Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Οι πολίτες δεν πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ - "Τρέμουν" στο Μαξίμου - Αντιδρούν οι δήμοι για το χαράτσι στα ακίνητα και ετοιμάζουν καταλήψεις


Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των δήμων, για το θέμα της καταβολής του τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Σε κατάληψη του πρακτορείου της ΔΕΗ στη Λεωφόρο Σαλαμίνας και Ακροπόλεως στο Κερατσίνι, αναμένεται να προχωρήσει τη Δευτέρα το πρωί 21/11 ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με τη συμμετοχή φορέων και σωματείων της πόλης. Η δημοτική αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνας έχει καταθέσει...
αίτηση ακύρωσης κατά της υπουργικής απόφασης για το τέλος μέσω της ΔΕΗ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ έχει ανακοινώσει ότι θα στηρίξει νομικά όσους πολίτες θελήσουν να μην πληρώσουν την έκτακτη εισφορά. Σε ανάλογη κίνηση έχει προχωρήσει και ο δήμος Νίκαιας Ρέντη. Τη Δευτέρα 14/11 στο δημαρχείο του δήμου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση πάνω στο θέμα αυτό και παραβρέθηκαν περισσότεροι από 500 πολίτες. Η ενημέρωση έγινε από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αντιδράσουν οι πολίτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή του χαρατσιού και ποιες νομικές δυνατότητες υπάρχουν για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Ο δήμος Νίκαιας Ρέντη σε ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του, αποφάσισε να είναι στο πλευρό των δημοτών του και σε κάθε κινητοποίησή τους και ότι δε θα επιτρέψει τη διακοπή παροχής ρεύματος σε κανένα δημότη. Η Ομοσπονδία Ηλεκτροτεχνιτών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της καλεί όλους τους ηλεκτροτεχνίτες να προσφερθούν εθελοντικά και να επανασυνδέσουν το ρεύμα σε όποιο σπίτι φτωχού και ανέργου συνανθρώπου μας κοπεί η παροχή ρεύματος. «Καλούμε όλους τους συναδέλφους ηλεκτροτεχνίτες να περιφρουρήσουν με κάθε τρόπο να μην κοπεί το ρεύμα στο σπίτι κανενός φτωχού και ανέργου συνανθρώπου μας και να προσφερθούν εθελοντικά να το επανασυνδέσουν εφόσον διακοπεί», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ηλεκτροτεχνιτών, που καταγγέλλει το «χαράτσι» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Πηγη 

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kanenas na min plirosei ta mounopana 8a mas klasoun ta @@

Ανώνυμος είπε...

kanenas paidia!!!!!oxi ston antixristo kai tous ergodotes tou.......fotia sta lamogia tous masounous kai tous tektoes tou xrimatos ................stop stis pliromes ...

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη,αλλά εδώ γίνεται το μέγα λάθος να φαίνεται ότι αποδέχονται οι πολίτες και οι δήμοι το χαράτσι,με μοναδική απαίτηση τη νομική προστασία των φτωχών.
Σαφώς και συμφωνώ με την υπεράσπισή τους,αλλά έτσι φαίνεται ότι οι δήμοι και οι πολίτες αποδέχονται το χαράτσι γενικότερα.
Θα έπρεπε να υπάρχει η ίδια υπεράσπιση σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες,διότι ο σκοπός μας ΤΟΤΕ θα είχε αποτέλεσμα,δηλαδή τη μη συγκέντρωση του ποσού που θέλουν.

Ανώνυμος είπε...

5:41 μ.μ. Ακριβώς έτσι.

Ανώνυμος είπε...

ta Brwmopasokia.. kai alloi synafeis.. ftaine pou plhrwnoun..
na dw posoi kommounistes.. posoi tou Laos..
ND.. klp.. plhrwsan.. genikws..
oloi osoi einai eggegrammenoi.. se kommata

8livero re pst mou

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΔΕΗ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 25% !!! ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ.... Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΗΤΑΝ ΤΥΦΛΗ, ΑΝΕΚΑΘΕΝ... ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΛΠΙΔΑ.. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....
ΟΛΟΙ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΟΥΜΠΟΗΔΕΣ ΓΙΝΑΝΕ ...ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΟΠ Δ.Ε.Η ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ...

