Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Η Νέα Δημοκρατία "μπλοκάρει" τον Λουκά Παπαδήμο λόγω του χρόνου των εκλογών


Οι πολιτικές εξελίξεις μπορεί είναι ραγδαίες όλες αυτές τις ημέρες. Και τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο και δεν αποκλείονται και οι ανατροπές. Τίποτα δεν θεωρείται σίγουρο. Το αντίθετο μάλιστα. Αυτή η καθυστέρηση ίσως να φανερώνει εμπλοκή στο....
πρόσωπο του κ. Παπαδήμου και τα δύο κόμματα φαίνεται πως παίζουν ακόμα τα μικροκομματικά τους παιχνίδια, με τη χώρα να βρίσκεται ουσιαστικά χωρίς πρωθυπουργό. 

Κανείς όπως όλα δείχνουν δεν βάζει πρώτο μέλημα την τύχη της χώρας και τα δύο μεγάλα κόμματα συνεχίζουν το ίδιο τροπάριο.

Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού έχει προκαλέσει ένα όργιο φημών, σύμφωνα με τις οποίες η ΝΔ φέρεται να έχει αντίρρηση στους όρους που έθεσε ο κ. Παπαδήμος τόσο για τη συμμετοχή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο νέο οικονομικό επιτελείο όσο και για τη μεγαλύτερη διάρκεια της συγκεκριμένης κυβέρνησης.

Ο κ. Παπαδήμος ζητά εκλογές περί τις αρχές καλοκαιριού, δηλαδή η νέα κυβέρνηση να έχει διάρκεια ζωής περίπου τους έξι μήνες, προκειμένου να μπορέσει να διεκπεραιώσει το έργο της. Σε αυτό τον όρο, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως δεν διαπραγματεύεται, καθώς επιμένει σε εκλογές γρήγορα και στις 19 Φεβρουαρίου συγκεκριμένα όπως έχει συμφωνηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ NON PAPER THΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Πάντως, οι ίδιες φήμες μιλούν πως υπάρχουν σκέψεις εάν τελικά υπάρξει πραγματική εμπλοκή με τον κ. Παπαδήμο να προταθεί ο ευρωπαίος συνήγορος του πολίτη, κ. Διαμαντούρος.

Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να ζήτησε:
- μεγαλύτερης διάρκειας κυβέρνηση και όχι εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.

- συμμετοχή και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη κυβέρνηση ενότητας. Θεωρεί ότι υπάρχουν πολλά άξια στελέχη στην αξιωματική αντιπολίτευση που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα.

Αυτό που φέρεται να έχει τονίσει είναι ότι η κυβέρνηση της οποίας θα ηγηθεί πρέπει να είναι μακράς διάρκειας και όχι ένα διεκπεραιωτικό σχήμα σε μια προεκλογική περιοδο. Οι πρωτόγνωρες πολιτικές εξελίξεις με την μορφή που έχουν πάρει και τα παζάρια που γίνονται στο παρασκήνιο, φέρονται να έχουν ενοχλήσει τον κ. Παπαδήμο, ο οποίος δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν να πάρει μέρος σε μικροπολιτικά παιχνίδια.

Δεν έχει αρνηθεί απ' ότι φαίνεται την πρόταση που του έχει γίνει - τέτοια ένδειξη δεν υπάρχει - αλλά σε καμία περιπτωση δεν θέλει να θεωρηθεί ως πρωθυπουργός - μαριονέττα.

Και με την στάση του είναι σα να λέει στους δυο ηγέτες που βρήκαν τη συναίνεση και ψάχνουν τον ενσαρκωτή της : Πείτε μου τι θέλετε από εμένα. Ανοίξτε τα χαρτιά σας στο τραπέζι, αλλά την τελευταία λέξη θα την πω εγώ...

πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=rUD0gUtdHts

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΝ
Π Α Ρ Α Ν Ο Μ Ι Α ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΛΕΞΕΙ ΣΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΔΥΣΤΥΧΟ ΛΑΟ
ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΖΕΙ ΕΝΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ........
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΑΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ,ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΡΗΜΑΧΘΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!
ΣΩΣΟΝ ΚΥΡΙΕ............

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

Α ρε Γιωργο Παπαδοπουλε...
που μας κοιτας απο ψηλα...
Γελας αραγε ή κλαις με τα χαλια,μας;;;
Η πατριδα εμπλεξε με καθε ειδους λαμογια και αρπακτικα, που ξεσκιζουν της σαρκες της...
Και ολοι εμεις κοιταμε χωρις να κανουμε τιποτε...
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ;;;

maria είπε...

ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΑΟΥ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΕΝΤΟΛΕΣ,ΕΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ Ο ΝΕΟΣ ΜΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ......Ε ΡΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΟΙ..