Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Παραιτείται σε λίγο - Πάμε για υπηρεσιακή κυβέρνηση και εκλογές


(Ανανέωση 11.45): Γιώργος Παπανδρέου, τέλος οριστικά από πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά το ερώτημα είναι τι μένει πίσω και στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ. Μάλλον δεν θα παραιτηθεί μέσα στο υπουργικό συμβούλιο αλλά μετά πριν την σύγκληση της Κ.Ο. ή κατά την διάρκειά της.
Οι υπουργοί σπεύδουν στο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Μεταξύ αυτών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδης. Είναι ερώτημα πόσους θα καταφέρει να....
συγκεντρώσει γύρω του ο Ε.Βενιζέλος.
Πολύ σύντομο θα είναι το υπουργικό συμβούλιο που θα συγκληθεί στις 12.00 υπό την Προεδρία του πρωθυπουργού. Ο κ.Παπανδρέου θα ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες τις παραιτήσεις των υπουργών του και στην συνέχεια η Κ.Ο. θα κληθεί να εκλέξει νέο πρωθυπουργό.
Προηγήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου - ο λεγόμενος πρωινός καφές - όπου λήφθηκαν όλες οι αποφάσεις. Απουσίαζαν ο Χρήστος Πρωτόπαππας και ο Ηλίας Μόσιαλος.
Υπάρχει επίσης και άλλο σενάριο το οποίο λέει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος συζητά με κορυφαίους υπουργούς αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση για κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
“Τα ψέμματα τέλειωσαν” είπε νωρίτερα στους δημοσιογράφους η Β. Παπανδρέου και λίγο μετά βγάζοντας εκτός κάδρου τον Γ. Παπανδρέου ζήτησε κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Ακολούθησε μισή ώρα αργότερα η δήλωση του κ. Λιντζέρη που χαρακτήρισε υπόλογους τους εμπνευστές του δημοψηφίσματος, μίλησε για έλλειμμα διακυβέρνησης και πρόσθεσε αμέσως μετά πως πλέον ο κ. Παπανδρέου αποτελεί παρελθόν.
Από τη στιγμή της ανακοίνωσης του Ε. Βενιζέλου πως είναι αντίθετος στο δημοψήφισμα-εκβιασμό και ουσιαστικά άδειαζε τον Γ. Παπανδρέου ακολούθησαν σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι υπουργοί που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έλεγαν όχι στο δημοψήφισμα ζητώντας τη σύγκληση των οργάνων δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς την έξοδο στο Γ. Παπανδρέου.
Όλα τα ενδεχόμενα΄"παίζουν". Όπως: Ο Γιώργος Παπανδρέου να παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η ΚΟ να εκλέξει πρωθυπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος να ζητήσει από τα κόμματα, πρώτον, να ψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση, και, δεύτερον, να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Με αυτό το κεκτημένο να ζητήσει από τους εταίρους μας να μας καταβάλουν κανονικά στις 15 Νοεμβρίου την έκτη δόση.


Οι εκλογές θα γίνουν είτε άμεσα, είτε σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανάλογα με την απάντηση της Ένωσης. Ήδη ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προετοιμάσει το έδαφος στο Βόλγαγκ Σόιμπλε. Ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος.


Αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αποδεχθεί το σενάριο που του προτείνεται, τότε είναι πολύ πιθανό να συνεχιστούν οι ανεξαρτητοποιήσεις, η κυβέρνηση να πέσει εντός της ημέρας και το ΠΑΣΟΚ να διασπαστεί
πηγή

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βρε χοντροβουβαλε εσυ θα μας σωσεις;;;;;αι σιχτιρ ολοι οχι στην νεα κυβερνηση ο θεος μαζι μας