Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Αμετακίνητος ο πρωθυπουργός για το δημοψήφισμα - Το μήνυμα από την ομιλία του: Ρίξτε με εάν το θέλετε


- Γ. Παπανδρέου: Έκανε λόγο για τραπεζικά συμφέροντα που μάχονται την κυβέρνηση
- Ανοικτή διαφοροποίηση Βενιζέλου - Λοβέρδου
- Ανεξάρτητη η Αποστολάκη - Β.Παπανδρέου, Εύα Καϊλή, Χ. Κεφαλίδου, Τ. Αντωνίου και Κ. Μπατζελή ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και λένε όχι στο δημοψήφισμα
- ΟΛΑ τα σενάρια για τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις
- Αναμένεται νέα παρέμβαση των τριών (Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση)
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ηρεμία πριν την καταιγίδα ή μια ιδιότυπη εκεχειρία; Λίγο πριν την έναρξη του πιο κρίσιμου υπουργικού συμβουλίου αυτής της κυβέρνησης όλα έχουν κοπάσει. Στάση αναμονής ενόψει του ταξιδιού Παπανδρέου αύριο στις Κάννες;


Πάντως, ο κ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει σε όλα όσα ανακοίνωσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, δηλαδή ψήφο εμπιστοσύνης και δημοψήφισμα, αφήνοντας να εννοηθεί προς τους πάντες στο εσωτερικό πως "εάν τολμάτε ρίξτε με".

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργικό Συμβούλιο, ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο σχεδιασμός και ο οδικός χάρτης που ανακοίνωσε χθες, μιλώντας στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι όλα θα κριθούν την Παρασκευή.

Φυσικά, ο κ. Παπανδρέου απέδωσε όλες αυτές τις εξελίξεις σε τραπεζικά συμφέροντα τα οποία μάχονται την κυβέρνηση λόγω της απόφασης για κούρεμα 50% των ελληνικών ομολόγων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το σύστημα θα αντιδράσει λυσσαλέα.

Πάντως, προς το παρόν το λόγο έχει λάβει οι υπουργοί, Χρυσοχοΐδης. Ρέππας, Μπεγλίτης και Παπουτσής οι οποίοι στηρίζουν τις αποφάσεις του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα.

Ενδιαφέρον είναι να δούμε ποιός θα αντιδράσει, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις όπου όχι με την μορφή δήλωσης αλλά διαρροής είναι η διαφοροποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου από την απόφαση του πρωθυπουργού να πάει σε δημοψήφισμα. Οπως και η επιστολή της βουλευτού Δράμας Χαράς Κεφαλίδου η οποία λέει όχι στο δημοψήφισμα και ναι σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Στο ίδιο μήκος κύματος και η βουλευτής Τόνια Αντωνίου, η οποία τάχθηκε κατά του δημοψηφίσματος και δήλωσε πως η μοναδική λύση είναι η κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, ενώ λίγο αργότερα και η κα Μπατζελή δήλωσε κατά του δημοψηφίσματος και υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Είχε προηγηθεί πάλι μέσω κύκλων η διαφοροποίηση Βενιζέλου, αλλά και η ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη και τα αιτήματα της Βάσως Παπανδρέου και της Εύας Καϊλή να προχωρήσει ο πρωθυπουργός στην δημιουργία κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης.
newsit

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ...... τελικα..... οι τωρα πεφτουνε οι μασκες των πσευτο-αγανακτησμενων...ή.... ολοι τους ειναι κοντοφθαλμοι..... ναι στο δημοψηφησμα !!!!

