Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Στην Κύπρο αύριο ο Έλληνας ΥΠΕΞ με τις ευχές της Τουρκίας


Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει από αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, ενώ νωρίτερα σήμερα σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου ο Έλληνας ΥΠΕΞ δέχθηκε ευχές για καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα από τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.


Κατά την άφιξή του και την παραμονή του στην Κύπρο ο Σταύρος Δήμας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια, ενώ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γ. Ομήρου, την Υπουργό Εξωτερικών Ερ. Μαρκουλλή καθώς και με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Επίσης σύμφωνα με το πρόγραμμα του Έλληνα ΥΠΕΞ, θα υπάρξει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο, αλλά και κατάθεση στεφάνων στα Φυλακισμένα Μνήματα και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Νωρίτερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο υπουργός Σταύρος Δήμας δέχθηκε ευχές για καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα από τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά μαζί του.

Κατά τη συνομιλία τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο υπουργοί συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας και εξέφρασαν κοινή βούληση για συνέχιση των σχετικών προσπαθειών με την κατάλληλη προετοιμασία. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν επίσης να συναντηθούν το πρόσεχες διάστημα, με την ευκαιρία των υπουργικών συνόδων του ΝΑΤΟ και του ΟΑΣΕ.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ Κ.ΞΕΣΑΜΑΡΣΩΤΕ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;