Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

"Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;"


Μετά από την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας "εθνοσωτήριας" κυβέρνησης, οι ελπίδες που έντεχνα είχαν καλλιεργήσει τα φερέφωνα στα media κατέρρευσαν. Βλέπετε, κόντευαν να μας πείσουν ότι "με τον Παπαδήμο αλλάζουμε σελίδα", "ίσως τώρα να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο", "ας στηρίξουμε όλοι μαζί τη νέα αυτή προσπάθεια", κτλ.

Μόνο που η "νέα" κυβέρνηση του Παπαδήμο βρωμάει ναφθαλίνη, αν όχι φασισμό.



Οι ίδιοι άνθρωποι που ως τώρα κυβερνούσαν έμειναν σε γενικές γραμμές στη θέση τους (απλά άλλαξαν την "κεφαλή" της κυβέρνησης, το Γιωργάκη, μιας και ως "πρόσωπο" έκανε τον κύκλο του, απορροφώντας πολύ μεγάλο μέρος της λαικής οργής, και τώρα ήταν η ώρα να φέρουν έναν "αγνό" αντικαταστάτη, για να συνεχίσει όμως το ίδιο ακριβώς έργο του Παπανδρέου).

Για τους Νεοδημοκράτες, που επίσης μπήκαν στην κυβένρηση, τι να πει κανείς, οι άνθρωποι είναι πολιτικάντηδες τρίτης διαλογής (και αν), λαμόγια, καθάρματα, και "κάνουν και τους δύσκολους" μάλιστα, ώστε να φανεί ότι τάχα δε μετέχουν στην νέα αυτή κυβέρνηση, προκειμένου η ΝΔ να διατηρήσει τη θέση και τα προνόμια της "αξιωματικής αντιπολίτευσης". Έτσι, αντί να γίνει το ΚΚΕ "αξιωματική αντιπολίτευση", θα έχουμε την "πρωτοτυπία" ο ρόλος αυτό να κατέχεται από ένα κόμμα που συμμετέχει και στην κυβέρνηση. Έτσι, το κυβερνητικό αυτό σχήμα θα ελέγχει ΑΜΕΣΑ και την αξιωματική "αντιπολίτευση" του!

Το "κλου" της υπόθεσης βέβαια είναι ότι πλέον "κυβερνοποιείται" και το ΛΑΟΣ, δείχνοντας ξεκάθαρα την κατεύθυνση που βαδίζει η άρχουσα τάξη, ώστε πλέον ακόμα και ο πιο αφελής να βλέπει που πάμε.

Το χειρότερο βέβαια είναι ότι όλοι βλέπουν το που πάμε, άλλα δεν έχουν όλοι καταλάβει τις συνέπειες αυτής της πορείας. Αντίθετα, υπάρχουν πολλοί που επικροτούν το ΛΑΟΣ ως "σοβαρό συνομιλητή", "υπεύθυνη δύναμη", κτλ. (ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί ψήφιζαν μέχρι και το ΓΑΠ που τους έλεγε ότι "λεφτά υπάρχουν").

Διαπιστώνω ότι πολλοί καταγγέλλουν σήμερα πχ το Βορίδη επειδή κάποτε κυκλοφορούσε με φασιστικές συμμορίες κρατώντας τσεκούρια (πχ εδώ link από τον "Πιτσιρίκο", όπου υπάρχει και μια σχετική φωτογραφία από το παρελθόν του Βορίδη). Αυτές είναι καταγγελίες είναι καλές, είναι απαραίτητες (για να ξέρουμε και με τι φασισταριά έχουμε να κάνουμε), αλά από την άλλη δεναρκούν:

Κι αυτό γιατί ο Βορίδης, αλλά και το ΛΑΟΣ γενικότερα, δε βασίζονται σε αυτά πλέον. Όλοι αυτοί καλλιεργούν, με τη βοήθεια φυσικά και των καθεστωτικών media, το προφίλ ενός "σοβαρού κόμματος", που λειτουργεί βέβαια ως "λαγός" για την άρχουσα τάξη. Απλά δηλαδή πηγαίνει τα πράγματα ένα βήμα πιο δεξιά από την επίσημη γραμμή (κάτι που παρουσιάζεται ως..."τόλμη"). Δεν είναι τυχαίο που ο Καρατζαφέρης συχνά-πυκνά απευθύνεται στα υπόλοιπα κόμματα της άρχουσας τάξης λέγοντας τους ότι "εγώ σας έλεγα να βάλουμε τον Παπαδήμο εδώ και καιρό", "εγώ σας έλεγα να στήσουμε πραξικοπηματικά μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας εδώ και καιρό ώστε να είμαστε πιο ενωμένοι άρα και πιο ισχυροί", κτλ.

Πλέον, η άρχουσα τάξη αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα είναι κρίσιμα, και άρα υιοθετεί και "κυβερνοποιεί" το πιο ακροδεξιό κομμάτι της εν όψει της δύσκολης μάχης που θα έχει από εδώ και πέρα να περάσει ακόμα πιο αντιλαϊκά μέτρα. Και μάλιστα δίνοντας του "πολλά" πόστα για ένα κόμμα με τόσες "λίγες" ψήφους στις εκλογές (αποδεικνύοντας πως κατά βάθος τις έχουν χεσμένες αν και όταν τους συμφέρει).

Σημαντικό είναι πάντως και το ότι το ΛΑΟΣ δεν πήρε υπουργεία όπως πχ το υπουργείο καταστολής του λαού (ή "υπουργείο προστασίας του πολίτη", όπως το αποκαλούν). Αυτό γίνεται από τη μία για να μην προκαλέσουν παραπάνω, και δεύτερον γιατί ξέρουν ότι ο κόσμος ήδη "τα έχει πάρει στο κρανίο", και άρα αφήνουν προς το παρόν τον κόσμο να "ξεσπάσει" (πχ στη 17η Νοεμβρίου), και μετά να εκμεταλλευτούν τυχόν "έκτροπα" ή άλλες τέτοιες καταστάσεις (που κατά πιθανότητα θα δημιουργήσουν και οι ίδιοι), ώστε η "κοινή γνώμη" να πει "ας αναλάβουν οι φασίστες, ώστε να μην υπάρχουν επεισόδια".

Όλοι αυτοί πρέπει να ανατραπούν. Αν δεν τους ανατρέψουμε, αυτοί θα συνεχίσουν να πηγαίνουν:

- Πολιτικά σε ακόμα πιο ακροδεξιά κατεύθυνση-καταστολή-λογοκρισία (δείτε ποιος θα είναι από εδώ και πέρα ο υπουργός που θα ελέγχει το διαδίκτυο (Βορίδης) και σκεφτείτε τις διαρκείς δηλώσεις των κυβερνώντων για φίμωση του ίντερνετ),

- Κοινωνικά σε ακόμα μεγαλύτερη λαική εξαθλίωση, και

- Οικονομικά σε ακόμα μεγαλύτερη ενδυνάμωση των τραπεζών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων (δεν είναι τυχαίο που τα υπουργεία που πήρε το ΛΑΟΣ είναι όλα υπουργεία στενά συνδεδεμένα με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, μιας και οι ολιγάρχες ΘΕΛΟΥΝ να έχουν στελέχη με τη μεγαλύτερη δυνατή αποφασιστικότητα εναντίον του λαού)

Πλέον, ακόμα και οι στοιχειωδώς "δημοκρατικοί πολίτες" έχουν καθήκον να ανατρέχουν αυτή την κυβέρνηση. Και πέρα από αυτό, η κοινωνική πλειοψηφία των εργατών, αλλά και των λοιπών πληττόμενων τάξεων, πρέπει να πει ΟΧΙ στις πολιτικές που μας οδηγούν στην εξαθλίωση με το "έτσι θέλω" για για το χατήρι μιας μικρής ολιγαρχίας (δεν είναι η ώρα να ξαναγράψουμε στο παρόν ποστ για το πως θα γίνει μια στάση πληρωμών-έξοδος από το ευρώ, κτλ).

Αυτοί που δε θα το κάνουν, θα μείνουν στην ιστορία ως συνεργάτες, έστω και παθητικοί, αυτών που ρήμαξαν έναν ολόκληρο λαό. Έχει έρθει η ώρα να διαλέξει ο καθένας με ποια πλευρά είναι.

ΥΓ: Για το τέλος, θα θέλαμε να διατυπώσουμε το εξής "ρητορικό ερώτημα": Μετά από όλα αυτά, υπάρχει περίπτωση να γίνουν εκλογές σύντομα; Αν ναι, πόσες ψήφους θα πάρουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν γίνουν εκλογές, τότε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα πάρουν λίγες ψήφους, και μετά δε θα μπορούν να κυβερνήσουν εύκολα, έτσι δεν είναι;

πηγη
Άρα μήπως θα ήταν καλύτερα για αυτούς να μη γίνουν εκλογές στο άμεσο μέλλον;