μπουκάλι.... είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΊΝΗΣΗ ΜΑΤ ΤΟ ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ....
Το δημοψήφισμα δεν συμφέρει κανέναν μας! (όλους εμάς που σκεφτόμαστε, δεν πληροφορούμαστε απο την τηλεόραση, έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, μπορούμε και ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ακόμη, κ.λπ.).
Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί πραγματικα;;; ΤΙ;; Νομίζετε πως ο μέσος άνθρωπος θα αντέξει να ψηφίσει το επαναστατικό ΟΧΙ στην 6 δόση;
Το δημοψήφισμα έρχεται αμέσως μετά απο το κούρεμα που ο προθυπουργός μας με νύχια και με δόντια κατάφερε να πετύχει... (ειρωνεύομαι φυσικά, ήταν συμφωνημένο προ πολλού). Πως νομίζετε ότι φαντάζει αυτό στο μέσο Έλληνα; Προφανώς είναι μια μεγάλη επιτυχία του ΠΑΣΟΚ! Το διάστημα που θα ακολουθήσει μέχρι το δημοψήφισμα θα γίνει τόση προπαγάνδα από εφημερίδες και κανάλια διεθνούς αλλά και πανελλαδικής εμβέλιας που το αποτέλεσμα θα είναι ένα τεράστιο ΝΑΙ! Θα αντέξει ο μέσος Έλληνας να του λένε πως αν δεν πάρει την 6η δόση δεν θα πληρωθεί, δεν θα πάρει ΕΦΑΠΑΞ, δεν θα έχει περίθαλψη, δεν θα πάρει σύνταξη; Θα αντέξει να τα ακούει καθημερινά για έξοδο από το ευρώ και τις "δραματικές" συνέπειες αυτού;; Θα τα αντέξει όλα αυτά καθημερινά και στο τέλος θα ψηφίσει ΟΧΙ; Ας μην κοροϊδευόμαστε... ακόμη και αυτό είναι μελετημένο... Δυστυχώς έχει πολλά να κάνει ακόμα ο Γιωργάκης μας και δεν νομίζω πως θα τελειώσει έτσι. Δυστυχώς νομίζω πως αν καταλήξουμε σε κάλπες το αποτέλεσμα θα είναι έστω και οριακά με το μέρος του σχεδίου του και θα έχει όλο τον θάρος να συνεχίσει....
Μακάρι να κάνω λάθος μακάρι να ενημερώσουμε τον κόσμο μέχρι τότε περισσότερο από την σάπια τηλεόραση!
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΟΜΠΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟ ΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.ΜΠΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ sites με πολυ κοσμο και καλεστε τον κοσμο να βρισκεται στο συνταγμα την παρασκευη το βραδυ.

Ανώνυμος είπε...

Kάτι μου βρωμάει στην όλη υπόθεση. Πολύ φοβάμαι πως ετοιμάζουν κάτι πολύ μεγάλο και πολύ κακό για την Ελλαδίτσα μας.

Ανώνυμος είπε...

Καλα τωρα το ειδες για παγενε λιγο πισω,ξηλωμα αρχηγων και αξιωματικων στρατευματος,διαλυση ΕΑΒ,διαλυση στρατου,διαλυση ακτοπλοιας,αφημενα τα νησια στην τυχη τους,προτεκτορατο μεγαλε και μοιρασμα της πιττας,το βιντεο το 2005 με την ορκωμοσια του τσολιαλβανου παπουλια μετην ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ - [ΜΠΕΝ]ΑΚΗ το θυμασε νομιζω

Ανώνυμος είπε...

EINAI EYKAIΡΙΑ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ, ΠΕΦΤΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΠΕΦΤΕΙ Η ΟΝΕ, ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ ΝΤΟΜΙΝΟ. ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ , ΓΥΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΑΞΙΕΣ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΘΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΧΛΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ GADGETS ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Ν ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ, ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΟΥΝΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΑΠ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ. ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕTaNAΣΤΕΣ, ΑΦΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ, ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ, ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΣ.
ΘΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ.
ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Ή ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ!!!
ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΕΥΤΙΚΟ, ΤΟΝ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΑΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ. ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΗΣ Ν.Τ.Π. ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ DNA ΜΑΣ "ΦΩΝΑΖΕΙ" ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ. ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ. ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ, ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ. ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ,
-ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΜΠΟΥΣ (ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ) ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΡΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ, ΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΚΙΑ ΑΔΙΑΜΑΡΤΗΡΗΤΑ.
-ΟΧΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ.
ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ . ΑΣ ΤΗΝ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ. Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ!!
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΓΕΡΘΗΤΙ!

Ανώνυμος είπε...

Έλληνες ξυπνάτε,
το πυροτέχνημα του δημοψηφίσματος έσκασε με σκοπό να ανακληθεί (άυριο ή παρασκευή πρίν τον ψήφο εμπιστοσύνης) υπό τον όρο ψηφισης προυπολογισμού και μέτρων, έτσι ώστε μετά να γίνουν εκλογές, να βγει ο κ. Σαμαράς και να μας πεί ότι το Κράτος έχει συνέχεια, ότι το Κράτος θα τιμήσει την υπογραφή του και μετά θα αρχίσει το μεγάλο πανηγύρι (εκποίηση δημόσιας περιουσίας).
Ωστόσο, ο κυρίαρχος λαός θά έχει εκτονωθεί με τις εκλογές και θα φάει το πακέτο της ύφεσης της φτώχειας και άρα της προδοσίας
το τυράκι το βλέπετε... την φάκα δεν την βλέπετε....?