Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

"ΓΙΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΡΙΣΗ" ΜΙΛΑ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο κατά τη διάρκεια τελετής στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη Ρώμη, επ' ευκαιρία της εθνικής εορτής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, αναφέρθηκε... στην ευρωπαϊκή οικονομική κρίση. «Πρόκειται για μια κρίση άνευ προηγουμένου. Η χώρα μας, και πολλές άλλες, πιέζονται από μια κρίση με διάρκεια, ένταση και έκταση που δεν γνωρίζει...
ανάλογο προηγούμενο, στα χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», τόνισε ο Ναπολιτάνο. Ο Ιταλός Πρόεδρος πρόσθεσε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, σε μια τόσο πολυσύνθετη και αβέβαιη περίοδο, αποτελούν θεσμό αναφοράς για την χώρα και την διεθνή κοινότητα. Με το έργο τους, συμβάλλουν στην οικοδόμηση, μαζί με άλλα στρατιωτικά μέσα φίλων και συμμάχων χωρών, στη διατήρηση της ασφάλειας και σταθερότητας, στις πιο κρίσιμες περιοχές του πλανήτη και στους πιο σημαντικούς άξονες επικοινωνίας, ζωτικής σημασίας για την ελευθερία των εμπορικών συναλλαγών». Σύμφωνα με Ιταλούς σχολιαστές, μετά την ανεξαρτητοποίηση δύο κεντροδεξιών βουλευτών χθες βράδυ η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι κινδυνεύει να μη μπορέσει να επιτύχει την έγκριση, από τη βουλή, των μέτρων που αφορούν την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, την πώληση των δημοσίων ακινήτων και την άμεση δυνατότητα μετάθεσης των δημοσίων υπαλλήλων. Αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη αυτή, φυσική συνέπεια θα είναι η επισημοποίηση της κυβερνητικής κρίσης. Αναφερόμενο στη φημολογούμενη παροχή βοήθειας προς την Ιταλία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το τηλεοπτικό δίκτυο Tg 5 (του ομίλου του Μπερλουσκόνι) μεταδίδει ότι υπάρχει «επίσημη διαβεβαίωση της κυβέρνησης της Ρώμης ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία επιτήρηση ούτε και δανεισμός. Το ΔΝΤ θα δώσει στην Ιταλία μόνον χρήσιμες συμβουλές».
Πηγη 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κρίση αγαπητέ πρόεδρε είναι των επικυριάρχων,για όσους ξέρουν και στη μέση βρίσκονται οι useless eaters,κάτι σαν το allien vs predator δηλαδή ,μόνο που εμείς είμαστε οι ξενιστές.