Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


Νέο σήμα κινδύνου εξέπεμψε σήμερα ο ΟΗΕ μετά τις συνεχιζόμενες αναφορές για εκτελέσεις και βασανιστήρια πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, στη Συρία, καθώς και...

για δολοφονίες διαδηλωτών.

Η επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών κατά των βασανιστηρίων έκανε λόγο για διάδοση των συστηματικών επιθέσεων κατά πολιτών που συμπεριλαμβανομένων και διαδηλωτών. Σε ό,τι αφορά τα παιδιά, κάνει λόγο για αναφορές βασανιστηρίων και ακρωτηριασμών κατά τη διάρκεια κράτησής τους και κατηγορεί τις συριακές αρχές για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Συρία δέχεται ολοένα και αυξανόμενη διεθνή πίεση για να τερματιστεί η αιματοχυσία από τη βίαιη καταστολή στη χώρα.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος έχει δώσει στη Δαμασκό διορία έως το τέλος της σημερινής ημέρας για να υπογράψει συμφωνία που θα επιτρέπει την αποστολή παρατηρητών στη χώρα. Σε αντίθετη περίπτωση απειλεί με κυρώσεις.
Από το Μάρτιο εκτιμάται πως έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 3.500 άνθρωποι ενώ περισσότεροι από 30.000 συνελήφθησαν, συμπεριλαμβανομένων συγγενών των διαφωνούντων.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά είναι ψέμματα και προβοκάτσιες που λέγονται για την Συρία. Ζώ στην Νορβηγία και δουλεύω με Σύριους και κάθε μέρα παρακολουθούμε στη Συριακή τηλεόραση τα γεγονότα. Κανείς δεν σκοτώνει διαδηλωτές και ούτε γίνεται πανικός όπως δείχνουν τα κανάλια παγκοσμίως. Τα ΗΕ ψεύδονται ασυστόλως. Όποιος έχει δορυφορική τηλεόραση, ασ συντονιστει στο δορυφόρο του HOTBIRD και ας παρακολουθήσει το SYRIA TV το επίσημο συριακό κανάλι και θα δείτε πόσο ψέμματα λένε όλοι για τον Ασάντ και το τί συμβαίνει εκεί. Οι ρυθμοί ζωής στη Συρία είναι χαλαροί και δεν ασκείτε απολύτως κανένα είδος βίας προς τους διαδηλωτές παρά μόνο στους προπαγανδιστές μπαχαλάκηδες που προσπαθούν να αμαυρώσουν τον αγώνα της Συριανής κυβέρνησης. Δείτε το μόνοι σας σε δορυφόρο και θα δείτε τί προβοκάτσια προβάλουν διάφορα κανάλια και μπλόγκς. Τα λένε μόνο και μόνο επειδή το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μπεί στην Συρία και δεν μπορούν να κατεβάσουν τον Ασάντ απο την εξουσία επειδή χαλάει τις δουλειές κάποιων βρωμιάρηδων!