομα σίτισης της προηγούμενης χρονιάς.

Στο πλαίσιο αυτοί καλούν κάθε συλλογικότητα, σχήμα, πρωτοβουλία, φοιτητή για να δράσουν ενάντια στην υποβάθμιση της λέσχης και να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση.

Την ερχόμενη Πέμπτη στις 17.00 καλούν σε συγκέντρωση στο τρίγωνο του Πολυτεχνείου, για να συζητήσουν και να συντάξουν κείμενο για τη Λέσχη, ενώ την Παρασκευή στις 12.00 θα πραγματοποιήσουν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Δ.Σ. της Λέσχης.
πηγή



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΤΙΠΟΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ.
ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΙ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΟΤΙ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΜΑΥΡΟΙ, ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΦΑΪ, ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΣΙΧΑΙΝΟΝΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

τι μακαρονια ρε παιδια.εγω ειμαι φοιτητης εξωτερικου κ βρεθηκα μια φορα στην λεσχη οπου εφαγα και εγω δωρεαν.απιστευτο δεν ειναι?απο μεταναστες μεχρι και εργαζομενους ειδα μεσα να τρωνε και οσο θελει ο καθενας.δλδ μπορει να φας μεχρι κ 5 μεριδεσ συν σαλατες συν τυρια συν ψωμια..και εντελως δωρεαν..αφτα δεν γινονται πυθενα.και παραπονιοθνται κιολας..ελεος

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΑΝ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

τι να σας πω εσας που σχολιαζεται(3:32,4:23,4:59) ειστε ζωα ρε μαλακες και λεγεστε και Ελληνες βρε δεν πατε να γαμηθητε μονο την παρτη σας κοιτατε δεν εχω ουτε ορεξη να συζητησω μαζι σας μονο να σας βρισω μπορω αντε γεια