Ανώνυμος είπε...

AN PLHRWSOYN OI MISOI ELLHNES 8A BALOYN NEA ADIKA XARATSIA GIA NA MAZEPSOYN TA XRHMATA. SKOPOS EINAI NA MHN PLHRWSEI KANEIS. O ELLHNAS NA ANTISTA8EI STH LEHLASIA.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΝΑΙ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η!!!!!
ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΕΧΕΙ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑ!
ΑΝ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ ΘΑ ΨΟΦΙΣΕΙ!!!!!!!!!!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μία αυτοοργάνωση της κοινωνίας και όλα θα πάρουν ομαλά τον δρόμο τους.
Μεγάλη αρχή για αυτήν την αυτοοργάνωση μπορεί να αποτελέσει μία ομαδική άρνηση πληρωμής του επαίσχυντου και αντισυνταγματικού χαρατσιού της ΔΕΗ.
Άκουσα σήμερα ότι η δοτή κυβέρνηση σχεδιάζει δήθεν ελαφρύνσεις.
Λέει ότι θα απαλλάξει αναπήρους άνω του 80%! και θα συμψηφίσει το χαράτσι με στεγαστικά δάνεια…Δηλαδή αυτός που έχει 67% αναπηρία είναι ικανός να ανταπεξέλθει σε αυτό το ΜΟΝΙΜΟ χαράτσι? Αυτό το ζευγάρι που αγόρασε μια Α κατοικία με δάνειο είναι και αυτό ικανό να πληρώσει? Δύο μισθωτοί των 700€ έκαστος είναι ικανοί και αυτοί να πληρώσουν?
Και επίσης με τις δήθεν αυτές “ ελαφρύνσεις” θα αναγκάζει τον κάθε ανήμπορο και φτωχό άνθρωπο τον κάθε απλό μισθωτό, δημόσιο υπάλληλο, αυτοαπασχολούμενο μεροκαματιάρη να πηγαινοέρχεται σε εφορίες, τράπεζες κτλ. για να αποδείξει ότι δεν είναι ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ.
Οι άνθρωποι είναι το λιγότερο ανεκδιήγητοι. Μετά από την πανελλήνια κατακραυγή αρχίζουν να οπισθοχωρούν λίγο λίγο.
ΤΩΡΑ είναι η ώρα να τους πάρουμε φαλλάγγι!
ΤΩΡΑ είναι η ώρα να στείλουμε το χαράτσι τους και αυτούς απο κεί που ήρθαν.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ και μην πληρώσει ΚΑΝΕΙΣ.
Το χαράτσι αυτό και αυτή η κυβέρνηση απλά δεν πρέπει να υφίστανται.Να επισημάνω επίσης σε όσους πηγαίνουν και πληρώνουν το χαράτσι ότι αυτό είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος.
Για πόσο ακόμα νομίζουν ότι θα έχουν χρήματα να το πληρώνουν?
Κόβουν μισθούς, συντάξεις, στεγνώνουν την αγορά γενικότερα. Και αυτή η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει.
Το χαράτσι αυτό είναι ΜΟΝΙΜΟ.
Φερθείτε έξυπνα και αρνηθείτε την επερχόμενη δήμευση της περιουσίας σας.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.80 ΣΤΟΥΣ 100 ΕΠΙ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΧΕΙΡΩΚΡΟΤΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΟΛΕΜΑ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΕΙΛΑ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ.ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ Η ΜΑΛΛΟΝ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΣΤΟΥΣΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΣΟ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΛΕΙΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ.ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΓΡΙΕΣ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΡΩΜΟΛΑΟΣ.